Hirdetés:

Kínai Turbo Adapter Nikon Z (DX) vázakhoz

Kishírek a nagyvilágból

Már mindent gyártanak a kínaiak, ami jelen esetben a Nikon Z tulajdonosoknak lesz öröm, azon belül is a DX vázat használóknak.

Hirdetés:


A Zhong Yi Optics bejelentette legújabb újratervezett Mark II jelzésű adapterét, aminek segítségével a Nikon Z DX (tehát Z50, Zfc) váz tulajdonosai tudják majd ráaplikálni gépükre a régebbi típusú objektíveket Canon EF, Nikon F és M42 bajonettel szerelt változatokat. Az adapter tartalmaz egy olyan optikai elemet, aminek segítségével a 1,5x crop faktort tudja lecsökkenteni 0.726x értékre. Mit jelent ez? Azt, hogy közel azonos látószögét tudjuk használni az optikának, minimális veszteséggel APS-C szenzornál is.

Egy példa: 15 mm-es FF objektív esetén normál esetben APS-C vázon ez az érték kb. 22 milinek felel meg. Ennek a kütyünek a segítségével viszont ez az érték közel 16.5 miliméterre csökkenthető, vagyis nagyon kicsi a látószög vesztés kisebb szenzorméreten is. Ez azért elég zorall, nem?


Hirdetés:

Maga az adapter annak ellenére, hogy egy masszív fém vázat kapott, így is mindössze 230 grammot nyom. Felépítését tekintve pedig 4 lencsetagot tartalmaz, 3 csoportra bontva, szóval nem egy vacak összeolvasztott valami (ez az árán is látszik egyébként). A Mitakon adaptert 3 féle bajonettel árulják, de a Nikon Z verzió kicsit robosztusabb, és bár manuális – nincs AF – mégis a gyártó állítása szerint a G típusú objektíveknél (ahol ugye van belső élességállítás) lesz rekesz visszajelzés a vázon, miközben manuálisan tudunk majd fókuszálni. Érdekes kombó az biztos. Továbbá azt is állítják, hogy nem lesz minőségbeli romlás, ha az adaptert felhelyezzük – mint általában ez jellemző lencsés adaptereknél- , ezt többek között a beépített ELD lencsével érik el.

A termék már elérhető $149 áron. 

Egy apró segítség azoknak akik nem tudnak, vagy nem akarnak milc vázukra, milc optikát rakni, vagy egyszerűen csak szeretik a régebbi optikák “feelingjét”.

0
Szerinted megér ennyit ez az adapter? x

 

Petyusz
Social:
Latest posts by Petyusz (see all)

Hírlevél feliratkozás

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x