Bejelentés,  Laowa

Laowa CF 12-24mm f/5.6 tiltshift + nagylátó

Laowa-CF-12-24mm-f5.6 tilt-shift / zoom objektív
Laowa-CF-12-24mm-f5.6 tilt-shift / zoom objektív

 

A Venus Optics kínai third party lencsegyártó kiadta a piacon eddig még nem látott tilt- shiftként is működő nagylátó objektívjét, ráadásul egy igen jó fix fényerőn. Laowa CF 12-24mm f/5.6 tiltshift + nagylátószögű objektív.

Abszolút elfelejthetjük azt a berögzült mondást, miszerint a kínai áruk x.rok. OK van bőven azért közte – főleg a tömeggyártott, olcsó vackok, ami csak éppen arra jó, hogy valami összetartsa a szerkezetet. No, azért az objektív vonalon szerencsére más a helyzet – jobb. Azon túl, hogy gyakran lényegesen olcsóbban kínálják third party gyártóként az egyes modelleket, mint a jól marketingelt és láthatóan logózott nagy márkák, néha kijönnek olyan verziókkal is, amit az említett nagy cégek nem akarnak kihozni. Ennek mondjuk örülünk.

Talán negatívumként említhető, hogy gyakran ezeket bizony csak manuális kiszerelésben árulják, ritka a beépített fókuszmotor. Ez ennél a típusnál különösen nehézkes lenne, szóval ne is számíts arra, hogy majd helyetted fog ráfokuszálni a témára. Ellenben kapsz egy 2 in 1 lencsét, igen könnyű tömeggel, maximum f22-ig lerekeszelési lehetőséggel (f5.6-ról indulva). Emellett közelpontja is igen korrekt mindössze 15 cm, ami kisebb, mint az alkarod hossza. 🙂

A 77 milis szűrőmenetre már igen sokféle kiegészítő fényt megbolondító eszköz tehető.

Full-frame látószög 84°-121.9°, aps-c látószög 63.9°-102.5°,

Sony E, Canon RF/EF-M, NIKON Z, Fuji X, L bajonettekre tehető rá.

 

Te mit szólsz hozzá?

 

Hirdetés:

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Make a review?

7
Your Final Score: 7.0