Hirdetés:

A gyönyörű Olympus SH-1 visszahozza a lélegzetelállító design élményét a kompakt fényképezőgépek világába – rekorder technológiája pedig valódi minőséget biztosít tűéles képek és nagysebességű HD videofelvételek formájában. Ez a világ egyetlen digitális kompakt fényképezőgépe, mely az öttengelyes optikai** képstabilizátort fotózáshoz és 1080p HD filmek felvételéhez is rendelkezésre bocsátja.

Mozgás közben, ha mindössze néhány másodperc áll rendelkezésre a pillanat megörökítéséhez – akár egy távoli téma fotózásakor, vagy 24x zoom mellett videofelvétel készítésénél – a képstabilizátor lehetővé teszi, hogy valóban kiváló minőségű eredményt kapjunk. Az SH-1 ezüst, fekete, vagy fehér színben választható, 134.990.- HUF áron, 2014 áprilisának közepétől.

Olympus-Stylus-SH-1
Olympus-Stylus-SH-1

 

Vonzó külső
Amikor a tervezők kitalálnak egy új fényképezőgépet, a nagyszerű kinézetet, vagy a nagyszerű technológiát helyezik előtérbe. Az SH-1 designerei egyértelműen mindkét szempontnak prioritást adtak. Az új fényképezőgép megjelenése a lelket és szemet gyönyörködtető tárgyak és eszközök iránt fogékonyak számára színtiszta élvezet. A klasszikus kontúrok, valamint a fém és a műbőr felületek hangulata szinte árasztja magából a stílust és a minőségérzetet. A vezérlőtárcsák és a gombok elhelyezése gyors és magától értetődő használatot garantál – a stílusban passzoló valódi bőr kiegészítők pedig mindig és mindenhol hozzák az eredeti hangulatot. Itt van például a bőr váztok, mely eléggé takar a gép házának megvédéséhez, ugyanakkor látni is engedi annak egyéniségét.

Hirdetés:


 

Olympus-Stylus-SH-1
Olympus-Stylus-SH-1

 

Tűéles felvételek
A világklasszis képstabilizátor által az SH-1 a kompakt kategória vezető modelljévé lép elő. A képstabilizátor távol tartja a bemozdulás okozta elmosódást – és az ez iránti aggódást – a nagy felbontású videók, illetve fotók rögzítésekor, mozgás közben is. A könnyű gépeket nehéz stabilan tartani – ráadásul a 24x zoom objektív tudását kihasználni is csak a lehető legkevesebb mozgás mellett lehetséges. Az SH-1 megoldja ezt a problémát a világ egyetlen*, kompakt gépbe épített öttengelyes képstabilizátorával, mely a nagysebességű HD videofelvételek és a fotók tökéletes megörökítését is támogatja. A hagyományos rendszerek csak a oldalirányú elmozdulás és a billentés hatását tudják csökkenteni – ráadásul eléggé korlátozottan.

Az Olympus rendszere azonban mind az ötféle elmozdulás típust ki tudja küszöbölni – például a könnyű gépeknél, állvány használata nélkül előforduló, objektív tengelye körüli elfordulást, vagy az oldalirányú remegést, mely a makró felvételek esetén elég gyakori. A kézremegés ugyancsak lehangoló eredményt hoz videofelvételek készítésénél is – ráadásul itt nincs második esély, mint esetleg fotózásnál. Az öttengelyes képstabilizátornak köszönhetően azonban az SH-1 remekül kihasználható – még egy robogó hátsó üléséről, akár hosszú, Full HD minőségű, 240fps felvételi sebességű videó rögzítéséhez is.

 

Olympus-Stylus-SH-1
Olympus-Stylus-SH-1

 

Gyors képalkotás
Nem az egyedülálló képstabilizátor az egyetlen intelligens technológia, melyre felkapjuk a fejünket – az SH-1 egy praktikus szintjelzővel, valamint a horizont stilizált képével segít a pontos géptartásban és lehetővé teszi, hogy csak a kép megkomponálására, illetve az élességállításra összpontosíthassunk – mely mindössze az LCD kijelző megérintésével történhet.

