Hirdetés:

Nikon ViewNX-i és Nikon ViewNX-Movie Editor

A Nikon két új szoftveralkalmazást mutatott be: a ViewNX-i képtárolót és a ViewNX-Movie Editor szerkesztőt.

A ViewNX-i segít a felvétel utáni kreatív lépésekben. Olyan intuitív képtároló, amellyel egyetlen központi platformon, könnyen rendszerezhetők, szerkeszthetők és megoszthatók a fényképek és a videók. Segítségével teljesen átveheti az irányítást a képek felett. Három külön munkaterületet biztosít, így azonnal válthat a képek rendezése, valamint a térképes és a feltöltési műveletek között. A ViewNX-i platform szorosan integrálódik a ViewNX-Movie Editor szerkesztővel, és zökkenőmentesen együttműködik a Nikon népszerű Capture NX-D alkalmazásával, így azonnal hozzáférhet a fejlettebb funkciókhoz is. Mindkét program közvetlenül a ViewNX-i képtároló eszközből nyitható meg, amikor csak szükséges.

A ViewNX-i mind a tapasztaltak, mind a kezdők számára könnyedén használható; a felhasználóbarát felület a Nikon korábbi, ViewNX2 nevű alkalmazásából származik. Ezenkívül az új funkciók között megtalálhatók kiegészítő fájlformátumok, amelyekkel a képek minőségromlás nélkül dolgozhatók fel, valamint a képek közvetlenül a ViewNX-i platformról közzétehetők a közösségi oldalakon. A videokészítők számára az integrált ViewNX-Movie Editor teszi könnyűvé a felvételek szerkesztését, vágását és kezelését.

A Nikon e két ingyenesen letölthető programja március közepétől lesz elérhető.


Hirdetés:
Hirdetés:


 

Nikon ViewNX-i
Nikon ViewNX-i

 

Főbb funkciók:

