hírek

AF-S NIKKOR 400mm f/2.8E FL ED VR

A NIKON bejelentette új, gyors és könnyű Nikkor AF-S NIKKOR 400mm f/2.8E FL ED VR fix szupertelefotó objektívjét, továbbá egy telekonverterrel is gazdagította termékkínálatát.

Az FX-formátumú szupertelefotó objektív úgy lett megtervezve, hogy bármilyen sebesség mellett pontos eredményekkel szolgáljon, emiatt ideális választás a csúcsteljesítményt követelő profi sport- és sajtófotósok számára. A gyors, f/2,8 értékű maximális rekesznek, a teljesen új optikai kialakításnak, valamint a NIKON új SPORT rázkódáscsökkentő (VR) módjának köszönhetően a NIKKOR 400mm f/2.8 rendkívüli képminőséget biztosít, és gyorsan mozgó téma követése esetén is hihetetlenül tiszta felvételeket eredményez.

Az elődjénél könnyebb, új optikai felépítés két fluorit objektívelemet tartalmaz, amelyek növelik a teljesítményt, valamint kisebb tömegüknek köszönhetően hozzájárulnak a kiegyensúlyozott kezeléshez. A strapabíró kialakításnak köszönhetően az objektív ellenáll a hivatásos kültéri használat viszontagságainak, a fluor bevonat pedig aktívan taszítja a vizet, a port és a szennyeződéseket, méghozzá a képminőség feláldozása nélkül.

Az objektívvel együtt bevezetésre kerül a nagy teljesítményű AF-S TC-14E III telekonverter is. Ez a telekonverter képes akár 40%-kal is megnövelni egyes NIKKOR objektívek gyújtótávolságát, így ideális kiegészítő azoknak a sport-, sajtó- és természetfotósoknak, akik meg kívánják növelni objektívük hatótávolságát. A továbbfejlesztett optikai felépítés még maximális rekesz esetén is kiváló, nagy felbontású képeket eredményez, az elektromágneses rekesz pedig – kompatibilis objektívek esetén – maximalizálja az expozíció pontos meghatározását.

AF-S NIKKOR 400mm f/2.8E FL ED VR
AF-S NIKKOR 400mm f/2.8E FL ED VR

 

Gyors és pontos

A gyors, pontos és rezzenéstelen új NIKKOR 400mm f/2.8 a sport- és sajtófotósok legjobb „munkatársa” lesz. A legapróbb részletek és textúrák megörökítésére is alkalmas, gyors, f/2,8 értékű maximális rekesz révén rendkívüli mértékben szabályozható a záridő, valamint – a téma és a háttér minél jobb elválasztása érdekében – a mélységélesség. Az elektromágneses rekesz megbízhatóan gondoskodik az igen pontos rekeszvezérlésről, hibaszázaléka rendkívül alacsony.

Ez a precíz szerkezet sorozatfelvétel közben növeli az automatikus expozíció-vezérlés stabilitását és pontosságát, különösen az objektív elektromágneses telekonverterrel – például az új AF-S TC-14E III telekonverterrel – való használata esetén. Három élességállítási mód használható: A/M (amely az élességállító gyűrű használata esetén is az automatikus élességállítást részesíti előnyben), M/A (lehetővé teszi az azonnali váltást az automatikus és a kézi élességállítás között tetszőleges AF módban) és M (kézi).

Sport mód

A NIKON elismert rázkódáscsökkentő (VR) technológiája fokozottabb stabilitást biztosít, és akár négy lépésközzel hosszabb záridőt tesz lehetővé. A vadonatúj SPORT VR mód pedig lehetővé teszi a gyorsan mozgó témákat követő pánozást, kiemelkedően tiszta képeket eredményezve. A SPORT mód nagy sebességű mozgásnál is stabilan tartja a keresőben látható képet, és a kikapcsolt VR esetén tapasztalthoz hasonló sorozatfelvételi sebességet és minimális kioldási késedelmet eredményez.

Új tervezésű optika


Hirdetés:

Az új tervezésű optikai felépítés 12 csoportba rendezett 16 objektívelemből áll, beleértve két fluorit és két ED elemet. Az első két objektívelem fluoritból készült, ennek köszönhetően könnyebb az objektív elülső része, és hátrébb van a tömegközéppontja, ami lehetővé teszi az objektív kényelmes és stabil kezelését. A fluorit objektívelemek kiváló optikai teljesítményt nyújtanak úgy, hogy még a szuper ED üvegelemeknél is nagyobb fényáteresztést és kisebb fényszórást biztosítanak minimális színeltéréssel.

A NIKON Nanokristály bevonata pedig minimálisra csökkenti a szellemképet és a tükröződéseket, ezáltal tisztább képek készülhetnek. Az objektív egy meniszkusz védőüveget is tartalmaz, és egy NC szűrőt is mellékelünk hozzá. Az objektív hátulján egy praktikus becsúsztatós szűrőtartó is található.

Továbbfejlesztett ergonómia, strapabíró kialakítás

A fluorit objektívelemeket használó objektívfelépítés révén az új szupertelefotó objektív tömege mindössze kb. 3800 g, tehát jelentősen könnyebb, mint elődje. Az ergonómiai fejlesztések közé tartozik az immáron csapágyakat tartalmazó állványrögzítő gyűrű, amely így lehetővé teszi a vízszintes és függőleges tájolás közötti zökkenőmentes váltást.

Az integrált állványtalp most már az objektív eleje felé néz, ami nem csak az egyensúlyt fokozza, hanem kényelmesebbé teszi az állványra rögzített objektív szállítását is. Az objektív mellékelt tartozékai közé tartozik egy monopod talp is. Mindezen túl az egy darabból készült fényellenző megfordítható, ezért szállításkor is az objektíven maradhat.

Az objektív váza professzionális por- és nedvességálló kialakítással rendelkezik, a meniszkusz védőüvegre felvitt fluor bevonat pedig hatékonyan taszítja a vizet, a port és a szennyeződéseket, a képminőség feláldozása nélkül. Lopásvédelmi biztonsági nyílás biztosítja az objektívet, a mellékelt, masszív CT-405 kemény tok pedig kényelmes, biztonságos szállítást tesz lehetővé.

Nikon AF-S TELECONVERTER TC-14E III
NIKON AF-S TELECONVERTER TC-14E III

Új 1,4x telekonverter

Szintén a mai napon kerül bejelentésre a NIKON új AF-S TC-14E III telekonvertere, amely akár 40%-kal is képes megnövelni egyes NIKKOR objektívek gyújtótávolságát. A gyors fix és zoom objektívekkel remekül használható telekonverter a jelenlegi AF-S TC-14E II telekonvertert váltja le. A kisebb méretnek és a továbbfejlesztett ergonómiai megoldásoknak köszönhetően ideális kiegészítő azoknak a sport-, sajtó- és természetfotósoknak, akik meg kívánják növelni objektívük hatótávolságát: az új NIKKOR 400mm f/2.8 objektív gyújtótávolságát 560 mm-re képes kiterjeszteni.

Az optikai felépítés maximalizálja az objektív teljesítményét és minimálisra csökkenti a telekonverter használatából fakadó esetleges színeltérést, így még maximális rekesz esetén is kiváló, nagy felbontású képek keletkeznek. Az elektromágneses rekesz kompatibilis objektívek esetén maximalizálja az expozíció pontos meghatározását. Az első és hátsó felületek szennyeződéseket és nedvességet taszító fluor bevonattal rendelkeznek, az újratervezett, masszív objektívváz pedig professzionális védelmet nyújt az időjárás viszontagságai ellen.

– FotosHirek.hu-

www.NIKON.hu

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük