Oszd meg barátaiddal:

Megjelent: FUJIFILM X-H2S

fujifilm x h2s xf18 120mm
Fujifilm X-H2S

 

A FUJIFILM vállalat örömmel jelenti be a “FUJIFILM X-H2S” (X-H2S) tükör nélküli digitális fényképezőgép 2022 júliusában történő bevezetését. A fényképezőgép az X széria tükör nélküli digitális fényképezőgépeinek sorához csatlakozik, amelyek a Fujifilm saját fejlesztésű színvisszaadási technológiájával vannak ellátva, valamint kiváló képminőségükről híresek mind az állóképek, mind a videók terén.

Sajtóbejelentés

Az X-H2S egy új zászlóshajós modell, amely az X széria történetének legnagyobb teljesítményével büszkélkedhet mind állókép, mind video készítés terén. Ezt az új, egymásra épülő rétegű, hátulról megvilágított 26,16MP-es “X-TransTM CMOS 5 HS “*2 érzékelő alkalmazása tette lehetővé, amely az előző modellnél*1 4-szer gyorsabb jelkiolvasásra képes, valamint a nagy sebességű “X-Processzor 5”, amely az előző modellnél*3 kétszer nagyobb feldolgozási sebességgel büszkélkedhet.

Az X-H2S továbbfejlesztett AF-rendszerrel rendelkezik, amely akár 40 képkocka/másodperc sebességű felvételek készítésére is képes, és újonnan kifejlesztett témafelismerő AF-technológiát kínál, valamint 6.2K/30P és 4k/120P videók rögzítésére is képes.

 

További jellemzői közé tartozik az öttengelyes, akár 7,0 stopos előnyt*4 nyújtó, beépített képstabilizátor, a rendkívül robusztus magnéziumváz, az előző modellhez képest továbbfejlesztett kezelhetőséget biztosító hardver, valamint a széleskörű interfész-lehetőségek, beleértve az új CFexpressTM Type B kártyát*5 és az opcionális fájlküldő (külön megvásárolható) új foglalatát. Az új fényképezőgép a professzionális fotósok és videósok változatos fotózási igényeit elégíti ki mind az állóképek, mind a videók terén olyan kategóriákban, mint a sportfotózás, a madárfotózás és az egyszemélyes helyszíni munka.

 

 

fujifilm,fuji,fuji xhs2,bejelentes,fotós hírek,fotóshír

FUJIFILM X-H2S

2012-ben a Fujifilm kiadta a “FUJIFILM X-Pro1” tükör nélküli digitális fényképezőgépet, amely saját fejlesztésű képérzékelővel és processzorral rendelkezik. Azóta a vállalat a fejlett képminőségre és hordozhatóságra törekedve továbbfejlesztette az X szériát, és az elmúlt évtizedben négy generációt adott ki a készülékekből. A legújabb, “X-H2S” modell megjelenésével az X széria az ötödik generációs készülékek, az X-TransTM CMOS 5 HS és az X-Processzor 5 érkezését hirdeti.

 

Az új eszközről

X-Trans™ CMOS 5 HS. Ez a 26,16 megapixeles képérzékelő megörökölte az előző modell hátsó megvilágítású felépítését, de emellett egymásra épülő rétegszerkezetet is alkalmaz, így az első olyan egymásra épülő aps-c érzékelővé válik, amely a jelenlegi modellhez képest megnégyszerezi a jelek olvasási sebességét. Jelentősen javított teljesítményt nyújt, beleértve az akár 40 kép/mp sebességű blackout-mentes sorozatfelvételi módot*6 és a jelentősen jobb AF sebességet sorozatfelvétel közben. Ami a videóteljesítményt illeti, az érzékelő képes 4k/60P videót rögzíteni vágás nélkül, jelentősen csökkentett rolling-shutter-effektussal.

 

X-Processzor 5: A teljesen új processzor a jelenlegi modellhez képest kétszeres feldolgozási sebességgel rendelkezik. Javított a képfelbontás alacsony ISO-érzékenységnél és csökkentette a zajt nagy ISO-érzékenységnél az állóképeknél, miközben jelentősen javult az AF pontossága és sebessége. Az AI processzor használata lehetővé teszi a témaérzékelő AF-et, amely nagyobb pontossággal követi a megcélzott témát. Videók esetében a processzor lehetővé teszi a 4:2:2 10 bites videók rögzítését 6,2K/30P és 4k/120P felbontásban, és számos kodeket támogat, köztük az Apple ProRes 422 HQ*7-et is. Emellett alacsonyabb energiafogyasztással rendelkezik, így meghosszabbítja a maximális videofelvételi időt, és támogatja a CFexpressTM B típusú memóriakártyát.

Ez is érdekelhet:  EISA 2023: 5 díj a SONY-nak

Az X-H2S teljes mértékben kihasználja az ötödik generációs eszközök képességeit, hogy jelentős teljesítménynövekedést érjen el.

fujifilm x h2s kartyafoglalat
Fujifilm X-H2S

A sorozatfelvételi képesség jelentős növelése: A fényképezőgép akár 40 képkocka/másodpercnél is képes AF/ AE-követést alkalmazni az blackout nélküli sorozatfelvételek során, és több mint 1000 képkockát képes folyamatosan felvenni, ha a nagy sebességű sorozatfelvételi módban 30 képkocka/másodperc (JPEG) vagy 20 képkocka/másodperc (RAW) értékre van beállítva. *8
Drámaian fejlődött az AF teljesítmény: A másodpercenként elvégzett AF-számítások megnövekedett száma javította az AF pontosságát, témafelismerő AF-funkciót kínál, és javítja a predikciós algoritmust, hogy drámaian javuljon a zóna AF és a mozgó téma követésének képessége alacsony kontrasztú környezetben.
Javított videoteljesítmény: A kamera támogatja a 4:2:2 10 bites videó rögzítését 6,2K/30P és 4k/120P belső felbontásban. Az érzékelő kiolvasási sebessége a videofelvétel során 1/180 másodpercre javult, ami elnyomja a rolling shutter effektust. Három Apple ProRes kodeket támogat: ProRes 422 HQ, ProRes 422 és ProRes 422 LT. ProRes felvételek készítésekor az X-H2S támogatja a proxy felvételeket is, például a ProRes 422 Proxy-t. Egy másik újdonság az F-Log2 képesség, amelynek dinamikatartománya 14+ lépésig bővült, ami sokkal simább tónuskifejezést tesz lehetővé.

 

*1 Összehasonlítva a jelenlegi fényképezőgép-modellekben található X-TransTM CMOS4-hez képest

*2 Az X-TransTM a FUJIFILM Corporation védjegye vagy bejegyzett védjegye.

*3 Összehasonlítva a jelenlegi fényképezőgép modellekben hosználatos X-Processzor 4-el

*4 A FUJINON XF35mmF1.4 R objektívvel felszerelve

*5 A CFexpress™ a CompactFlash Association védjegye vagy bejegyzett védjegye.

*6 Nagy sebességű sorozatfelvétel, amely mentes a kereső elsötétülésétől, megakadályozva a felhasználókat abban, ne hogy lássák a témát; Ez csak az elektronikus zár használatakor érhető el.

*7 Az Apple ProRes az Apple Inc. védjegye, az Egyesült Államokban és más országokban bejegyezve.

*8 Ez csak az elektronikus zár használata esetén érhető el.

Nincs még vége, lapozz tovább – >

Hirdetés:
Hirdetés:
imedia
Híreinket szemlézi
abplusz
Tárhelyszolgáltatónk

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Hirdetés:
Edit Template

Ez is érdekelhet:

Mit szólsz hozzá?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 1 014
  • 96
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x