Kishírek a nagyvilágból

A Canon újabb rekordot ért el a napokban. A japán gyár nem kevesebb, mint 150 millió legyártott EF-RF típusú objektívnél tart, és nem nagyon lesz leállás – legalábbis a milc vonalon biztosan nem.

Hirdetés:

A Canon EF autofocusos lencsék gyártása egészen 1987-ig nyúlik vissza. Ezalatt a cirka 33 (krisztusi) év alatt az egész zoomspektrumot legyártották, egészen a halszemtól a superteléig, fix fényerővel, meg anélkül. Majd jött a milces vonal és vele együtt az RF bajonett, ami tovább növelte a kínálatot. E téren még koránt sem teljes az objektívsor, de van még idő, úgyis ez a jelen és a jövő.

Hirdetés:

Aki szereti a számmisztikát, annak a következő sorok tetszeni fognak. Az EF vonalon a Canon az első nagyobb eredméynt 1995-ben érte el, amikor legyártották a 10 milliomodik objektívet, majd kellett várnunk 14 évet, mire eljutottunk 2009-ben az 50 milliós számhoz. Itt aztán a srácok belehúzhattak, mert pár év kellett csak és meglett a 100 millió, konkrétan 2014-et írtunk ekkor. Végül itt van a 2021-es év és újra ünnepel a gyár, 150 milliónál tart a legyártott obik száma, de ehhez már hozzájött az RF bajonett is, ami azért sokat segített az ügyön, hiszen a milc vázak térnyerésével egyre nagyobb igény lett és van ezekre a lencsékre is.

Igazán a nagy ugrást a 2018-ban bevezetett Canon EOS R széria és a hozzá kapcsolódó RF objektív család bevezetése hozta, amivel a japán gyár a teljes objektív parkját tekintve (tehát az EF és az RF) már 118 darabbal büszkélkedhet. Ez azonban pillanatnyi adat csupán, mert már most hallani olyan pletyiket, hogy – természetesen RF vonalon – továbbiak megjelenése várható még az idén.

Te mit szólsz hozzá? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre.

 

Petyusz
Social:
Latest posts by Petyusz (see all)

Hírlevél feliratkozás


Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x