hírek,  Nikon

Két új DX zoom objektív a Nikontól

A NIKON a NIKKOR objektívválasztékot két DX formátumú zoomobjektívvel bővíti, amelyekkel nagyszerű fényképeket és videókat lehet készíteni a mindennapi helyzetekben. A kisméretű kialakítással és a nagy látószögtől a normálig terjedő zoomtartománnyal az AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR és az AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G elsőrangú általános objektívek a NIKON belépő szintű digitális tükörreflexes készülékeit használók számára.


Zurab Kiknadze, a NIKON Europe objektívekért, kiegészítőkért és szoftverekért felelős vezetője a következőket mondta:

„Boldogan jelentjük be a NIKON 18–55 mm-es objektívpalettájának két új tagját. Mindkét objektív tükrözi törekvésünket, hogy a NIKON D-SLR rendszerének kezdő felhasználóit a lehető legmelegebben üdvözöljük a NIKKOR optikák világában. A formatervezéssel a kis tömeget és a hordozhatóság javítását céloztuk meg, a nagy változást azonban a NIKON léptető motorjának használata jelenti, amely a korábbinál gyorsabb és halkabb automatikus élességállítást eredményez. Akár videók készítéséhez, akár fotózásra használja majd ezeket a 18–55 mm-es objektíveket, azonnal kiváló képminőséget és kivételes kényelmet és megbízhatóságot kap.

”Ezek a többcélú objektívek a városi fotóktól és tájképektől kezdve a portrékig és a családi eseményekig napról napra hűségesen rögzítik az eseményeket. Mindkét objektív a népszerű 18–55 mm-es tartományt fedi le, és f/3,5–5,6 maximális rekeszt nyújt. Ezek továbbá az első olyan NIKKOR objektívek, amelyekben az új NIKON léptető motor található, amely gyorsan állítja be az élességet, és a videók rögzítéséhez is ideális. Az AF-P DX NIKKOR 18–55mm VR objektívben a NIKON rázkódáscsökkentő technológiája (VR) tiszta, elmosódásmentes képeket biztosít különösen gyenge fényben, és mindkét objektív a kényelmes hordozhatóságot nyújtó, behúzható objektívmechanizmussal rendelkezik. Ezek a 18–55 mm-es objektívek állandóan jól teljesítenek, így egyensúlyt kínálnak a kezdő D-SLR fotósok számára a képminőség, a sokoldalúság és az árfekvés terén (különösen szettben vásárolva).

Az új léptető motor – pontos és gyors automatikus élességállítás

A NIKON új léptető motorjának köszönhetően mindkét új objektív minden korábbinál halkabban és gyorsabban állítja be az élességet. Amikor egy fotó elkészítéshez ráközelít a témára, az alanyokat azonnal és kivételes pontossággal állíthatja élesre. Amikor videót rögzít, a motorral finoman viheti át az élességet az egyik alanyról a másikra, gyakorlatilag zajtalanul. A videót nem rontják el a halk, de mégis hallható zajok, amikor az objektív éppen az élességet állítja.

AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR

AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR

Egyszerűsített vezérlés, könnyű hordozhatóság

A kezdő felhasználóknak tervezett intuitívabb kezelési mód révén ezek a 18–55 mm-es NIKKOR objektívek bárki számára kiválóak, akik még újoncok a digitális tükörreflexes fotózásban. A kis méretű és könnyű kialakítás mindkét objektívet egyszerűen használhatóvá teszi. Ezek továbbá az első olyan NIKON objektívek, amelyeknél a fényképezőgép menüjében lehet váltani az automatikus és a kézi élességállítás között, illetve be- és ki lehet kapcsolni a VR-t*. Mivel az objektíven nem található kapcsoló, ezért nem lehetséges a beállítások véletlen módosítása, amikor a fotós a képet el szeretné készíteni. Az AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR objektív tömege csak 205 g, míg az AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G objektívé csupán 195 g. Használaton kívül mindkét objektív behúzódik, így különösen könnyen helyezhető el a táskában, vagy tartható akár a fényképezőgépen a hétvégi túra során.

NIKON-minőségű képek

Az objektíveket úgy terveztük, hogy a legtöbbet hozzák ki a DX formátumú digitális tükörreflexes NIKON készülékek magas képpontszámából és fejlett képérzékelőjéből. Két aszferikus lencsetag minimalizálja mindkét objektívben a szférikus és egyéb torzításokat, hogy a nagy felbontású fotók és videók is élénk színűek, kivételesen kontrasztosak és részletgazdagok legyenek.

* Csak a kompatibilis fényképezőgépekkel működik: D5500/D5300/D3300. A kompatibilis fényképezőgépeken esetleg firmware-frissítés lehet szükséges.

www.NIKON.hu 

Hirdetés:

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük