Hirdetés:

Nikon D6 és AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR

Kishírek a nagyvilágból:

A Nikon D6 pletykasorozat folytatódik. Ahogy korábbi cikkünkben megírtuk a hivatalos bejelentés mellett pár specifikációt is megtudtunk,  de ez még messze nem a végleges, de azért lassan érkeznek a találgatások, amit megosztunk veled.

A Nikon saját maga jelentette be, hogy a legújabb pro vázának megjelenését a D sorozat 20. évfordulójára tervezte (Nikon D1 1999-ben jelent meg). Ez sajnos nem sikerült, de 99%-ra vehetjük, hogy a 2020-as év nagy durranás lesz náluk is. Szélsebesen közeleg a nyári olimpia, és azért azt se felejtsük el, hogy februárban lesz a CP+ rendezvény Japánban, és hát azért elég nagy blama lenne, ha a Nikon kimaradna az új modell bejelentési rohamból, szóval ha azt kellene írnom, hogy mikor fog megjelenni a D6, hát februárban. :J

Hirdetés:


A 2020 nagy újdonsága (reméljük) a DSRLekbe pakolt IBIS technológia lesz (vázba épített stabilizátor), ami ezidáig csak a milc technológiára volt jellemző. Ha ez bekövetkezik az igencsak nagy műszaki bravúr lesz az slr piacon.

A Nikon D6 korábbi specifikációjából ezt tudhatjuk: 


Hirdetés:

Ami várható volt, hogy 4k videó készítésére alkalmas lesz, illetve értelemszerűen megkapja a legújabb dual? EXPEED processzort is. Dupla CFExpress kártyafoglalattal és beépített Wi-Fi-vel már szinte biztosan rendelkezni fog, ahogy azt a modern kor megköveteli. 3.2 millió “tapiképernyő” lesz hátul, minimális előre programozott funkció, mégiscsak egy pro váz. Jobb AF rendszer, mint az elődjének jelenleg van.

Friss:

Ehhez csak pár hírfoszlány jött azóta, ezek többek között az IBIS technológia (a Z rendszer továbbfejlesztett verziója), itt is megjelenthet az ultrahalk mód ? , tulajdonképpen egy milc – dsrl klón csúnya szóval élve, de azért megtartva a kellő tiszteletet. :J A szenzorméret 24 MP lesz, RAW fájlformátum kép és videófelvételnél.

Most már nagyon itt vagyunk a célegyenesben.

Te mit gondolsz tényleg belekerül az új IBIS technológia?

 

Ez is érdekelhet: