Hirdetés:

95 millió Nikkor objektív

A Nikon bejelentette, hogy a cserélhető objektíves Nikon fényképezőgépekhez gyártott NIKKOR objektívekből1 mára összesen 95 millió darab készült.

A széles termékskála több mint 90 különböző típusú objektívet ölel fel; köztük cserélhető objektíveket a Nikon 1 cserélhető objektíves kompakt digitális fényképezőgépek kategóriájához, valamint lenyűgöző újdonságokat. A Nikon az év elején jelentette be az AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR rögzített gyújtótávolságú telefotó objektívet: ez volt az első PF-objektívelemet tartalmazó NIKKOR objektív, amely egyben a világ legkönnyebb objektívje a kategóriájában.2 A gyártási számokban elért mérföldkő teljesítéséhez két új, a kategóriájukban3 legkönnyebbnek számító professzionális szupertelefotó objektív is hozzájárult: az AF-S NIKKOR 500mm f/4E FL ED VR és az AF-S NIKKOR 600mm f/4E FL ED VR.    A kiváló eredmény elérését a nagy teljesítményű és rendkívül kompakt formatervű AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR DX formátumú zoom objektív is segítette.

A NIKKOR termékvonal természetesen felhasználja a Nikon legújabb fejlesztéseit, például a világhírű, rendkívül tartós nanokristály-bevonatot és a nagy teljesítményű rázkódáscsökkentő rendszert. A kiváló színeltérés-kompenzációs funkcióval rendelkező PF (Phase Fresnel) objektívelemeknek köszönhetően a NIKKOR objektívjei kisebbek és könnyebbek, miközben a fluorit objektívelemek kiváló színeltérés-kompenzációt nyújtanak, és kompaktabbá teszik a telefotó objektíveket. A fluorbevonat hatékonyan taszít többféle szennyezőanyagot, például a port, a sarat, a vizet, az olajat és a zsírt.

Nikon logó fotóshírek.hu

Hirdetés:


A NIKKOR-ról

A NIKKOR a Nikon fényképezőgép-objektívek márkaneve. A NIKKOR név úgy alakult ki, hogy hozzáadták az „R” betűt a „Nikko” szóhoz – a névadás idejében ez bevett gyakorlat volt a fényképezőgép-objektívek elnevezésében –, mely a Nippon Kogaku K.K. latin betűs rövidítése. Alapításakor ezt a nevet viselte a vállalat.

A cserélhető objektíves fényképezőgépek számára készített objektívjeinek választéka jelenleg több mint 90 féle típust tartalmaz, például rendkívül nagy látószögű modelleket, szupertelefotó objektíveket, halszemoptikákat, zoom objektíveket, mikro objektíveket, a számos különféle alkalmazást támogató PC-E objektíveket, valamint 1 NIKKOR objektíveket a cserélhető objektíves kompakt digitális fényképezőgépek számára.

Ez is érdekelhet:  SONY: új G Master™ 300mm F2.8 érkezik


Hirdetés:

A Nikon többféle nézőpontból és tevékenységek széles skálájával népszerűsíti a NIKKOR objektívek kedvező tulajdonságait. Ezek közé tartozik új tartalmak, például videók hozzáadása a márka globális weboldalához, a „NIKKOR.com” oldalhoz (http://www.nikkor.com), illetve a NIKKOR objektíveket és kiegészítőket bemutató NIKKOR & ACC táblagépes alkalmazás kifejlesztése és elérhetővé tétele.

 

Lábjegyzetek

1 Cserélhető objektívek a Nikon tükörreflexes fényképezőgépek, valamint a Nikon 1 cserélhető objektíves kompakt digitális fényképezőgépek számára

2 A 300 mm-es rögzített gyújtótávolságú (fix) automatikus élességállítású, az FX-formátumú digitális SLR fényképezőgépekkel kompatibilis, továbbá a 2015. január 6-i bejelentéskor elérhető objektívek között, a Nikon kutatása szerint

3 AF-S NIKKOR 500mm f/4E FL ED VR: az 500 mm-es rögzített gyújtótávolságú (fix) automatikus élességállítású, f/4 maximális rekeszű, a teljes méretű képérzékelővel felszerelt digitális SLR fényképezőgépekkel kompatibilis, 2015. július 2-ai bejelentéskor elérhető objektívek között

www.nikon.hu

Oszd meg barátaiddal:

Híreinket szemlézi:
imedia
Tárhelyszolgáltatónk:
abplusz

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Edit Template
Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 949
  • 130
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x