Hirdetés:
hírek

Két új ultra-nagylátószögű Canon objektív


A Canon két új, nagy teljesítményű, nagy látószögű teleobjektívet mutatott be, amelyek az EF termékcsaládot bővítik tovább: az Canon EF 16-35mm f/4L IS USM jelű és a Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM jelű modellt. A szakértőknek és a lelkes amatőröknek tervezett EF 16-35mm f/4L IS USM egy professzionális minőségű, L sorozatú objektív, amely kivételes teljesítményt kínál a teljes nagyítási tartományban. A kompakt és könnyű EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM a Canon aps-c érzékelős EOS DSLR-gépeihez készült, és ideális választás mindazoknak, akik a világból többet akarnak látni és egyetlen képbe sűríteni – őket optikai képstabilizátor és STM-technológia segíti abban, hogy mindig éles és nagy látószögű állóképeket és HD-videókat készítsenek.

Canon EF 16-35mm f4L IS USM
Canon EF 16-35mm f4L IS USM

Nagy pontosság, nagy teljesítmény, nagy látószög – ez az EF 16-35mm f/4L IS USM

Az EF 16-35mm f/4L IS USM rendkívül sokoldalú objektív, amely azoknak a profiknak és lelkes amatőröknek készült, akik rendszeresen készítenek nagy látószögű fényképeket – például tájképfotósoknak vagy épületfotósoknak –, illetve azoknak, akik gyakran kénytelenek lehetetlen szögekből dolgozni. Az objektív nagyon rugalmas, csúcskategóriás optikai kialakítást és fix f/4 rekeszt kapott a tiszta, éles eredmények eléréséhez még a legnehezebb helyzetekben is.

 

Az új EF 16-35mm f/4L IS USM a Canon első olyan ultra-nagy látószögű, L sorozatú objektívje, amely optikai képstabilizátorral rendelkezik. Ez a négyfokozatú IS komoly előnyt jelent az IS-technológiával nem rendelkező objektívekkel szemben, és segít abban, hogy a felvételek mindig precízen részletgazdagok legyenek. A frissen tervezett képstabilizátor-rendszer emellett egy sor új fejlesztéssel is rendelkezik, például giro-érzékelőkkel biztosítja a nagyobb pontosságot a hagyományos képekkel vagy a panorámafotókkal összevetve.

Csúcskategóriás optikai technológiák és formaterv

A fókuszálást egy nagy teljesítményű, gyors és csendes autofókusz (AF) segíti a Canon úttörő, gyűrűs kialakítású ultrahangos motorjával (USM) – ideális megoldást nyújtva az AI Servo AF módú fényképezéshez. A képkompozíció tökéletes kézben tartását segíti az objektív „full-time focus” gyűrűje, ami azt jelenti, hogy kézi és autofókusz módban is folyamatos manuális kontroll áll rendelkezésre, így a fotós teljes szabadságot kap az igény szerinti élességbeállításra.

A legmagasabb képminőség eléréséhez tervezett objektív optikájában két különösen alacsony diszperziójú (UD) lencsetag gondoskodik a kromatikus aberráció minimálisra szorításáról és a színek elmosódásának kiküszöböléséről. A Super Spectra bevonatok csökkentik a szellemképesedést és a becsillanásokat, míg az első és hátsó lencsék fluortartalmú bevonata a por és a pára megtapadása ellen védi az elemeket. Az objektív kilenclamellás körkörös rekesze gyönyörű háttérelmosásos és bokeh effektusokra ad módot.


Hirdetés:

Az objektív külsejét úgy tervezték, hogy a kényelmes használat és a professzionális teljesítmény optimális egyensúlyát biztosítsa. A csúcskategóriás kialakítás helytakarékos és könnyű, könnyedén kézben tartható formát eredményezett, amelynél ugyanakkor magától értetődő módon érhető el a zoom és a fókuszállítás. A professzionális érzetet a bőrszerű bevonat is erősíti.

Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM
Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM

 

Lásson többet, láttasson többet – az EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM

Az új EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM elsősorban azok számára ideális objektív, akik bővíteni szeretnék a meglévő eszközeiket és több látványt akarnak belezsúfolni minden fényképükbe. Az objektív lenyűgöző, ultra-nagy, 10-18 mm-es fókusztávolsága komoly szabadságot ad sokféle tartomány és jelenet megörökítéséhez, a szabadságon készült alkalmi fotóktól a grandiózus, teret ölelő tájképeken és városképeken át a szűk térben (például bulikon vagy ünnepségeken) készült csoportképekig. A Canon optikai szakértelmét kiaknázó nagy fókusztávolságú objektív lenyűgözően kicsi és könnyű, jól elfér a kelléktáskákban, de akár még az utazáskor használt kis kézitáskákban vagy hátizsákokban is.

A mindig éles és rezzenéstelen kézi felvételekről a négyfokozatú optikai képstabilizátor gondoskodik. Emellé társul a Canon STM technológiája, amely állóképeknél elsősorban a nagy teljesítményű autofókuszt jelenti, videók rögzítésénél pedig azt, hogy ez szinte teljesen hang nélkül történik. Ha olyan EOS DSLR-kamerára kerül, amely videorögzítésnél is támogatja az AF használatát, az STM technológia villámsebességű, folyamatos fókuszt eredményez, ami ideális a mozgó tárgyak nyomon követéséhez, és sima átmenetet biztosít, ha a fókusz az egyik tárgyról a másikra helyeződik át. A halk fókuszálással kiküszöbölhető a felvett hangok megzavarása, így a hangsáv ugyanolyan tiszta és valósághű lehet, mint az egész jelenet. Az EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM különlegesen alacsony diszperziójú UD lencsetagokból van összeállítva, és sokféle optimalizált bevonat biztosítja a kiemelkedő képminőséget minden fókusztávolságnál.

Canon EF 16-35mm f/4L IS USM – A legfontosabb jellemzők:

 • L sorozatú felépítés és optika
 • Folyamatos f/4 maximális rekesz
 • Négyfokozatú optikai képstabilizátor
 • Gyors, csendes AF
 • Kiemelkedő képminőség
 • 9 lamellás körkörös rekesz
 • Mindig elérhető kézi élességállítás
 • 0,28 m-es minimális fókusztávolság
 • Nem elforduló első elem
 • Víz- és portaszító

Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM legfontosabb jellemzők:

 • Különlegesen széles látószögű zoom az aps-c EOS DSLR gépekhez
 • Könnyű és kicsi
 • Sima, szinte néma STM-fókuszálás
 • Négyfokozatú optikai képstabilizátor
 • Kiemelkedő képminőség
 • Super Spectra bevonat
 • 0,22 m-es minimális fókusztávolság
 • Manuális élességállító gyűrű
 • Körkörös rekesz
 • Külön rendelhető objektívvédő

www.canon.hu

Hirdetés:
0
0

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük