Hirdetés:

FX-formátumú objektív széles, f/1,4 rekesszel és 58 mm-es gyújtótávolsággal.

A Nikon bejelentette az új AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G objektívet. A kiemelkedő minőségű, FX-formátumú fix objektív kitágítja a képminőség határait. Az új, páratlan minőségű fix objektív alapos tervezése minden részletében a kivételes képalkotási teljesítményt szolgálja.

A design koncepciója a legendás Nikon Noct-NIKKOR objektív előtt tiszteleg, míg a vadonatúj optikai felépítés döbbenetes képélességet, kontrasztot és felbontást eredményez. Kiemelkedő felbontása, csodálatos elmosódása (bokeh) és verhetetlen széles rekeszes teljesítménye révén ez az objektív a megfelelő eszköz azok számára, akik a gyenge fényes fotózás nagy kihívásokat jelentő területén szeretnének sikereket elérni, vagy akik egy igazán egyedi karakterisztikájú objektívet keresnek.

NIKKOR 58mm f1.4G
NIKKOR 58mm f1.4G

Modern legenda

Hirdetés:


Az AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G a Nikon híres Noct-NIKKOR objektívjének előnyeit ülteti át a mai nagy felbontású fényképezésbe. Az objektív fejlesztése során, a Nikon közreműködő tervezőinek összehangolt erőfeszítésével sikerült jelentősen javítani az élességet, a kontrasztot és a felbontást, emellett csökkent a pontszerű fényforrások körül jelentkező becsillogás és csodálatosan sima lett az elmosódás. Az eredmény: egy egyedi objektív, amely kivételes esztétikai vezérlést tesz lehetővé. Használatával a fotósok a kreatív kifejezés széles tárházából válogatva, igazán egyedi képeket hozhatnak létre.

Rajzolás fénnyel


Hirdetés:

Az igényes fotósok elvárásainak megfelelően tervezett AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G kivételes felbontásának köszönhetően a felvétel minden részlete élethűen, nagy felbontásban kerül rögzítésre. A téma a legszélesebb, f/1,4 rekesszel készült fényképeken is éles lesz. Még a távoli témákról, illetve gyenge fényben készített képek esetében is a rekesz szűkítése nélkül érhető el nagy kontraszt.

A pontszerű fényforrások körül jelentkező becsillogás minimális. Ennek köszönhetően az ilyen fényforrások, például utcai lámpák, szép, kerek fénypontokként látszanak a felvételen, még a kép szélén is, ami páratlan minőségű éjszakai látképek készítését teszi lehetővé. Annak ellenére, hogy az objektív nagy rekeszű, a kép szélein jelentkező fényveszteség hatékony szabályozásával sikerült elérni, hogy a fényerő a teljes képterületen megmarad, még maximális rekesz és végtelenre állított élesség használatakor is.

Lenyűgöző elmosódás

Az egyedi optikai kialakításnak köszönhetően az AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G csodálatos elmosódással és még jobb mélységérzettel rendelkező képeket rögzít. Mivel az elmosódás intenzitása a kiemelt élességponttól való távolság növekedtével egyenletesen változik, nem jelentkeznek a felvételen durva élek. Ezenfelül az elmosódás finom átmenete az élességponttól a háttér felé lenyűgöző mélységérzetet ad a képnek. Azzal, hogy a felbontást és az elmosódást a kép különböző síkjai (az előtér, a fókuszsík és a háttér) között egyaránt megmérték, a Nikon mérnökeinek sikerült létrehozni a felbontás és az objektív-torzítás tökéletes egyensúlyát; ennek köszönhető az a „háromdimenziós” megjelenés, ami a hagyományos MTF-görbékkel nem mérhető. Mindezek az előnyök videók esetében is érvényesíthetők: az élesség mozgatásakor az elmosódás rendkívül simán alakul át, így egyedi hangulatú jelenetek rögzíthetők.

NIKKOR 58mm f/1.4G specifikáció:

Típus G típusú AF-S objektív beépített CPU-val és F-bajonettel
Gyújtótávolság 58 mm
Maximális rekesz f/1,4
Minimális rekesz f/16
Az objektív felépítése 9 objektívelem 6 csoportban (2 aszferikus lencsetaggal és Nanokristály bevonattal ellátott objektívelemekkel)
Látószög Nikon filmes tükörreflexes fényképezőgépek és FX-formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépek esetén: 40° 50′ – Nikon DX-formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépek esetén: 27° 20′
Élességállítás A Silent Wave Motor által vezérelt automatikus élességállítás, külön élességállító gyűrűvel a kézi élességállításhoz
Minimális fókusztávolság 0,58 m a fókuszsíktól
Maximális leképezési arány 0,13x
Íriszlamellák száma 9 (lekerekített fényrekesz)
Írisz Teljesen automatikus
Rekesztartomány f/1,4–16
Szűrőtoldalék méret 72 mm (P = 0,75 mm)
Méretek Kb. 85 mm legnagyobb átmérő x 70 mm (a bajonett peremétől számított távolság)
Tömeg Kb. 385 g

www.nikon.hu


Hírlevél feliratkozás

... hogy ne maradj le semmiről!

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x