A 24x optikai zoommal felszerelt gépektől nem megszokott módon lélegzetelállító minőségű, 16 megapixeles képeket rögzíthetünk a 25mm*** nagylátószögtől egészen a 600mm*** telefotókig. A képstabilizátor rendszer, valamint a csúcskategóriás TruePic VII képprocesszor az Olympus többszörös díjnyertes OM-D gépeinek öröksége. Mindezek az egyedülálló technológiák együttesen biztosítják a hatékony használatot, a gyors élességállítást és fantasztikus felvételek készítését, gyenge fényviszonyok között is.

 

Intelligens megosztási lehetőségek
Az SH-1 stílusos megjelenése passzol a legmenőbb tabletekhez és okostelefonokhoz – ráadásul könnyedén csatlakoztathatók, mindössze a WiFi gomb megnyomásával. Az Olympus OI.Share alkalmazása a kapcsolódás macerás beállításait küszöböli ki. Az OI.Share ugyanakkor segít a képek és videók kompatibilis okostelefonra történő átvitelében, valamint abban, hogy a telefont a fényképezőgép távirányítójaként használjuk. Így távolról, az okostelefonon keresztül vezérelhetjük a zoomot, kiválaszthatjuk az élességállítás területét, valamint elkészíthetjük a felvételt. E funkció ideális önarcképek, vagy félénk témák – például az állatvilág – gondtalan megörökítéséhez.

 


Hirdetés:
Olympus-Stylus-SH-1
Olympus-Stylus-SH-1

 

Kiegészítők

 • CSCH-120 valódi bőr váztok luxus kivitelű, divatos külsővel és remek fogással. Csak az SH-1 típushoz.
 • CSS-S109LL II valódi bőr vállszíj az SH-1 stílusos és kényelmes szállításához.
 • CSS-S110LS valódi bőr csuklószíj az elegáns, határozott megjelenéshez.

 

Főbb jellemzők:

 • PEN stílus alumínium vázzal, fém felületkezeléssel és műbőr markolattal
 • 24x optikai szuper-tele zoom objektív (25-600mm***)
 • Nagyteljesítményű, öttengelyes képstabilizátor rendszer
 • Fejlett HD Movie filmfelvétel üzemmódok – például nagysebességű és Time-lapse felvétel, fotó és videó rögzítése egyszerre
 • WiFi csatlakozás távirányításhoz és megosztáshoz okostelefon segítségével
 • 3,0” 460k képpontos LCD érintőkijelző védőpanellel
 • Exkluzív, valódi bőr kiegészítők

 

Olympus-Stylus-SH-1
Olympus-Stylus-SH-1

 

További jellemzők:

 • 16 megapixeles BSI CMOS szenzor a nagy felbontás és a gyenge fényben is kiváló képalkotás érdekében
 • TruePic VII képprocesszor és FAST AF automatikus élességállítás rendszer
 • iHS: 6400 max. ISO
 • Kreatív segédeszközök, köztük 7 Művészi szűrő, időzített sorozatfelvétel, Photo Story és intelligens panoráma funkció
 • Elektronikus szintmérő
 • Manuális üzemmód a rekesz és zársebesség egyéni igények szerinti beállításához
 • Live Guide élőképpel és beállítás-asszisztens funkciókkal az egyszerű, valósidejű telítettség, fényerő, illetve háttér-elmosódás effekt beállításokhoz
 • Kompakt és könnyű kivitel, ezüst, fekete, illetve fehér színváltozatban
 • Méretek: 109 x 63 x 42mm, 271g

 

-Fotoshirek.hu-

www.olympus.hu


 

* Az Olympus vizsgálatai alapján, 2014 márciusában.

** Az optikai képstabilizátor jellemzőinek meghatározása a Camera & Imaging Products Association (CIPA) előírásai alapján, a szenzor-eltolásos képstabilizátorra vonatkozóan.

*** 35mm ekvivalens

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x