 • Magától értetődően használható képtároló eszköz: állóképek és videók tallózása, rendezése, szerkesztése és archiválása. A ViewNX-i támogatja a Nikon népszerű képszerkesztő szoftvereit, így Öné marad az irányítás az állóképek és a videók kezelése során.
 • Együttműködés több platformon: RAW formátumú képek feldolgozása és módosítása a Capture NX-D szoftverrel. Videók szerkesztése, vágása és kezelése a ViewNX-Movie Editorral. Mindkét program közvetlenül a ViewNX-i képtároló eszközből nyitható meg, amikor csak szükséges.
 • Magától értetődően használható munkafelületek: váltás a megjelenítési módok között a különböző munkafelületek gyors elérése érdekében. Képek és videók feldolgozása Browser (Tallózás) módban, geocímkék hozzáadása, illetve helyadatok használata Map (Térkép) módban. A feltöltésre szánt fájlok előkészítése Web Service (Webszolgáltatás) módban.
 • Gyors végrehajtó gombok: gyakori feladatok egyszerű végrehajtása. Állóképek és videók átküldése, szerkesztése és megnyitása más alkalmazásokban. Fájlok gyors nyomtatása, feltöltése és mellékelése, illetve állóképek és videók átalakítása vagy összehasonlítása egyetlen gombnyomással. A funkció látványos diavetítések készítésére és képek automatikus lejátszására is alkalmas.
 • Testre szabott megjelenítés: a kisképek megjelenítése vízszintesen vagy függőlegesen, az éppen feldolgozott kép tájolásának megfelelően. A kisképek méretének módosítása és a kép fényképezési információinak megjelenítése a kisképek listájában. Képek összehasonlítása egymás mellett. Nagyméretű képek megjelenítése a kisképek listájából, illetve a készülék kijelzőjének maximális kihasználása a képek teljes képernyőn való megjelenítésével.
 • Részletes fényképezési információk: bármikor megjeleníthetők. Választási lehetőség a hagyományos fényképezési információk, illetve a Nikon D-SLR modellek kijelzőjének felső paneljén látható információk megjelenítése között. A fényképezési információk (pl. az ISO-érzékenység, a rekesz, a gyújtótávolság és a motívumprogramok) a kép készítésekor érvényes értéknek megfelelően jelennek meg. A képek hisztogramjai a megfelelő ikonra kattintva azonnal megjeleníthetők. Az egymás után következő hisztogramok zökkenőmentes megtekintése a Thumbnail Grid (Kisképes nézet) funkcióban.
 • Testre szabott képválogatás: megkönnyíti az állóképek és videók megkeresését. A képfájlok megcímkézése és értékelése a könnyű előhívhatóság érdekében. Keresés részletes feltételek alapján, például több készítési fényképezési információra történő szűréssel: Fényképezőgép, Objektív, ISO-érzékenység, Expozíciós idő, Gyújtótávolság, Fehéregyensúly. Több almappába rendezett képek megjelenítése. A Smart Photo Selector (Intelligens képválasztó) alkalmazásban, Nikon 1 típusú fényképezőgéppel készített képek egyetlen fájlba csoportosítása a könnyebb kezelhetőség érdekében.
 • Photo Tray (Fotótálca): több helyről származó képek átmeneti tárolása egyetlen, a képernyőn látható helyen. A Photo Tray (Fotótálca) funkció megkönnyíti a feldolgozni kívánt képek és videofájlok összegyűjtését. Nyomtatás, átalakítás, szerkesztés, illetve a félkész vagy ütemezett feladatok mentése a későbbi munkavégzéshez.
 • Még színvonalasabb diavetítések: a zenei aláfestés és a különböző hatások új szintre emelik a diavetítéseket. A diavetítések egyaránt tartalmazhatnak állóképeket és videókat, a kész diavetítések pedig videofájlként is menthetők.
 • Több kép kezelése: az Auto Play (Automatikus lejátszás) funkcióval nagy mennyiségű kép kezelése válik lehetővé. Az állóképek lejátszása közben címkék adhatók a képekhez, valamint értékelhetővé és elforgathatóvá válnak – mindezt gombok segítségével.
 • Közvetlen hozzáférés a videókhoz: saját filmek készítése, illetve a meglévők vágása és mentése a ViewNX-i Movie Editor alkalmazásban. Lejátszási tartományok megadása, videofájlok értékelése, állóképek készítése a videókból, illetve több videoklip gyors egyesítése és szerkesztése. A kész videók feltöltése az internetre. A videók létrehozása és szerkesztése egyszerű és magától értetődő.
 • Elegáns videók: választási lehetőség a népszerű szerkesztési beállítások – standard (általános), fade-in/fade-out (kivilágosodás és elsötétülés), wipe (kitörlés), random (véletlenszerű) és stop motion (stop-motion animáció) – közül. Professzionális kinézetű főcímek, végfőcímek és a videóban látható üzenetpanelek készítése. Emellett a szöveg ikonra kattintva a közvetlenül a filmkockákra vagy állóképekre írt szövegek is megjeleníthetők.
 • A közösségi oldalak támogatása: a kész képek bármelyik közösségi oldalra feltölthetők. A lájkok és megjegyzések közvetlenül a ViewNX-i alkalmazásban is megtekinthetők. A képmegjelenítési szűrő segítségével csak az egy adott közösségi oldalra feltöltött fájlok jelennek meg.
 • Barangolás a nagyvilágban: a Map (Térkép) modulban megtekinthetők a helyadatokat tartalmazó képek. A geocímke nélküli képekhez saját helyszín is megadható. A képsorozatok jól visszaadják az utazás hangulatát.
 • Kiegészítő fájlok: lehetővé teszik a képek és videók védett módosítását, beállítását vagy megcímkézését. A módosítások egy külön fájlban, az eredeti kép felülírása nélkül jelennek meg. A módosítások összehasonlíthatók, a különböző változatok menthetők, az eredeti kép pedig bármikor megnyitható.

www.nikon.hu


Hírlevél feliratkozás

... hogy ne maradj le semmiről!

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x