Hirdetés:

Megérkezett az új Sony ɑ99 II

 

  • Full-frame 4D fókusz: innovatív, hibrid fáziseltolásos, AF rendszer 79 hibrid kereszt-típusú AF ponttal[i]
  • A 79 dedikált pontos és 399 fáziseltolásos érzékelő pontokkal rendelkező szenzor folyamatos fókuszkövetést tesz lehetővé még a 12 képkocka/másodperc[ii] sebességű sorozatfelvételeknél is
  • Nagy felbontású, 42,4 effektív megapixeles, 35mm-es full-frame Exmor R™ CMOS-képérzékelő
  • Új fejlesztésű, beépített öttengelyes optikai képstabilizáló rendszer
  • Megbízható, gyors működésű képalkotás az új kialakítású, lekicsinyített vázban
  • További professzionális mozgókép funkciók mellett az eszköz belső 4K felbontású filmrögzítésre is képes XAVC-S formátumban[iii]

 

A Sony bemutatta új, ɑ A-bajonettes zászlóshajó modelljét, az ɑ99 II fényképezőgépet. A nagysikerű ɑ99 utódjában, az új ɑ99 II-ben a legfejlettebb digitális képalkotási technológiák találhatóak meg, köztük az új hibrid fáziseltolásos autofókusz rendszer, valamint a Sony exkluzív, kifejezetten A-bajonettes fényképezőgépekhez fejlesztett féligáteresztő tükör technológiája (TMT). Az eredmény: egy páratlan, professzionális fényképezőgép, amely különösen vonzó lehet a sport- és természetfotósok számára.

Soha nem látott pontosságú autofókusz

Hirdetés:


A teljes idős autofókuszra is képes, új fejlesztésű, fáziseltolásos AF full-frame rendszerbe most először építettek be 4D FÓKUSZ technológiát, így az ɑ99 II felhasználói kivételes teljesítményű autofókusszal rögzíthetnek képeket. A hibrid fáziseltolásos AF rendszert egy precíz, 79 dedikált pontból[iv] álló fáziseltolásos AF szenzor és egy 399 pontos fókuszsík fáziseltolásos AF kombináció alkotja, így a kettő együtt egy 79 hibrid keresztpontos AF[v] rendszerré válik. Ezek a kereszt típusú pontok hihetetlenül pontos autofókusz teljesítményt nyújtanak, valamint fejlett követőfunkcióval rendelkeznek, így a teljes témát éles fókuszban tartják gyors mozgás esetén. Mivel a készülék nem tartalmaz mozgó tükröt, így a féligáteresztő tükör technológia folyamatos AF működést tesz lehetővé, ezáltal a képkeresőben látott kép változatlan marad bármilyen felvételi mód esetén, beleértve az előnézeti és a filmfelvételi üzemmódokat is.

Az alacsony fényviszonyok sem jelentenek problémát az ɑ99 II fényképezőgép számára. A precíziós AF rendszer legfeljebb -4 FÉ-ig[vi] működik megfelelően, amivel más fényképezőgépek már nem tudnak megbirkózni.

Az ɑ99 II elektronikája gyors adatáramlást tesz lehetővé, így a nagy felbontású és magas képfrissítésű felvételek sem okoznak gondot. Az eszköz új fejlesztésű LSI segédprocesszorát úgy tervezték, hogy hatékonyan működjön együtt a képérzékelővel és a BIONZ X jelfeldolgozóval egyaránt. A 42,4MP-es szenzor és a továbbfejlesztett zárszerkezet 12 fps sorozatfelvétel sebességre képes AF/AE módban[vii]. Az ɑ99 II egy szuper-gyors fényképezőgép, mely részletes képeket készít gyorsan mozgó témák és rossz fényviszonyok között is.

Kivételesen nagyméretű buffer memóriájának és hatékony adatfeldolgozásának köszönhetően felvételei azonnal megtekinthetőek közvetlenül rögzítés után és gyors sorozatfelvétel üzemmód alatt. Mesterséges fényviszonyok között, beltéri fényképezés esetén az eszköz automatikusan detektálja a pislákoló fényforrásokat, ezáltal az intelligens zárszerkezet úgy időzít, hogy a végső felvételen[viii] azok ne okozhassanak képi hibákat.

Sony ɑ99 II
Sony ɑ99 II

 

A Sony további javításokat végzett az elektronikus kereső kijelző algoritmusában, így előnézeti módban is készíthet legfeljebb 8 fps[ix] sebességű felvételeket AF/AE módban. Az előnézeti módban látott kép minimális kijelző késéssel jelenik meg, így szinte ugyanazt a képet láthatja, mintha az optikai képkeresőbe tekintene. Az expozíció, a fehéregyensúly és egyéb képi beállítások valós időben jelennek meg a képkeresőben. Az előnézeti sorozatfelvétel három fázisban állítható az adott témához illesztve: 8 fps-re, 6 fps-re és 4 fps-re.

 

A képkocka valódi ereje

A hátsó megvilágítású, 42,4MP-es[x] full-frame Exmor R CMOS-érzékelő szünetmentes on-chip lencséket tartalmaz, amelyek nagy mennyiségű adathalmazból is képesek gyors adatkiolvasást végezni, valamint kivételesen hatékony fényinformáció-gyűjtő képességgel rendelkeznek. Az eredmény kiváló érzékenységű, zajmentes és széles dinamika tartományú, 42,4MP felbontású képek ISO 100-25600 érzékenységi szinten belül.

Kiterjesztett módban az ISO érzékenység 50-102,400[xi] között állítható. Az ɑ99 II nem tartalmaz optikai aluláteresztő szűrőt, így a felvételek eddig soha nem látott színmélységűek és valósághűek lehetnek a legfinomabb, szabad szemmel is kivehető részletekkel. Igény szerint tömörített és tömörítetlen RAW formátumok között választhat.

 

Öttengelyes SteadyShot™ INSIDE képstabilizáló technológia

Az A-bajonettes fényképezőgépek között az ɑ99 II-ben debütál az a beépített öttengelyes képstabilizáló rendszer, amely az ɑ7 II gépeknél hihetetlen népszerűségnek örvendett. A képstabilizátor megfelelően korrigálja a bólintó és pásztázó elmozdulásokat, melyek nagyobb gyújtótávolság esetén fordulhatnak elő, valamint az X és Y tengelyeken, legfőképpen éjszakai közelképek és filmek esetén előforduló homályosodásokat. Az új fejlesztésű precíziós giroszkóp képes pontosan érzékelni a legkisebb mozgásokat is, minimálisra csökkentve a képi hibákat.

A 4,5 lépéses[xii] zársebesség maximális mértékben kihasználja a 42,4MP-es érzékelő által nyújtott lehetőségeket, legyen szó állóképről vagy filmfelvételről. Az exponáló gomb nyomva tartásával, illetve a fókusznagyító funkciók használatával a képstabilizáló technológia hatása nyomon követhető a képkeresőben és előnézeti mód esetén az LCD kijelzőn is, így a felhasználó valós időben ellenőrizheti felvételei minőségét és fókusz-beállításait telefotó és makró fotózáskor.

Sony ɑ99 II
Sony ɑ99 II

 

Tökéletesített dizájn és működés

Az új ɑ99 II elődjéhez képest számos fejlesztéssel rendelkezik, a dizájnt profi fotósok visszajelzései alapján tökéletesítették. Az új modell kívül-belül megújult: 8%-kal kisebb, mint az eredeti ɑ99, ráadásul új tervezésű markolattal, magnéziumötvözet vázzal, kettős SD[xiii] kártyaolvasóval és egyéb praktikus fejlesztésekkel rendelkezik. A fontosabb gombok és tárcsák szigeteltek, a média csatlakozó fedele és a burkolat szélei pedig úgy csatlakoznak, hogy egy por- és cseppálló[xiv] vázat kapunk, amely a legkeményebb időjárási körülmények között is kiválóan használható.

Ez is érdekelhet:  Megjelent: 7Artisans 4mm f/2.8 Circular Fisheye

A rövidebb válaszidő mellett az ɑ99 II új, strapabíró zárszerkezettel rendelkezik, amely sikeresen teljesített a 300 000 kattintást [xv] magába foglaló tartóssági vizsgálaton. Az XGA OLED Tru-Finder Zeiss T* bevonatot és egy 4 lencséből álló optikai rendszert kapott, ebből az egyik egy kétoldalas aszférikus elem. Így a képkereső erőteljes, 0,78-szoros nagyítást garantál, melynek köszönhetően a sarkokban is kimagasló a képminőség. Emellett az elülső lencsét fluorit bevonattal látták el, így az ujjlenyomatok, a por, a víz, az olaj és az egyéb szennyeződések sem zavarják a tiszta képet.

A korábbi modell kapcsán bevezetett Silent Multi Controllert is tovább fejlesztették: a rekesz, a záridő, az ISO, az expozíció kompenzáció, az AF terület, az AF mód és egyéb funkciók irányítása mellett a tárcsa ki- és bekapcsoló gombot is kapott. Bekapcsolt állapotban a tárcsa kattog, így könnyedén kiválaszthatjuk a fotózáshoz legmegfelelőbb beállítást. Kikapcsolt állapotban a tárcsa simán, hangtalanul fordul, így ideális filmfelvételekhez.

A kamera Bluetooth[xvi] kapcsolatra képes, így kompatibilis mobil eszközeinkkel összekötve képes a helymeghatározásra, sőt az elkészült felvételek tárolási helyének is megválaszthatjuk a csatlakoztatott eszközt, vagy annak érdekében, hogy egy gyors előnézet miatt ne kelljen elhagynunk a helyszínt, megadhatjuk a számítógépet és a fényképezőgépet is tárhelynek. Felhasználói vélemények alapján az ɑ99 II menürendszerét is újragondolták, így könnyebb eligazodni a beállítások között.

A mozgóképek varázsa

Az ɑ99 II XAVC S formátumú, belső 4K filmrögzítésre[xvii] is képes egyidejű szenzorkiolvasással, pixel binning[xviii] nélkül, akár 100Mbps sebességgel. Az új ‘Slow and Quick’ funkció[xix] (S&Q) támogatja a lassított és gyors mozgású felvételi módokat. 1 fps és 120 fps (100 fps) között 8 lépésben válthatunk sebességet, így legfeljebb 60-szorosan gyorsított (50x) vagy 5-szörösen lassított (4x) felvételeket készíthetünk.[xx] A fényképezőgépben számos profi filmalkotási funkció található, többek között képprofilok, időkód és HDMI Clean kimenet.


Hirdetés:

Az új ɑ99 II támogatja a gamma assist funkciót, amely lehetővé teszi az S-Log színprofilt, ezáltal filmforgatás közben is ellenőrizhetők a kész képek és a pontos fókusz, míg a zebra mód könnyebb expozíció kontrollt biztosít a felhasználók számára. A videofelvétel is további funkciókkal bővült, immáron S-Log3 és S-Log2 gamma színprofilok is elérhetőek, amelyekkel széles dinamikatartományú, következetesen alul- vagy túlexponált képek készíthetőek. Az ɑ99 II mindent tud, amire egy profi fotósnak szüksége van.

Az új ɑ99 II 2016 novemberétől érhető el.

További információkért keresse a Sony hivatalos fotógalériáját a www.sony.net/Product/di_photo_gallery/ weboldalon.

www.sony.hu

 


[i] A használható AF pontok száma függ a csatlakoztatott objektív típusától és a felvételi módtól. Legfeljebb 323 fókuszpont választható. Filmfelvételi mód közben nem elérhető.

[ii] ‘Hi+’ sorozatfelvétel üzemmód esetén.

[iii] Class 10 vagy magasabb SDHC/SDXC memóriakártya szükséges az XAVC S formátumú filmek rögzítéséhez. A 100Mbps videó rögzítéshez UHS-I (U3) SDHC/SDXC kártya szükséges.

[iv] A felhasználható AF pontok száma függhet a csatlakoztatott objektív típusától és a felvételi módtól.

[v] Aktív Hibrid Fázisérzékelős AF. A dedikált fázisérzékelős AF szenzor vagy a fókuszsík fázisérzékelős AF szenzorok bizonyos fényképészeti helyzetekben egymástól függetlenül használhatóak.

[vi] Középső fókuszpont.

[vii] A támogatott fókuszterület függ a felvételi módtól és a csatlakoztatott objektív típusától. Továbbá mikor a “Sorozatfelvétel: Hi+” üzemmódot választja, a fókusz az első képkockán rögzül a Hibrid Fázisérzékelő AF aktív F9 vagy magasabb rekeszbeállítás esetén, vagy mikor a Hibrid Fázisérzékelő AF nem aktív F4 vagy nagyobb rekeszbeállítás esetén.

[viii] Az Anti-pislákoló fényforrás üzemmód bekapcsolása esetén. Pislákoló fényforrás érzékelés csak 100 Hz vagy 120 Hz-en engedélyezett, amely lassíthatja a sorozatfelvételi sebességet. Az üzemmód nem elérhető izzó expozíció vagy filmfelvétel esetén.

[ix] ‘Hi’ sorozatfelvétel üzemmód esetén.

[x] Becsült effektív megapixelek száma.

[xi] Csak állóképek esetén állítható.

[xii] CIPA szabványok alapján. Csak bólintó/pásztázó elmozgás esetén. SAL135F18Z objektív. Hosszú expozíció NR kikapcsolva.

[xiii] Egy foglalatba egy SD kártya vagy memóriakártya helyezhető.

[xiv] Nem nyújt 100%-os védelmet a por és nedvesség ellen.

[xv] Ha az elektronikus elülső zárfüggöny aktiválva van.

[xvi] Csak kompatibilis mobil eszközzel párosítható, melyen fut a PlayMemories Mobile app.  Támogatott eszközök: Android okostelefonok Android 5.0 vagy újabb operációs rendszerrel, melyek Bluetooth 4.0 vagy újabb verziójával kompatibilisek. iPhone / iPad: iPhone 4S vagy újabb modellek / 3. generációs iPad vagy újabb modellek.

[xvii] Class 10 vagy magasabb SDHC/SDXC memóriakártya szükséges az XAVC S formátumú filmek rögzítéséhez. A 100Mbps video rögzítéshez UHS-I (U3) SDHC/SDXC kártya szükséges

[xviii] Super 35mm felvételi üzemmódban.

[xix] Ez esetben hangfelvétel nem lehetséges. Class 10 vagy magasabb SDHC/SDXC memóriakártya szükséges.

[xx] NTSC (PAL) rendszer esetén.

Oszd meg barátaiddal:

Híreinket szemlézi:
imedia
Tárhelyszolgáltatónk:
abplusz

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Edit Template
Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 950
  • 130
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x