Bejelentés,  Nikon

Megjelent: Nikkor Z 35mm objektív (F1.4)

Nikkor Z 35mm f1.4
Nikkor Z 35mm f1.4

 

A NIKON bemutatta a NIKKOR Z 35mm f/1.4 objektívet. A kompakt, nagy fényerejű és éles 35 mm-es, teljes képméretű fix objektív mindig készen áll arra, hogy klasszikus perspektívából örökítse meg a pillanatot!

Ideális választás utcai fényképezéshez, úti élménybeszámolókhoz, rendezvényekhez – és videókészítéshez is tökéletes. Mind a fotósok, mind a videósok élvezni fogják a valódi rugalmasságot a természetes fények kreatív kezelésénél és a könnyű kialakításnak köszönhetően a mozgás szabadságát.

Kevés objektív olyan sokoldalú, mint egy nagy fényerejű 35 mm-es fix objektív, és a NIKKOR Z 35mm f/1.4 az első Z sorozatú objektív a Nikontól, amely kreatív f/1,4-es rekeszértékkel büszkélkedhet, ami valódi rugalmasságot biztosít a rendelkezésre álló fényviszonyok között történő fényképezéshez. A fotósok és a videósok f/1,4-es legnagyobb rekeszértékkel fényképezhetnek, és az objektív az őszinte portrékhoz vagy kreatív ellenfényes fotókhoz tökéletesen használható nagy, gyönyörűen lágy, a témát kiemelő elmosott hátterekkel örvendezteti meg őket. Lenyűgöző tisztasággal és élességgel örökítheti meg a jeleneteket gyenge megvilágítás mellett is, és gyorsabb záridővel rögzítheti a mozgást a fényerő feláldozása nélkül.

 

Akár a vizuális kompozíciók, akár a narratív mélység vonzza, az utcai fotózás a váratlan dolgokból táplálkozik – és a NIKKOR Z 35mm f/1.4 objektív képes elkapni azt a pillanatot, amikor minden összeáll. A gyorsan reagáló automatikus élességállítás egyenletes és stabil, és a mindössze 0,27 m-es közeli élességállítási távolság pedig bőséges mozgásteret biztosít a felhasználóknak, hogy egy lépéssel előrébb jussanak, és éles felvételeket készítsenek érdekes részletekről, vagy videót rögzítsenek szűk helyeken. Ráadásul ez a 35 mm-es teljes képméretű objektív könnyű felépítéssel és megbízható szigeteléssel büszkélkedhet, ami előnyt jelent mindazok számára, akik szeretnének szabadon tovább haladni és felfedezni, hogy mi lehet a következő utcasarkon, függetlenül az időjárástól.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta: „Nagy örömmel mutatjuk be az új 35 mm-es f/1,4-es objektívet, amely időtlen gyújtótávolságát a fotósok sokoldalúságáért és természetes perspektívájáért szeretnek. A Z teljes képméretű fix objektívjei a Nikontól választékának e bővítése a kreativitás ösztönzésére szolgál, segítve a fotósokat abban, hogy gyönyörű, kifejező képekkel meséljék el történeteiket. Ez nem csak egy objektív – hanem a művészi felfedezéshez vezető átjáró.”

 

Főbb jellemzők: NIKKOR Z 35mm f/1.4 

Nagy fényerejű 35 mm-es teljes képméretű fix objektív: nem véletlenül lett kedvenc emberi szemhez közeli perspektívája miatt, és a 35 mm-es gyújtótávolság pedig tökéletes az élet sokszínűségének felfedezéséhez. Ideális választás utcai fényképezéshez, úti élménybeszámolókhoz, rendezvényekhez és videókészítéshez.

f/1,4 rekesz a kreatív rugalmassághoz: a nagy fényerejű maximális rekesz nagyobb szabadságot biztosít a rendelkezésre álló fényviszonyok között történő fényképezéshez. Könnyedén nagy, gyönyörűen lágy elmosódást, vagy éles felvételeket érhet el még gyenge fényviszonyok között is, és a fényerő feláldozása nélkül rögzítheti az akciót.

Gyors, magabiztos AF: a Nikon gyors és pontos, összetett élességállító rendszerével az automatikus élességállítás egyenletes és stabil.

Klasszikus 35 mm-es perspektíva videókhoz: az f/1,4-es rekesszel pontosan vezérelheti a mélységélességet. A fókuszlégzés elnyomva, és engedélyezhető a lineáris élességállítás az irányított, hajszálpontos kézi fókuszhúzás.

0,27 m-es közeli élességállítás: arckifejezések, a textúra részletei, a mozdulatok – a fotósok és videósok rengeteg teret kapnak a közelebb jutáshoz és a képkocka kitöltéséhez.

Mindig rugalmas: a fényt hajszolja, ahogy az változik? A kattanás nélküli vezérlőgyűrűvel egyenletesen állítható többek között a rekeszérték, az ISO-érzékenység és az expozíciókompenzáció.

A mozgás szabadsága: tömege csupán 415 g (kb.), és az objektívváz mozgó alkatrészei körül megbízható szigetelés gondoskodik arról, hogy ne kelljen aggódnia az objektív tartóssága miatt.1

 

Nikkor Z35mm F1.4 specifikáció:

Gyújtótávolság 35 mm
Maximum rekesz f 1.4
Minimális blende f 16
Blendék  9 db lamella
Kiosztás 11 elem / 9 csoportban
Közelpont 27 cm
Filter méret 62 mm
Rajzolat fullframe
Élességállítás autófókusz / manuális
Súly kb. 415 g
bajonett Nikon Z

 

 

 

www.Nikon.hu


1 Az objektív por- és cseppállósága nem garantált bármilyen helyzetben és bármilyen körülmények között.

Hirdetés:

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Make a review?

7
Your Final Score: 7.0