Hirdetés:

TIPA 2014. – négy díjat nyert a Nikon

A Nikon négy terméke is elnyerte a rendkívüli elismerésnek örvendő TIPA (Technical Image Press Association) díját, köztük a Nikon D4S modell a „Best D-SLR Professional” (a legjobb professzionális D-SLR) kategóriában.

A TIPA, a fényképezéssel foglalkozó, vezető európai sajtóorgánumok szakszövetsége a Nikon D3300 modellt a „Best D-SLR Entry-level” (a legjobb belépő szintű D-SLR), a Nikon D4S modellt a „Best D-SLR Professional” (a legjobb professzionális D-SLR), a Nikon 1 AW 1 modellt a „Best Rugged Camera” (a legjobb robusztus fényképezőgép), a Nikon Df modellt pedig a „Best Premium Camera” (a legjobb prémium kategóriás fényképezőgép) kategóriában tüntette ki.

A TIPA-díjakat évente ítélik oda, öt földrész 16 országának 29 fényképezéssel foglalkozó magazinja vesz részt egymástól függetlenül a szavazásban. A zsűri tagjai döntésük során olyan tényezőket vesznek figyelembe, mint az innováció, a dizájn és az ergonómia, a használat egyszerűsége, valamint az ár és a teljesítmény aránya.

A TIPA-díj mellett a cserélhető objektíves, víz- és ütésálló Nikon 1 AW1 fényképezőgép elnyerte a nemzetközileg elismert, a világszerte rangosnak számító iF Product Design Award 2014 (iF Termékdizájn díj, 2014) ipari termékdíjat. Eközben a Nikon COOLPIX A, az első Nikon DX-formátumú CMOS-képérzékelővel ellátott COOLPIX fényképezőgép is elismerésben részesült.

Hirdetés:


Nem utolsósorban pedig a Nikon Df modell, a Nikon D5300 D-SLR fényképezőgép, valamint az ACULON T51 távcső – amelyet a Nikon egyik leányvállalata, a Nikon Vision Co., Ltd. állít elő – szintén kiérdemelte a sokak által vágyott „red dot award: product design 2014” (Piros Pont díj: Termékdizájn, 2014) termékdíjat.

Nikon D3300
Nikon D3300

 

TIPA Best D-SLR Entry-level (legjobb belépő szintű D-SLR): Nikon D3300

A TIPA-zsűri értékelése: „A Nikon D3300 az egyik első alul áteresztő szűrő nélküli, belépő szintű DSLR fényképezőgép, amelyet 24,2 megapixel felbontású, DX-formátumú CMOS-érzékelővel láttak el, 1 EV értékkel növelhető, 100–12 800 ISO-érzékenységtartományt és másodpercenként 5 képkockás sorozatfelvételi sebességet kínál. A Nikon WU-1a adapter lehetővé teszi a fényképek és 1080 p Full HD-videók megosztását.ą A Nikon D3300 kompakt modell 4,9 x 3,8 x 2,9 hüvelyk méretű, így a DSLR fényképezőgépeknek abba az új kategóriájába tartozik, amely versenyezhet a CSC fényképezőgépekkel azokért a vásárlókért, akik a DSLR kialakítást hordozhatóbb és praktikusabb méretben választanák. Azok számára, akik most váltanak DSLR fényképezőgépre, hasznos lehet a beépített Útmutató mód, amely lépésről lépésre mutatja be a készülék használatát, és részletes instrukciókat ad arra vonatkozóan, hogyan készíthetjük el a lehető legjobb képeket.”

 

Nikon D4S
Nikon D4S

 

TIPA Best D-SLR Professional (a legjobb professzionális D-SLR): Nikon D4S

A TIPA-zsűri értékelése: “A Nikon D4S új fejlesztésű, 16,2 megapixel felbontású, FX-formátumú érzékelőjével, amely együtt üzemel az EXPEED 4 képfeldolgozó motorral, még jobb minőségű állóképeket és többféle képkocka-sebességű Full HD-videókat lehet készíteni. Az új csoportos AF funkció és az összes fejlesztés ráépül a Nikon 51 pontos AF rendszerére, miközben a fényképezőgép átlépi az ISO-fényérzékenység korlátait, és eléri a lenyűgöző 409 600 ISO értéket. Javult a fényképezőgép általános sebessége, válaszideje, autofókusz és automatikus expozícióbeállítás mellett teljes felbontással másodpercenként 11 felvétel készíthető, ugyanakkor a 30%-kal megnövekedett feldolgozási sebesség is kihasználható. A D4S modellben CF-kártyát használtak fel, és szupergyors XQD-kártyaformátumot alkalmaztak, így a lehető legnagyobb átviteli és írási sebességet érték el.”


Hirdetés:

 

Ez is érdekelhet:  39. Nikon Photo Contest
Nikon 1 AW1
Nikon 1 AW1

 

TIPA Best Rugged Camera (a legjobb robusztus fényképezőgép): Nikon 1 AW 1

A TIPA-zsűri értékelése: „A Nikon 1 AW1 az első vízhatlan (15 méterig), ütésálló (2 méterig) és fagyálló (–10 °C-ig), cserélhető objektíves CSC fényképezőgép. Követve a fényképezőgép valószínűsíthetően kültéri tevékenységek iránt érdeklődő felhasználóinak igényeit, a fényképezőgép beépített GPS-vevőt, magasságmérőt, mélységmérőt, elektronikus iránytűt és vizuális horizontjelzőt tartalmaz, valamint a Nikon Wu-1b adapterével Wi-Fi-re csatlakoztatható. Még a beépített vakuja is vízálló! A 14,2 megapixel felbontású CMOS-érzékelő, valamint az EXPEED 3A processzor segítségével biztosítva van a széles, 160 és 6400 közötti ISO-tartomány mind fényképek, mind HD-videók készítésekor. Miközben az összes 1 Nikkor típusú objektív használható a fényképezőgéppel, ehhez a modellhez két új (egy 11–27,5 mm-es és egy 10 mm f/2.8-as) szigetelt objektív is tartozik, amelyet a későbbiekben továbbiak követnek majd.”

 

Nikon Df váz
Nikon Df váz

 

TIPA Best Premium Camera (a legjobb prémium kategóriás fényképezőgép): Nikon Df

A TIPA-zsűri értékelése: „A Nikon Df olyan teljes képes (full-frame) fényképezőgép, amely a Nikon klasszikus, filmes SLR fényképezőgépeinek vonalvezetését követi, és számos, a felvételi funkciók beállítására szolgáló kezelőszervvel és vezérlőtárcsával látták el. A „retró” formájú magnéziumötvözet ház azonban egy 16,2 megapixel felbontású, teljes képes CMOS-érzékelőt, egy Nikon EXPEED processzort, egy 2016 képpontos fénymérő mátrixot és egy 39 pontos AF-rendszert rejt. A fényképezőgép képes automatikusan akár öt eltérő expozíciójú felvételt is készíteni ugyanarról a témáról, másodpercenként 5,5 képes sorozatfelvétel is lehetséges, ISO-érzékenysége pedig 204 800-ig állítható. A Nikon továbbra is elkötelezett az iránt, hogy új modelljei továbbra is kompatibilisek legyenek a különböző menetű/bajonettzárú objektívekkel, így az összes létező NIKKOR objektívvel éppúgy, mint az összes klasszikus Ai és nem Ai objektívvel. A fényképezőgépen egy üvegből készült, pentaprizmás kereső és egy 3,2 hüvelykes (8 cm-es) LCD monitor is található.”

-FotosHirek.hu-

www.nikon.hu


 

ąA videók az Android eszközökhöz a Google Play™ áruházból ingyenesen beszerezhető WMU (Wireless Mobile Utility, azaz vezeték nélküli mobilalkalmazás) segítségével tölthetők át egy okoseszközre.

Oszd meg barátaiddal:

Híreinket szemlézi:
imedia
Tárhelyszolgáltatónk:
abplusz

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Edit Template
Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 948
  • 130
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x