Hirdetés:

Oszd meg barátaiddal:

Megérkezett: FUJIFILM X-T4

Fujifilm X-T4
Fujifilm X-T4

Hát ez nem semmi(lc) mondhatnám bele a virtuális térbe, de manapság a tükör nélküli piacon is olyan gyorsak a változások, fejlesztések, hogy csak kapkodjuk a fejünket a sok fincsi újdonságtól. A Fuji esetében ez most elsősorban (de nem utolsósorban) az IBIS technológia tökéletesítése, amit sajtóanyagukban többször is kiemelnek, jogosan. Node, mit is tud ez a gépecske, lássuk a hivatalos anyagot.

Sajtóbejelentés: 

A FUJIFILM Vállalat (elnök: Kenji Sukeno) büszkén jelenti be a FUJIFILM X-T4 (a továbbiakban: „X-T4”) bevezetését, amely az X szériás tükör nélküli digitális fényképezőgépek legújabb modellje. Az X-T4 az X sorozat csúcspontja, amelya legnagyobb teljesítményt nyújtja állókép és video készítés során egyaránt. Az újonnan fejlesztett zárszerkezet gyors, tartós és csendes. Az X szériában valaha használt leggyorsabb AF teljesítmény, valamint egy újonnan fejlesztett algoritmus kombinációjának köszönhetően rögzítheti azokat a döntő jelentősségű pillanatokat, amelyeket korábban talán elmulasztott. Az X-T4 az első olyan modell az X-T sorozatban, amely vázon belüli képstabilizátort használ (IBIS), ezzel pedig drasztikusan növelve a kamerában rejlő lehetőségeket állóképek és videofelvételek készítésekor. Az önálló video mód egy egyszerű kapcsolóval aktiválható, a videó módban is használható vázon belüli képstabilizátor pedig páratlanül síma felvéltelt eredményez, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy belemerüljenek a videófelvétel készítésbe. Az új filmszimulációs mód, az ETERNA Bleach Bypass szimulálja a hagyományos filmfeldolgozási technikát, hogy egyedülálló világot teremtsen az alacsony telítettség és a magas kontraszt mellett. Az X-T4 egy csodálatos képalkotó eszköz, amely IBIS-sel, új zárszerkezettel és nagy kapacitású akkumulátorral van ellátva, mindez kompakt és könnyű vázba helyezve, amely az X széria alapvető filozófiája. Vannak olyan pillanatok, amelyek rögzítésére vagy felvételére csak az X-T4, a tökéletes tükörnélküli fényképezőgép alkalmas.

Az X-T4 főbb jellemzői és fejlesztései a következők:

Nagyteljesítményű új eszközök

・Az X-T4 az első olyan modell az X-T sorozatban, amely vázon belüli képstabilizátort használ (IBIS). A 29 darab XC / XF objektívből 18-nál 5 tengelyes, 6,5 fényértékes képstabilizálást biztosít, köszönhetően a központi egységek új anyaghasználatának, a finomított zárszerkezet ütéscsillapító struktúrának az újonnan fejlesztett giroszkóp szenzoroknak, amelyet kb. 8x pontosabb működést biztosítanak az X-H1-ben használt egységhez képest. Az egység segíti az éjszakai fényképezést és az akciófotózást, például sport, valamint segít a videófelvétel készítésben olyan helyzetekben, amikor a kamera hajlamos a rázkódásra. Az új IBIS egység rugók helyett mágneses erőt alkalmaz, ami növeli a hatékonyságot, miközben 30%-al kisebb és 20%-al könnyebb, mint az X-H1 IBIS egysége.

・Az X-T4 kiemelkedően gyors zárszerkezettel van szerelve. Köszönhetően az újonnan kifejlesztett, nagy nyomatékú DC motornak, a zárszerkezet képes a világ leggyorsabb* 15kép / másodperces sorozatfelvételére nagysebessé burst üzemmódban, ezen kívül fejlett választeljesítménynek köszönhetően a redőny késleltetés mindössze 0,035 másodperc. A zárszerkezet élettartama a duplájára nőt a 300 000 expoval*2 and zár hangja pedig 30%-al csendesebb, az X-T3-hoz képest.

・Kb. 500 kép / töltés normál módban, kb. 600 kép / töltés gazdaságos módban és kb. 1700 képkocka, ha két további akkumulátort használnak az opcionális “VG-XT4” elemtartóval *3.

・A FUJIFILM színreprodukciós technológiáját kombinálva, több mint 85 évnyi, a fotófilmekre fordítot kutatási és fejlesztési tevékenységel, az X-T4 sokféle lehetőséget kínál, így pontosan úgy alkothat újra bizonyos jeleneteket, ahogy az az emlékeiben el.

Egyedi színreprodukciós technológia

・Az X-T4 „ETERNA Bleach Bypass” új filmszimulációs móddal rendelkezik, amely a FUJIFILM egyedi technológiáját használja a sokoldalú szín tónusok biztosításához. Az új “bleach bypass” mód az ezüst-halogenid filmek hagyományos feldolgozási technikáját imitálja, amely alacsony színtelítettséggel és nagy kontraszttal teremt egyedi hangulatot a képeken.

・A csúcsfények és árnyékos tónusok -2 és +4 fényérték között most 1 teljes fényérték helyett 0,5 fényértékkel szabályozható a finomabb tónusok érdekében.

Ez is érdekelhet:  Megjelent: Nikon Zf

・Az automatikus fehéregyensúly (AWB) az „AUTO” mellett „Fehér Prioritás” és „Környezet Prioritás” beállításokkal is rendelkezik. A „Fehér prioritás” mód jobban reprodukálja a fehéreket, míg a „Környezet prioritás” a melegebb tónusokat adja vissza.

・Ha a “RAW” van beállítva, mostantól kiválasztható a nem visszafordítható “tömörítés” a visszafordítható “veszteségmentes tömörítéses” opció mellett.

Örökítsen meg mindent

・Az X-T4 a világ leggyorsabb*1 sorozatfelvételét kínálja 15 kép / másodperces felvételi sebességel, utólagos visszanézéssel, valamint 8 kép / másodperces sorozatfelvételt live view-ban mechanikus zár használalata mellett, az elektronikus zár pedig lehetővé teszi a 30 kép / másodperces blackout mentes sorozatfelvétel készítést.

・A szemkagylónak mostantól van egy lezáró mechanizmusa, amellyel megakadályozható a szakadás vagy elmozdulás.

・Az 1,62 millió képpontos, változtatható szögű monitor lehetővé teszi a kreatív és sokoldalú fényképezési stílusokat.

・Az LCD / EVF funkciót háromféleképpen lehet fokozni: gyenge megvilágítás – lehetővé teszi, hogy tisztán lássuk a témánkat gyenge fényviszonyok között, felbontás prioritása – a téma apró részletei is kivehetőek, képfrekvencia prioritás megjelenítése (csak EVF) – az elmosódás minimalizálása a keresőben mozgó téma fényképezésekor.

・A Boost / Normál üzemmőd mostantól az Economy módhoz tartozik, amely energiát takarít meg az akkumulátor élettartamának növelése érdekében.

Nagy Teljesítmény

・Egy új algoritmus és a fázisérzékelő AF feldolgozási teljesítménye az AF 0,02 másodperces teljesítményét eredményezi. Ez biztosítja a nagy sebességgel mozgó téma rögzítését és nyomon követését, különösen, ha kombinálják a folyamatos felvételi teljesítményt: 15 képkocka / másodperc és liew view 8 kép / mp.

・A követő AF teljesítménye is komoly fejlődésen ment keresztül. A követési siker aránya a duplája az X-T3-hoz képest.

・Az Arc / Szemkövető AF teljesítmény drámai módon javult. Ez a továbbfejlesztett nyomkövetési képesség még könnyebbé tette az élességállítást és a portrék készítését, mint valaha.

Professzionális videos funkciók

・Az X-T4 képes Full HD nagysebességű videofelvételt rögzíteni 240P sebességgel, akár 10-szeres lassított hatást eredményezve.

・Az IBIS, a videó módban történő felhasználáshoz a digitális képstabilizáló funkcióval (DIS) kombinálva, még nagyobb képstabilizálást eredményez, ami elengedhetetlen, ha sétálva videókat készít.

・Az “IS (Képstablizátor) Boost” mód csökkenti a fényképezőgép enyhe rázkódását, lehetővé téve a pontos videó rögzítést állvány nélkül.

・Az állóképek és a videomódok különálló menükkel rendelkeznek, és a csak a videó menü (Q menü) javította a kamera kezelésének egyszerűségét a videó felvételek készítésekor.

・Bevezettük a „film optimalizált vezérlés” funkciót. A felhasználók beállíthatják az expozíciót a parancstárcsa, valamint az érintőképernyő panel segítségével. Ezzel a funkcióval átkapcsolhatja a felső panel STILL / MOVIE módválasztó tárcsáját, hogy gyorsan átálljon a videofelvételre a tárolt videobeállításokkal.

・Az azonos formátumú videofelvétel két SD-kártyára rögzíthető egyidejűleg, mint biztonsági mentés.

・Az F-Log View Assist funkció hozzá lett adva az alacsony telítettségű / alacsony kontrasztú videó helyesbítéséhez az F-Log felvétele közben. A videofelvételt a BT.709-vel egyenértékűvé alakítja a megjelenítéshez, hogy megkönnyítse a helyes expozíció elérését a videofelvétel során.

・A „Film vágási nagyításának javítása” funkció rögzíti a videó vágási sebességét, hogy megakadályozzák a látószög változásait, amikor másik video módra vált.

・A kamera “MIC jack beállítása” bemeneti szinttel válthat a MIC szint és a VONAL szint között. A kamera támogatja a külső mikrofonokat, valamint a VONAL szintű bemenetet a külső audió berendezésből.

www.fujifilm.hu


*1 2020. február 26-án. Ha mechanikus zárat használ,

A FUJIFILM adatai szerint aps-c vagy annál nagyobb szenzoros tükör nélküli digitális kamerák között.

*2 A Fujifilm belső tesztelése szerint.

*3 Az összes képkockaszám JPEG formátumon alapul, és csak az LCD monitort használva.

*4 Az X-Trans ™ a FUJIFILM vállalat védjegye vagy bejegyzett védjegye.

Hirdetés:
Hirdetés:
imedia
Híreinket szemlézi
abplusz
Tárhelyszolgáltatónk

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Hirdetés:
Edit Template
Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 1 014
  • 96
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.