Bejelentés,  Canon

Megjelent: Canon EOS R100

canon eos r100
Canon Eos R100

A Canon legújabb belépőszintű, EOS R rendszerű tükör nélküli fényképezőgépét úgy tervezték, hogy könnyedén, kiemelkedő minőségben örökítse meg a különleges pillanatokat, és elég kicsi ahhoz, hogy bármilyen családi kalandra magával vigye. A Canon az RF 28mm F2.8 STM – az eddigi legkisebb és legkönnyebb RF objektív – bevezetésével is bizonyítja elkötelezettségét az RF objektívek fejlett választékának bővítése mellett

Sajtóbejelentés:

A Canon Europe ma bejelentette az EOS R100 fényképezőgép piacra dobását, amely azoknak készült, akik szeretnék megőrizni a családdal és a barátokkal töltött minőségi időt, és amely tökéletes a különleges alkalmak és maradandó emlékek megörökítésére. A kompakt és könnyű 24,1 megapixeles, aps-c érzékelővel és Dual Pixel CMOS AF-fel rendelkező EOS R100 lenyűgöző képminőséget kínál, amely tökéletes az útközbeni fotózáshoz. Ezzel együtt kerül piacra az RF 28mm F2.8 STM, a Canon legkisebb és legkönnyebb RF sorozatú objektívje, valamint az OC-E4A, egy új kábeles vakupapucs a Canon multifunkciós vakupapucsához.

 

Örökítse meg a pillanatot

Az EOS R100 24,1 megapixeles APS-C érzékelővel rendelkezik, melynek mérete többszöröse egy csúcsminőségű okostelefonban található érzékelőnek, így a kép- és videó minősége szemmel látható előrelépést jelent. Ez nemcsak kifogástalan színeket és hihetetlen részletességet biztosít, hanem lehetőséget ad a felhasználóknak arra is, hogy akár gyenge fényviszonyok mellett fényképezhessenek, és gyönyörű, hiteles bokeh-t (homályosítást) érjenek el, ahol a háttér egyenletesen lágyul, ezzel lehetővé téve a téma kiemelkedését. Az EOS R sorozat intelligens autofókuszának köszönhetően az EOS R100 gyors és pontos témaérzékelő Dual Pixel CMOS AF-fel rendelkezik, amely a kereső vagy az LCD-képernyő használatával követi az emberek tekintetét, lépést tart a mozgással, és arra fókuszál, ami igazán fontos. Azáltal, hogy az EOS R100 akár 6,5 kép/mp sorozatfelvételt kínál One Shot AF mellett és 3,5 kép/mp felvételt Folyamatos AF1 mellett, segít megörökíteni a különleges pillanatokat.

 

Az EOS R100 az okostelefonokhoz vagy DSLR fényképezőgépekhez képest továbbfejlesztett, 4k 25p videóteljesítményt2 kínál, ezáltal az EOS R rendszer előnyeit nyújtja ebben a könnyen kezelhető, belépő szintű fényképezőgépben. Emellett 60 kép/mp sebességű Full HD és 120 kép/mp sebességű 720p videofelvételre is képes, ezáltal ideális egyenletes slow-motion videók készítéséhez, ami különösen hasznos kreatív szabadidős tartalmak készítésekor. A megbízható Dual Pixel CMOS AF a Full HD felbontású felvételek során arcfelismerést és szemkövetést is lehetővé tesz.

 

Szabadítsa fel az Önben rejlő képességeket

Az EOS R100 – mindössze 356 g3 – kisebb és könnyebb, mint egy hagyományos DSLR fényképezőgép, így tökéletes azok számára, akik útközben szeretnének fényképezni. Kényelmes markolata, elektronikus keresője, intuitív kezelőszervei és útmutatót tartalmazó felhasználói felülete olyan eszközöket ad a felhasználók kezébe, amelyekkel a család saját fotósai lehetnek, anélkül, hogy profik lennének. Ezt támogatja a kreatív asszisztens, amely megkönnyíti a háttérelmosódás-, a fényerő-, a kontraszt-, és a színegyensúly beállítását.

 

A felhasználók sokoldalú tartozékokkal is kísérletezhetnek, például innovatív RF objektívekkel, mikrofonokkal és Speedlite vakukkal, így a kreatív lehetőségek tárháza végtelen. A Canon RF és RF-S objektívekkel való kompatibilitás azt jelenti, hogy a felhasználók kiterjeszthetik hatótávolságukat és próbára tehetik kreativitásukat.

 

Zökkenőmentes csatlakozás és megosztás

A Wi-Fi® és a Bluetooth® kapcsolat4 lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Canon Camera Connect alkalmazással zökkenőmentesen továbbítsák a képeket és videókat okostelefonjukra az azonnali megosztás érdekében. Az alkalmazással a felhasználók távolról is működtethetik a fényképezőgépet, míg a Bluetooth-kapcsolat egyszerű vezérlést tesz lehetővé a BR-E1 távirányítóval vagy okostelefonnal, amely tökéletes csoportképek és videók készítéséhez.

 

További rugalmasság az új OC-E4A-val

Az OC-E4A a Canon új kábele a multifunkciós vakupapucshoz, amely számos EOS R rendszerű fényképezőgépen megtalálható, és amely lehetővé teszi, hogy az új, fejlett tartozékokat a vakupapucstól távolabb helyezzük el. Segítségével a többfunkciós tartozékokat, például a Speedlite vakukat a kamerán kívül lehet használni a megfelelő megvilágítás érdekében, amikor függőlegesen fényképezünk, hogy elkerüljük az árnyékokat és csökkentsük a vörös szem effektust. Az OC-E4A olyan eszközök tápellátására is képes, mint a mikrofonok, és úgy tervezték, hogy lehetővé tegye az RF 5,2 mm F2.8L DUAL FISHEYE objektívvel való használatot.

 

Az EOS R100 legfontosabb jellemzői:

24,1 MP APS-C érzékelő
Dual Pixel CMOS AF témaérzékeléssel
4K videó (vágás, 25p)
Full HD 60 kép/mp és 120 kép/mp5 720p
Elektronikus kereső
Kompakt és könnyű váz

Elérhetőség és kompatibilitás

Az EOS R100 június végétől lesz elérhető.

 

Canon EOS R100 specifikáció:

Felbontás 24 MP
Érzékelő APS-C
Processzor DIGIC 8
Kártyafoglalat 1 db SD/SDHC/SDXC és UHS-I
LCD kijelző kb. 1 040 000 képpont, 100% lefedettség
Kereső kb. 2 360 000 képpont, 100 % lefedettség
Zár típusa Elektronikusan vezérelt
Zársebesség

30–1/4000 mp

Fókuszálás

Dual Pixel CMOS AF rendszer
Kontrasztészlelési módszer kerül alkalmazásra a Servo AF 4K videóhoz történő használatakor

Fókuszpontok száma

Az Arc + Követés üzemmódban történő automatikus kiválasztáshoz legfeljebb 143/99 pont érhető el.
A beállításoktól függően változhat.

IBIS nincs
Akkumulátor LP-E17
Súly csak a váz   356 g

www.canon.hu


1 Ha sorozatfelvételt használ csendes zár módban, a RAW-fájlok 12 bites A/D-átalakítással készülnek.
2 Ha a felbontás 3840 x 2160, a kép a képérzékelő közepe körül kerül levágásra.
3 Csak a váz
4 Bluetooth® alacsony energiájú technológiával felszerelt. A Bluetooth® szóvédjegy és a logók a Bluetooth SIG, Inc. bejegyzett védjegyei, és a Canon Europe Ltd. által történő felhasználásuk licenc alapján történik. Az egyéb védjegyek és kereskedelmi nevek a megfelelő tulajdonosok tulajdonát képezik. A Wi-Fi® a Wi-Fi Alliance bejegyzett védjegye. A Bluetooth® szó, a védjegy és a logók a Bluetooth SIG, Inc. bejegyzett védjegyei, és a Canon Inc. általi bármilyen felhasználásuk licenc alapján történik. Az egyéb védjegyek és kereskedelmi nevek a megfelelő tulajdonosok tulajdonát képezik.
5 AF kikapcsolva felvétel közben

 

Hirdetés:

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük