Hirdetés:
hírek,  Voigtlander

Megjelent: Voigtlander NOKTON 55mm f/1.2 SLIIs

Voigtlander Nokton 55mm f1.2 SLIIs
Voigtlander Nokton 55mm f1.2 SLIIs

 

A Cosina újabb fix gyújtótávolságú manuális objektívvel örvendeztette meg a NIKON tulajdonosokat. Az 55 mmm erős f 1.2 fényerőn ad biztos képvilágot mindenkinek, aki szereti.

Végre a szívemnek kedves bejelentés, hiszen még vannak olyan 3rd party gyártók, akik gondolnak a régimódiakra is. Olyan egyénekre, akik még szeretik hallani a tükör csapkodását, és érezni a csuklóra nehezedő nyomást. 🙂

A Voigtlander NOKTON 55mm f/1.2 SLIIs névre hallgató masinán ne keresd az autófókuszt, neked kell állítani az élességet, mivel manuális, ámde a szép fekete fém keretbe rakott 7 elemből álló lencseszerkezetet íly módon kellemesen, saját ízlésed szerint variálhatod. Nem kell mindennek élesnek lennie, ezt a 9 lamella is biztosítja, amivel kellő körültekintés mellett tudsz kreálni szép bokeh hatást.

Az f1,2 fényerő pont az a névlegesnek mondható szint, amiért jó mélyen a zsebedbe kell nyúlni, és 800 dolcsit átutalni a webshopnak – ami a cikk megírásakor kb. 275 ezer forintocska.

Igen a kérdés jogos, hogy megér e ennyit ez a gyújtótávolság, annak ismeretében, hogy a sajátmárkás NIKON AF 50mm f/1.8D, ami közel azonos tulajdonságokkal bír már kb. 70 ezerért kapható.

Az mindenesetre becsülendő, hogy van még létjogosultsága a DSLR vonalnak objektív vonalon, hamár a vázakat nem fejlesztik, sőt ki is vonják a forgalomból.

Neked mi a véleményed? Írd meg lentebb. 

 

Voigtlander NOKTON 55mm f/1.2 SLIIs

Gyújtótávolság 55 mm
Minimum rekesz f 16
Blendék  9
Kiosztás 7 elem, 6 csoportban
Közelpont 0,45 m
Betekintési szög  43°
Filter méret 52 mm
Rajzolat fullframe
Élességállítás manuális
Beépített stabilizátor  nincs
Súly 365 g
bajonett NIKON F
Hirdetés:
0
0

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük