Megérkezett: Nikon 1 S2

Oszd meg barátaiddal:

A NIKON egy új NIKON 1S2 elnevezésű modellel bővíti a gyors, könnyen hordozható NIKON 1 rendszerkamerák választékát. Minden megvan benne, ami a pergő események megörökítéséhez szükséges; ez a feltűnő megjelenésű fényképezőgép amilyen szemet gyönyörködtető, olyan egyszerűen használható.

A NIKON villámgyors, fejlett hibrid automatikus élességállítási rendszere könnyedén fókuszál még a gyorsan mozgó témákra is, a világ legnagyobb sorozatfelvételi képkockasebessége1 révén pedig a másodperc törtrésze alatt lezajló történéseket gyorsabban örökítheti meg, mint ahogy szabad szemmel észlelné őket. A NIKON világhírű EXPEED képfeldolgozó egysége, a 14,2 megapixeles CMOS-képérzékelő és a széles fényérzékenységi tartomány (ISO 200 – 12 800) közösen gondoskodik arról, hogy minden pillanat varázsát elképesztő részletességgel lehessen elkapni, miközben a NIKON új Kreatív paletta funkciója azonnali művészi lehetőségeket kínál stúdióminőségű szűrőkkel, amelyek bármely képnek díszére válnak.

A NIKON 1 S2 nemcsak a fényképekkel arat sikert, hanem káprázatos a videózás terén is. Okos választás a problémamentes videózáshoz, mert ez a fényképezőgép zökkenőmentes, éles videókat készít – az új, könnyen használható videómódok egyszerűvé teszik a mozifilm-szerű hatások használatát, az új Automatikus képrögzítés funkció tökéletes nagy felbontású állóképeket rögzít automatikusan videózás közben. Az 1 NIKKOR objektívek egyre bővülő családjával teljes mértékben kompatibilis NIKON 1 S2 a villámgyors nézőpontváltás szabadságát kínálja, az új 1 NIKKOR 11–27.5mm f/3.5–5.6 zoom objektívvel pedig már a használatba vétel legelső pillanatától lenyűgöző képeket készíthet.

 

Feltűnő, gyönyörű, és mindig sikert arat

A NIKON 1 S2 a gyönyörű felvételekről szól. Legyen szó déli verőfényről vagy varázslatos éjszakáról, a fényképezőgép nagyméretű, 14,2 megapixeles CMOS-képérzékelőjével csodálatosan részletes fényképeket és HD videókat készíthet bárhol, bármikor. Gyors, CX-formátumú képérzékelője nem tartalmaz optikai aluláteresztő szűrőt, továbbá széles – 200 és 12 800 közötti – ISO-tartományt kínál, így minden megapixelből a lehető legtöbbet hozza ki: még gyenge fényben is részletgazdag képek születhetnek. A részletek elvesztése nélkül végezheti a fotók kivágását, a videók pedig tiszták és élesek.

A NIKON 1 S2 teljesítménye több mint elegendő: az EXPEED 4A két feldolgozóegységes képfeldolgozó rendszerével látványos fényképeket és HD videókat készíthet nagy sebességgel. Az egyik feldolgozóegység biztosítja a gép lenyűgöző képminőségét és az eredmények kivételes tisztaságát, a másik feldolgozóegység pedig a gyors, megbízható működést és a zökkenőmentes sorozatfelvételt.

Lenyűgöző sebesség, mesés működés

Fényképezzen minden eddiginél gyorsabban, és mondjon búcsút az elmosódott képeknek: a NIKON 1 S2 arra készült, hogy megörökítse a szempillantás alatt lezajló eseményeket, ugyanis hihetetlen sebességgel és pontossággal tudja élesre állítani a történéseket. Villámgyors sorozatfelvételi sebessége meghaladja a D-SLR fényképezőgépekét is: lélegzetelállító 20 kép/mp sebességgel készíthet 10 RAW-képet folyamatos automatikus élességállítás mellett is, a sorozat első képkockáján rögzített fókusszal pedig akár 60 kép/mp sebességre is képes.

Ezen töredékmásodpercnyi csodák mindegyikét borotvaélesen örökíti meg a NIKON 1 hibrid AF-rendszernek köszönhetően, amely 135 automatikus élességállítási pontot használva villámgyorsan képes az élességet a témára állítani. Ezek közül 73 pont fázisérzékelő típusú – ez a D-SLR fényképezőgépeknél is használt AF-megoldás –, és ezek egyenletesen oszlanak el a képterület közepén, így a látványosan gyors élességállítás mellett éles videofelvételek készülhetnek.

A kontrasztérzékelő AF-pontok pedig kiérnek egészen a képkocka széléig – ezek a pontok figyelemre méltóan éles részletgazdagságot biztosítanak még nehéz fényviszonyok között is. A fényképezőgép késlekedés nélkül készíti el a felvételeket, az 1 NIKKOR 11–27.5mm f/3.5–5.6 objektív gondoskodik arról, hogy ön mindig készen álljon a hirtelen adódó pillanatok megörökítésére; az objektív elforgatásával bekapcsolhatja, visszahúzásával pedig kikapcsolhatja a fényképezőgépet.

Egyszerű kezelhetőség, ragyogó formában

A NIKON 1 S2 a csodás pillanatok mestere: oly könnyű működtetni, hogy ön egyetlen fényképezési alkalmat sem fog elszalasztani amiatt, hogy bíbelődnie kell a géppel. Ez a fényképezőgép arra készült, hogy levegye az ön válláról a terhet: fejlett technológiája gondoskodik a problémamentes fotózásról, így mindig a lényegre koncentrálhat. Akár szokatlan nézőpontból, akár menet közben szeretne fényképezni, esetleg a tökéletes portré megalkotásán dolgozik, a nagyméretű, 7,5 cm-es, kb. 460 000 képpontos LCD-monitor a kép megkomponálásában és visszanézésében is nagy segítséget jelent.

Az „F” gombbal közvetlenül hozzáférhet a funkciómenühöz, ahol pillanatok alatt beállíthatja a fényképezési és visszajátszási beállításokat; a szokatlanul egyszerű menük, a könnyen érthető ikonok és a jól elhelyezett gombok segítségével gyorsan átválthat a kívánt módba, megadhatja a legfontosabb beállításokat, és különféle effektusokat vihet fel a képre.

Videóvarázs

Egyetlen gombnyomással megkezdheti a szemet gyönyörködtető, teljes HD videók készítését. A problémamentes videózásra is kiváló NIKON 1 S2 remek minőségű akciófelvételeket készít, és könnyedén fűszerezheti felvételeit csipetnyi mozivarázzsal, a nézők legnagyobb ámulatára. Mint minden NIKON 1 fényképezőgépnél, a NIKON 1 S2 esetében is lehetőség van nagy felbontású állóképek rögzítésére a videózás közben. Elegendő megnyomni a kioldógombot, és a NIKON új Automatikus képrögzítés funkciója minden egyes képkockát elemez, majd automatikusan elkészíti a fényképeket, amikor a legjobbak a körülmények.

Az új videofelvételi módok segítségével könnyedén készíthet lebilincselő videókat: utcai felvételeit a Gyorsított mód révén dobhatja fel, az idő múlását az animációs hatást keltő Ugró vágás móddal szaggathatja meg, de akár rövid, tömör 4 mp-es klipek sorozatát is választhatja gondolatai kifejezésére (legfeljebb nyolc ilyen klipet fűzhet egymás után).

Nikon 1 S2
NIKON 1 S2

 

NIKON 1 innováció

Az eredeti NIKON 1 innovációs megoldásokkal minden helyzetben gyorsan és könnyen elkészülhetnek a legjobb fényképek, sőt az effektusokkal könnyedén „elvarázsolhatók” a felvételek, hogy valami igazán egyedi jöjjön létre. „A legjobb pillanat rögzítése” mód eddig is sikeres volt, de most helyet kapott benne a NIKON új Aktív kijelölés funkciója is, amely akár tíz teljes felbontású képet is el tud készíteni egy másodpercen belül, és ön választhatja ki, melyiket szeretné megtartani.

Ez is érdekelhet:  EISA 2023: 5 díj a SONY-nak

A vadonatúj Kreatív paletta, amely a fényképezőgép Kreatív módjában áll rendelkezésre, bámulatosan egyszerű lehetőséget kínál művészi, stúdióminőségű szűrők alkalmazására már a felvétel elkészítése előtt. A Kreatív paletta különféle effektusainak váltásakor módosul a fényerő, a színtelítettség és a fehéregyensúly: önnek csak annyit kell tennie, hogy elforgatja a választógombot, és a monitoron látható kép azonnal megmutatja, hogy a felvétel a tényleges elkészítésekor hogyan is fog kinézni.

Bővíthető rendszer

Cseréljen objektívet és váltson nézőpontot a NIKON prémium minőségű 1 NIKKOR objektívcsaládja segítségével. Bármelyik 1 NIKKOR objektív élethű képalkotást tesz lehetővé, ráadásul videózáshoz is optimális mindegyik, így kis méretük és tömegük révén hozzájárulnak a NIKON 1-rendszer kényelmes hordozhatóságához, miközben a képminőség terén sem kell kompromisszumot kötnie. Távoli témák fényképezéséhez vigye magával az 1 NIKKOR VR 30–110 mm-es objektívet. Ha a sokoldalúság a fő szempont, a kompakt és stílusos, 10–100 mm-es nagy látószögű 1 NIKKOR VR zoom objektívet érdemes használni, ha pedig lágy háttér előtt szépen kiemelkedő portrékat készítene, használja az 1 NIKKOR 18,5 mm-es fix objektívet.

Főbb jellemzők:

 • Nagyméretű, 14,2 megapixeles CMOS-érzékelő: optikai Aluláteresztő szűrő nélküli működésre tervezett, gyors, CX-formátumú érzékelő. Élethűen rögzíti még a legapróbb részleteket is, és tiszta, éles képeket eredményez.
 • ISO 200 – 12 800: az automatikus ISO-tartomány 200-tól 6400-ig terjed, de az érzékenységet kézileg akár ISO 12 800-ig is növelheti. Az ISO 12 800 értékű beállítás esetén kifinomult zajcsökkentési eljárás gondoskodik a kép tisztaságáról.
 • EXPEED 4A: segítségével látványos fényképeket és HD videókat készíthet nagy sebességgel.
 • Egyszerű kezelhetőség: gyorsaság, pontosság és intelligens automatikus funkciók. 7,5 cm-es, kb. 460 000 képpontos LCD-monitor, könnyen érthető menük és jól elhelyezett gombok szolgálják az kényelmes használatot.
 • Továbbfejlesztett hibrid AF: 135 pontos automatikus élességállítási rendszer. Ezek közül 73 pont fázisérzékelési elven működik, a témára történő hihetetlenül gyors és precíz fókuszálás érdekében.
 • Villámgyors sorozatfelvétel: akár tíz RAW-fényképet is készíthet, folyamatos AF esetén akár 20 kép/mp, az első képkockán rögzített élesség mellett pedig akár 60 kép/mp sebességgel.
 • Videóvarázs: teljes HD (1080p) felbontású (16:9 képarányú) videók rögzítése 60p képkockasebességgel.  Elektronikus rázkódáscsökkentés (E-VR) gondoskodik arról, hogy az 1080/30p vagy 720/30p felbontású HD videók elmosódásmentesek legyenek, és rendkívül lassításokat is elérhet, ha 400 kép/mp, illetve 1200 kép/mp sebességgel készíti a felvételt.
 • Fényképezés videózás közben: lehetőség van nagy felbontású állóképek rögzítésére a videózás közben: ehhez egyszerűen csak meg kell nyomni a kioldógombot. Másik megoldásként használhatja az Automatikus képrögzítés funkciót, amely automatikusan készíti el a fényképeket akkor, amikor a legjobbak a körülmények.
 • Moziszerű videómódok: Lassított, Gyorsított, Ugró vágás és 4 mp-es videók egyesítése.
 • Élő képmódosítás: egyszerűen kimerevítheti a pillanatot, korrigálhatja a megvilágítást, illetve elhomályosíthatja a hátteret, majd elkészítheti a fotót az éppen megfelelőnek talált pillanatban.
 • NIKON 1 innovációs megoldások: „A legjobb pillanat rögzítése” (az új Aktív kijelölés és Intelligens képválasztó funkcióval), valamint Mozgó pillanatkép.
 • Kreatív paletta: a fényképezőgép választógombja segítségével művészi, stúdióminőségű szűrőket alkalmazhat már a felvétel elkészítése előtt is.
 • Hordozható NIKON 1 stílus: feltűnő, gyönyörű és tökéletesen minimalista. A meglepően kis méretű és könnyű váz jégfehér, matt fekete, rúzsvörös és napsugársárga színben kapható.
 • 1 NIKKOR szettobjektív: az ultravékony 1 NIKKOR 11–27.5mm f/3.5–5.6 zoom objektívvel könnyedén megragadhatja a legváratlanabb pillanatokat is.
 • WU-1a vezeték nélküli mobiladapter: segítségével a kiváló minőségű NIKON 1 felvételeket a fényképezőgépről közvetlenül intelligens eszközre továbbíthatja, ahonnan azokat egyszerűen megoszthatja.2

 

Néhány külön megvásárolható tartozék:

 • WP-N3 vízálló tok: akár 45 méterrel a víz felszíne alatt is készíthet felvételeket. Az 1 NIKKOR VR 1030mm PD-ZOOM vagy az 1 NIKKOR 11–27.5mm objektívvel felszerelt NIKON 1 J4 vagy NIKON 1 S2 számára tervezett tok.
 • SB-N10 víz alatti vaku: kompakt vakuegység, amellyel homályos, víz alatti környezetekben is biztosítható a megfelelő megvilágítás.
  • NIKON 1 váztokok és váztok szettek: a gépváz, illetve a váz és a rácsatlakoztatott objektív védelmét biztosítják. Úgy is fényképezhet, hogy a váztok rajta marad a fényképezőgépen, ráadásul minden váztoknak ergonomikusan formált markolata van, amely biztos fogást nyújt fényképezéskor.
  • FT1 bajonett adapter: segítségével a D-SLR fényképezőgépekhez készült NIKKOR objektívek bármelyikét használhatja NIKON 1 fényképezőgépéhez.

 

Mellékelt tartozékok:

 • EN-EL22 lítium-ion akkumulátor
 • MH-29 akkutöltő
 • View NX2 fotószoftver

 


 

Megjeyzés:

1. A világ leggyorsabb sorozatfelvételi képkockasebessége (kb. 20 kép/mp automatikus élességállítással) 2014. április 10-én (a NIKON felmérése alapján).

2. Android™, illetve iOS operációs rendszert futtató intelligens eszközökkel kompatibilis. A funkció használatához előzetesen telepíteni kell az intelligens eszközre a Wireless Mobile Utility nevű alkalmazást, amely ingyenesen letölthető a Google Play™ vagy az iTunes® szolgáltatásból. Az Android, a Google, a Google Play és az egyéb jegyek a Google Inc. védjegyei.

-FotosHirek.hu-

www.NIKON.hu

Hirdetés:
Hirdetés:
imedia
Híreinket szemlézi
abplusz
Tárhelyszolgáltatónk

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Hirdetés:
Edit Template

Ez is érdekelhet:

Mit szólsz hozzá?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
 • 1 016
 • 96
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x