Hirdetés:

Lezárult a “Víz összeköt” fotó-és videópályázat

 

A világ 40 országából egy hónapon keresztül óránként töltöttek fel fotográfusok pályaműveket a „Víz összeköt” című pályázati felhívásra, amelyet a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ hirdetett meg a Budapest Víz Világtalálkozó 2016 kapcsán hazai és külföldi nevezők számára, együttműködve a Külgazdasági és Külügyminisztériummal és az Emberi Erőforrások Minisztériumával.

A víz a művészetek egyik leguniverzálisabb témája: az alapelem civilizációk sorsát határozta és határozza meg, életünk elképzelhetetlen nélküle. A közelgő Budapest Víz Világtalálkozó 2016 kapcsán a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ a víz sokszínűségét kínálta ihletként bárki számára, aki kész volt megosztani fotó- vagy videóalkotásait a nagyközönséggel.  A pályázaton fotók és videófilmek kategóriában lehetett nevezni 2000. után készített, minimum három, maximum hat képből álló sorozattal vagy maximum 90 másodperces videófilmmel.

A pályázat számokban

Hirdetés:


A pályázat lezárásáig 1094 pályamű érkezett, amelyből 740 érvényes. Az érdeklődés nagyságát mutatja, hogy egy hónapon keresztül átlagosan óránként töltötték fel a világ 40 országából a fotográfusok pályaműveiket. Fotó kategóriában 701 pályamű, videó kategóriában pedig 39 pályaművet fogadtak be.

Földrajzi eloszlás tekintetében Algériától és az Amerikai Egyesült Államoktól kezdve, Brazílián, Egyiptomon, Indián, Iránon, Lengyelországon és Nepálon át, egészen Új-Zélandig és Vietnámig érkeztek nevezések. A beérkezett alkotásokat Csizek Gabriella, a Mai Manó Ház művészeti főmunkatársa, Horváth Viktor rendező, Lonkai Gabriella, az Emberi Erőforrások Minisztériuma politikai tanácsadója, Kovalovszky Dániel fotográfus, valamint Szalontai Ábel a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem DLA munkatársa, a Média Intézet igazgatója bírálja el.


Hirdetés:

A legjobb alkotások értékes nyereményekben részesülnek, az egyes kategóriák első tíz helyezettjei pedig ősszel a Mai Manó Házban rendezett kiállításon mutatkoznak be a közönség előtt.

A pályázat eredményhirdetésére október 15-én, szombaton 19:00 órától kerül sor a Capa Központban. Az eseményen fellép az Ivan and the Parazol együttes.

„A fokozott hazai és nemzetközi érdeklődés, valamit a nagyszámban beérkezett pályázatok is azt tükrözik, hogy a víz mindennapjaink elengedhetetlen része, és számos embert inspirált arra, hogy a saját szemszögéből, sokszínűen mutassa be a vízzel való különleges kapcsolatát” – mondta Kőrösi Orsolya, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ ügyvezetője.

Hirdetés

Pragerfoto - kreatív fotózás Budapesten

Kreatív portréfotók rólad szabadtéren, vagy stúdióban / fotóoktatás kezdőknek egyénileg, vagy kis csoportban, jó hangulatban. Kérj személyre szabott ajánlatot. 

 

Capa Központ


Hírlevél feliratkozás

... hogy ne maradj le semmiről!

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x