Hirdetés:

A Nikon bejelentette legújabb DSLR fényképezőgépét, Nikon D5300 elnevezéssel. Ez az új, DX-formátumú, beépített Wi-Fi és GPS funkcióval rendelkező digitális tükörreflexes fényképezőgép 24,2 MP felbontásra képes, aminek köszönhetően részletgazdag fotókat készíthet vele.

A Wi-Fi-funkcióval közvetlenül intelligens eszközhöz csatlakoztathatja a fényképezőgépet, így képeit közvetlenül készítésük után megoszthatja. A GPS funkció helyadatokat ad a képekhez, aminek révén egyszerűvé válik azok hozzáadása különféle térképekhez, így ön könnyen megoszthatja másokkal úti felvételeit.

A nagyméretű, dönthető monitornak köszönhetően egyszerűen készíthet fényképeket és videókat izgalmas, új látószögekből; a remek gyenge fényes teljesítmény (az érzékenység ISO 25 600 egyenértékig kiterjeszthető) révén pedig sötétebb környezetben is tiszta képeket fotózhat.

Nikon D5300
Nikon D5300

Hihetetlen képminőség

Hirdetés:


A D5300 kulcseleme a 24,2 megapixeles, DX-formátumú CMOS-érzékelő, amely a lehető leghűbb, leginkább részletgazdag képeket rögzíti. Az optikai aluláteresztő szűrő (OLPF) nélkül tervezett, innovatív érzékelő a lehető legtöbbet hozza ki minden egyes megapixelből, és még nagyobb pontossággal adja vissza az objektív által látott képet. Amikor a fényképezőgépet NIKKOR objektívvel használják, akkor a gép a legfinomabb textúrák, például a haj és a tollak részleteit is pontosan rögzíti, a képek tisztasága szinte zavarba ejtő.

A nagy ISO érzékenység (ISO 12 800, amely 25 600 egyenértékig kiterjeszthető) a Nikon nagy teljesítményű, új EXPEED 4 képfeldolgozó rendszerével együttműködve biztosítja, hogy a fényképek és videók még gyenge fényben is még tisztábbak legyenek. A lenyűgözően precíz, 2016 képpontos RGB fénymérő-érzékelő adatokat szolgáltat a fényképezési helyzetfelismerő rendszernek, az elsőrangú eredmény érdekében elősegítve az automatikus expozíció, élesség és fehéregyensúly optimális beállítását. A tovatűnő pillanatokat és arckifejezéseket pontosan a megfelelő pillanatban ragadhatja meg az akár 5 kép/mp sebességű sorozatfelvételnek köszönhetően, a 39 pontos, középen kilenc kereszt típusú érzékelőt alkalmazó AF-rendszer pedig precíz élességet biztosít.

Inspiráló teljes HD videók


Hirdetés:

Azok, akik kreatív elképzeléseiket videó formájában szeretnék megvalósítani, a D5300 D-videó funkciójával sima, részletgazdag teljes HD videoklipeket rögzíthetnek akár 50p/60p képkockasebességgel. A fényképezőgép biztosítja a HD videóknál annyira fontos, elsőrangú teljesítményt és kiemelkedő élességet; a rögzítés a külön videofelvétel gomb megnyomásával azonnal indítható. Élő nézetben a folyamatos automatikus élességállítás élesen tartja a témát még akkor is, ha annak mozgása gyors. Bízza csak nyugodtan a témakövetést a fényképezőgépre: a témakövető AF és az arc-prioritásos AF megoldja a feladatot. A D5300 beépített sztereó mikrofonja, valamint a Nikon ME-1 külső sztereó mikrofonnal való kompatibilitás jóvoltából tiszta, jó minőségű hangot rögzíthet videóihoz. Ha pedig szeretné megosztani a legutóbb létrehozott művét, a HDMI-kimenet használatával fényképezőgépét közvetlenül HDTV-képernyőhöz csatlakoztathatja, így rendkívül nagy felbontásban élvezheti videóit és fényképeit.

Nikon D5300
Nikon D5300

Intelligens kialakítás

A D5300 még kisebb és könnyebb, mint az elődje (a D5200), ugyanakkor nagyobb dönthető monitora van. Igazi élvezet vele a fényképezés. A fekete, vörös és szürke színben kapható fényképezőgép rendkívül könnyű (akkumulátor és memóriakártya nélkül a váz tömege mindössze 480 g), ennélfogva remek útitárs, a stabil markolat pedig megbízható fogást kínál. A nagy méretű és felbontású LCD-monitoron láthatja fényképei és videói valamennyi részletét, éles fényben vagy sötétben fotózva pedig módosíthatja a monitor fényerejét, hogy tisztább legyen a kijelzőn látható kép. Az újonnan tervezett pentatükör kb. 0,82-szorosra növelte a kereső nagyítását, ami még könnyebbé teszi a felvételek pontos komponálását. A Nikon elsőrangú ergonómiája, a jól átlátható menük és a gyakran használt funkciók (például a D-videó és az Élő nézet) számára elhelyezett külön gombok igazán gyorssá és értelemszerűvé teszik a gép használatát, így ön az ötleteire összpontosíthat.

NIKKOR, vaku és rendszerkompatibilitás

A D5300 egyik legnagyobb előnye, hogy kompatibilis a Nikon NIKKOR objektívjeinek széles választékával, valamint egy sor nagy teljesítményű rendszertartozékkal. Ha ezekkel a sokoldalú kiegészítőkkel kombinálja a D5300-at, akkor kreatív lehetőségei szinte határtalanok lesznek. A NIKKOR objektívek világszerte méltán híresek optikai teljesítményükről, a D5300 pedig kompatibilis a DX-formátumú objektívek teljes választékával. Az általános használatra vagy utazáshoz ideális, kompakt zoom objektívektől a csodálatos háttérelmosódást (bokeh) produkáló, gyors fix objektíveken át a nagy látószögű és mikro objektívekig minden fényképezési helyzethez található megfelelő objektív. Bármelyiket választja közülük, a rugalmas precizitás jóvoltából a legtöbbet hozhatja ki a fényképezőgép 24,2 megapixeles felbontásából; élénk színű, nagy kontrasztú fényképeket készíthet, vagy moziszerű effektusokkal kísérletezhet videofelvétel közben. Az objektíveken felül a Nikon vakui (például az SB-400 vagy az SB-700) további lehetőségeket kínálnak a fény kreatív vezérlésére; a külön megvásárolható vezeték nélküli távvezérlő eszközök (például a WR-R10 és a WR-T10) révén pedig távolról vezérelheti a fényképezőgép funkcióit, még akkor is, ha akadályok vannak a látómezőben.

Nikon D5300
Nikon D5300

Nikon D5300 specifikáció:

 • Beépített Wi-Fi és GPS
 • 24,2 megapixeles, DX-formátumú érzékelő optikai aluláteresztő szűrő nélkül
 • Remek gyenge fényes teljesítmény az ISO 100–12 800 (ISO 25 600 egyenértékig kiterjeszthető) érzékenységtartomány jóvoltából
 • Gyors és nagy teljesítményű EXPEED 4 képfeldolgozó rendszer
 • 39 pontos AF-rendszer, középen kilenc kereszt típusú érzékelővel
 • 2016 képpontos RGB fénymérő-érzékelő a Nikon fényképezési helyzetfelismerő rendszerével
 • 5 kép/mp sebességű sorozatfelvétel
 • Nagy, dönthető monitor: 8,1 cm-es, széles megtekintési szögű és nagy, 1 037 000 képpontos felbontású LCD-monitor
 • Teljes HD videók (1080/50p/60p)
 • A HDMI-kimenet támogatott
 • Beépített sztereó mikrofon, kompatibilitás a Nikon ME-1 sztereó mikrofonnal
 • HDR és Aktív D-Lighting
 • Speciális hatások állóképekhez és videókhoz
 • 16 motívumprogram mód
 • Megnövelt (kb. 0,82x) nagyítású kereső újonnan tervezett pentatükörrel
 • Kisméretű, könnyű váz: kb. 125 x 98,0 x 76,0 mm. Tömege mindössze 480 g (akkumulátor és memóriakártya nélkül)
 • Stabil markolat a biztonságos kezeléshez
 • Javított grafikus felhasználói felület, jobban átlátható menük
 • Háromféle színben kapható: fekete, vörös és szürke
 • Bővíthető rendszer: a gép kompatibilis a NIKKOR DX-formátumú objektívek teljes választékával, valamint egyes Nikon vakukkal
 • Kompatibilis a WR-R10/WR-T10 vezeték nélküli távvezérlőkkel

 www.nikon.hu


Hírlevél feliratkozás

... hogy ne maradj le semmiről!

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x