Hirdetés:

fujifilm x h2s

2. Termék jellemzők 

Az X-H2S fő jellemzői

1. Az X széria elérhető legalkalmasabb eszköze a mozgás közbeni témák követésére, hogy megragadhassuk azokat a bizonyos döntő pillanatokat

Hirdetés:


(1) A fényképezőgép hátulról megvilágított, egymásra rétegzett 26,16MP-es “X-TransTM CMOS 5 HS” érzékelővel van felszerelve, amely az X széria képérzékelőinek 5. generációja. A jelkiolvasás sebessége körülbelül 4-szer gyorsabb, mint a jelenlegi modellé, így akár 40 képkocka/másodperc sebességű, képsötéedés mentes sorozatfelvételt tesz lehetővé. A fényképezőgép a sorozatfelvételi üzemmódban a fázisérzékelő pixeleket a képmegjelenítéstől függetlenül vezérli. Ez megháromszorozza a fázisérzékelési információk számításainak számát a jelenlegi modellhez*9 képest, és lehetővé teszi a nagy sebességű fókuszálást még a nagy sebességű, másodpercenként 40 képkockás sorozatfelvétel során is, ezáltal jelentősen javítva az AF pontosságát sorozatfelvételi módban.

*9 Tükör nélküli digitalis fényképezőgép “FUJIFILM X-T4”

(2) Az új érzékelő és a processzor használata a megnövelt beépített memóriakapacitással párosul, ami drámaian megnöveli a sorozatfelvételi módban folyamatosan rögzíthető képkockák számát. Az elektronikus zár használata esetén a fényképezőgép több mint 1000 képkockát képes folyamatosan*10 rögzíteni, akár 30 kép/mp sebességgel JPEG-ben és 20 kép/mp sebességgel RAW-ban.

*10 Hidegindítás esetén

(3) Az EVF nagy felbontású, 5,76 millió képpontos panelt használ, 0,8x-os nagyítással. A kb. 120 képkocka/másodperc képkockasebességgel rendelkező sima kereső a használata közben a szem pozíciójának elmozdulásakor fellépő parallaxis és torzítás erőteljes visszaszorításának köszönhetően jobb láthatóságot is biztosít, lehetővé téve ezzel a téma mozgásának pontos követését.

 

2. Jelentősen továbbfejlesztett AF-teljesítmény az új eszközök és a továbbfejlesztett algoritmus használatával

(1) Az új eszközök és a továbbfejlesztett AF-előrejelző algoritmus használata jelentősen javította a fényképezőgép képességét a mozgó téma követésére és az autofókusz pontos követésére zóna AF-ben vagy alacsony kontrasztú körülmények között. Ez azt jelenti, hogy a folyamatosan mozgó téma, például a sportolók és a vadállatok pontosan követhetők.

(2) Az új képfeldolgozó motor a Deep Learning technológiával kifejlesztett témafelismerő AF funkcióval rendelkezik. Az autofókusz követése érdekében nemcsak az emberi arcot/szemeket, hanem az állatokat, madarakat, autókat, motorkerékpárokat, kerékpárokat, repülőgépeket és vonatokat is felismeri és automatikusan követi. A felhasználók koncentrálhatnak az exponálási lehetőségekre és a keretezésre, mivel a fényképezőgép folyamatosan fókuszban tudja tartani a megcélzott témát.

fujifilm x h2s lcd
Fujifilm X-H2S

3. Fejlett videóteljesítmény a különböző igények kielégítésére

(1) Az új érzékelő / új processzor használata lehetővé tette a 4:2:2 10 bites videó mentését 6.2K/30P belső felbontásban, nagyfelbontású videó rögzítését, miközben megőrizte a kiterjesztett színinformációkat. A kamera támogatja a nagy sebességű 4K/120P videók rögzítését is, így egy gyorsan mozgó téma pillanatnyi akciója finom részletességgel, sima lassított felvételben is bemutatható.

(2) Az érzékelő kiolvasási sebessége a videofelvétel során 1/180 másodpercre csökkent. A rolling-shutter effektus jól szabályozható a mozgó téma természetes bemutatásához.


Hirdetés:

(3) Az X-H2S három Apple ProRes kodeket támogat: ProRes 422 HQ, ProRes 422 és ProRes 422 LT. ProRes felvételek készítésekor az X-H2S támogatja a proxy felvételt is, például a ProRes 422 Proxy-t, ami egyszerűsíti a teljes munkafolyamatot a filmezéstől az utómunkálatokig.

(4) A videofelvételek AF-teljesítménye javult. A fényképezőgép támogatja az AF+MF funkciót videó üzemmódban, és a videofelvételek készítése közben is elérhető a témaérzékelő AF funkció, amely a gyorsan mozgó témát követi mind az állóképeken, mind a videókon.

(5) Egy másik újdonság az F-Log2 képesség, amelynek dinamikatartománya 14+ lépésre bővült. A jelenlegi F-lognál nagyobb dinamikatartomány kiszélesíti az utómunka lehetőségeit.

(6) A professzionális fotósok igényeinek kielégítése érdekében a kamera új hőelvezető szerkezettel rendelkezik, amely jelentősen megnöveli a maximális videofelvételi időt, és lehetővé teszi 240 perc 4K/60P videó rögzítését*11. Csatlakoztassa az opcionális “FAN-001” hűtőventilátort, hogy még magas hőmérsékletű körülmények között is hosszabb videofelvételt lehessen készíteni.

*11 Hidegindításkor, 25 ℃ fokos hőmérsékleten történő videofelvétel készítésekor, az automatikus kikapcsolási hőmérséklet “Magas” értéken, 100Mbps bitrátával, VG-XH akkumulátoros markolattal és három akkumulátorral. A felvétel időtartama az akkumulátor hátralévő töltöttségétől és a használt memóriakártya típusától és kapacitásától függ. Ha a főegység felmelegszik, a filmezés automatikusan befejeződhet.

 

4. Hardver / kialakítás / kezelhetőség a felhasználók fényképezési élményének elősegítése érdekében

(1) A fényképezőgép teljesen új, öttengelyes, vázon belüli képstabilizáló mechanizmussal rendelkezik, amely az új processzornak és az új érzékelővezérlő funkciónak köszönhetően akár 7,0 fényértékes előnyt is biztosít. A felhasználók kényelmesen választhatják, hogy kézben tartják-e a fényképezőgépet, ha aktív helyzetekben, például sportoláskor vagy gyenge fényviszonyok között, például éjszakai tájképeknél szeretnének fényképezni.

(2) Az új fényképezőgép örökölte az X-H1 népszerű tervezési jellemzőit, például a nagyméretű markolatot, amely jól működik a nagyméretű objektívekkel, a felső panelen található LCD kijelzőt, amelyen a felhasználók bármikor ellenőrizhetik a beállításokat, valamint a rendkívül robusztus fényképezőgép-vázat, amely ellenáll a komoly professzionális használatnak. Ezenkívül a felhasználói visszajelzések is figyelembevételre kerültek a kezelhetőség további javítása érdekében:

 

Hatékonysági fejlesztések

  • Az exponálógomb működési érzetét úgy állítottuk be, hogy a gomb félig lenyomva is jobban működjön, így segítve a felhasználókat abban, hogy az exponálógombot pontosan a kívánt módon lehessen kioldani.
  • A nagyméretű markolat kialakítása, az X-H1 egyik népszerű tulajdonsága, amely fel lett javítva, hogy még könnyebb legyen tartani, ha hosszabb vagy nagy fényerejű objektívet használ.
  • Az 1,62 millió képpontos, változtatható látószögű LCD-monitorhoz egy különálló videofelvételi gomb is tartozik, amely a hatékonyabb videó-működtethetőséget szolgálja.
  • A korábbi modellekhez képest az új fényképezőgép jobb kezelhetőséget kínál a gombjaival és tárcsáival, például a jobb gombanyagokkal és az AF ON gomb terhelésének beállításával, így a felhasználók pontosan úgy kezelhetik a fényképezőgépet, ahogyan szeretnék.

(3) A redőny zár tartóssága tovább javult, a vállalat tesztje során 500 000 működtetést bírt ki.

(4) A fényképezőgép két memóriakártya-foglalat rendelkezik, amelyek támogatják a CFexpressTM Type B és az SD kártyákat. Használja a nagy sebességű adatfeldolgozási teljesítményű CFexpressTM B típusú kártyát az X-H2S gyors sorozatfelvételi és videofelvételi teljesítményének teljes kihasználásához, és a kényelmes felvételkészítéshez*12.

*12 Az ellenőrzött kompatibilis kártyák listáját a Fujifilm weboldalán találja.

www.fujifilm.hu

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x