Bejelentés,  Sony

Megjelent: SONY A7C II és A7C R

sony a7 c black or silver

A Sony bejelentette az α7C szériájának két új, kompakt, full-frame, cserélhető objektíves kameráját, az Alpha 7C II és Alpha 7C R modelleket.

Az Alpha 7C II kamera körülbelül 33.0-s effektív megapixeles full-frame képszenzorral rendelkezik, emellett felruházták a legmodernebb kép- és videóalkotó funciókkal és teljesítménnyel, mindezt kompakt és könnyű külsőben (kb. 12 cm szélesség, 7 cm magasság, 6 cm mélység, kb. 513 grammos súly). A termék az α7C széria második generációs változata, amely a teljesítmény és a funkciók kompakt méretű kombinációjáról híres, és tökéletes a legkülönfélébb fotózási helyzetekben, például utazás vagy utcai képrögzítés esetén.

 

Az Alpha 7C R egy új, kompakt, full-frame, cserélhető objektíves kamera nagy felbontású és gazdag gradációs teljesítményű, kb. 61,0 effektív megapixeles képérzékelővel – amely az Alpha 7R V-ben is megtalálható –, egy kompakt és könnyű vázban (a méret és súly hasonló, mint az „Alpha 7C II”ii esetében, kicsivel több mint 513 gramm). A mindennapi pillanatképek mellett a felhasználó könnyedén megvalósíthatja a kiváló minőségű képfelvételt a legkülönfélébb beállítások, például portré-, vadvilág- és tájképfotózás során. Az eszköz kihasználja az extrém nagy felbontású képfelvétel, a mobilitás és a könnyű súly kombinációját.

Mindkét modellt ugyanazzal az MI-feldolgozó egységgel és Bionz XR® processzorokkal szerelték fel, amelyek a Sony legújabb cserélhető objektíves kameráiban, például az Alpha 7R V-ben és az Alpha 6700-ban is megtalálhatóak. A Real-time Recognition AF nagy pontossággal ismeri fel a legkülönbözőbb témákat, a vázba épített 5 tengelyes képstabilizátor (IBIS) pedig hétfokozatú fényképezést biztosít állóképek készítésekor. Ami a videóteljesítményt illeti, mindkét modell támogatja a kiváló minőségű 4:2:2 10 bites videofelvételt (4K60p felbontásigiii), valamint a Sony elismert S-Cinetone színtudományát a gazdag, filmszerű videók készítéséhez. A termékek ezen túl rendelkeznek Active Mode vázba épített képstabilizátorral, MI-alapú automatikus képkeretezéssel, digitális hanginterfész támogatással és egyéb, a kiváló minőségű videókészítést támogató funkciókkal.

„A Sony-nál folyamatosan emeljük a szintet a tartalomkészítők számára. Az Alpha 7C II és az Alpha 7C R bevezetésével biztosítjuk, hogy a fényképek és videók készítői egy új eszközt kapjanak a készletükbe, amely lehetővé teszi számukra a kiváló minőségű képteljesítményt a tükör nélküli, cserélhető objektíves kamerákban” – mondta Yann Salmon-Legagneur, a Sony Europe termék-marketing és digitális képalkotásért felelős igazgatója.

Tekintettel arra, hogy a közösségi médiában megnőtt az igény a rögzített tartalmak továbbküldésére és megosztására, egyre több alkotó keresi a kompakt méret és a nagy képalkotási teljesítmény kombinációját a tükör nélküli, cserélhető objektíves kamerákban. Az Alpha 7C II és az Alpha 7C R termékekkel – amelyek kompakt méretben egyaránt nagy mobilitást és kiváló minőségű képalkotást nyújtanak – a Sony az alkotók által keresett tartalomkifejezések széles skálájára reagál.

Az Alpha 7C II főbb funkciói

Full-frame, hátulról megvilágított Exmor R® CMOS érzékelővel, körülbelül 33,0 effektív megapixeles felbontással és a legújabb BIONZ XR® képfeldolgozó motorral rendelkezik a nagy képalkotási teljesítmény elérése érdekében. Az állóképek vagy filmek rögzítésénél a felhasználó könnyedén élvezheti a kiváló minőségű képfelvételt a legkülönfélébb helyzetekben, például utazás és mindennapi pillanatképek készítése esetén.
A kb. 13 cm x 9,6 cm x 8,1 cm méretű és kb. 698 gramm súlyú Alpha 7 IV-hez képest az Alpha 7C II akár 22%-kal könnyebb és 45%-kal kisebb térfogatú.
Szabványos ISO-érzékenység 100 és 51200 között mozifelvételek és filmek esetén is (kibővített ISO 50 és 204800 között mozifelvételek esetén), ami nagy érzékenységű, zajmentes képrögzítést tesz lehetővé.

sony a 7c ii
sony a 7c ii

SONY Alpha 7C II specifikáció:

Felbontás 34 MP
Érzékelő fullframe, Exmor R CMOS-érzékelő
Kártyafoglalat SD UHS-I/II kompatibilis
EVF kijelző

2 359 296 képpont, (XGA OLED)

LCD kijelző TFT, érintőképes, 1 036 800 képpont
Zár típusa Elektronikusan vezérelt
Zársebesség

Állóképek (Mechanikus zár): 1/4000–30 mp, Izzó, állóképek (Elektronikus zár): 1/8000–30 s, videók: 1/8000–1 mp

ISO ISO 100 – 51.200
Fókuszálás

Fast Hybrid AF (fázisérzékelős AF/kontrasztérzékelős AF),

–4 Fé – +20 Fé (ISO 100-zal egyenértékű F2.0 objektívnél)

Fókuszpontok száma

 Állóképek: Max. 759 pont (fázisérzékeléses AF), Videók: Max. 627 pont (fázisérzékeléses AF)

IBIS van, 5 tengelyes
Akkumulátor NP-FZ100
Súly csak a váz   429 g

 

Az Alpha 7C R főbb funkciói

Full-frame, hátulról megvilágított Exmor R® CMOS érzékelővel felszerelt, körülbelül 61,0 megapixeles effektív felbontással és a legújabb BIONZ XR® képfeldolgozó motorral a nagy felbontású képalkotási teljesítmény elérése érdekében.
A kb. 13 cm x 9,9 cm x 8 cm méretű és kb. 725 gramm súlyú Alpha 7R V-hez képest az Alpha 7C R körülbelül 29%-kal könnyebb és nagyjából 53%-kal kisebb térfogatú.
A szabványos ISO-érzékenység 100 és 32.000 között változik mind az állóképek, mind a filmek esetében (kiterjesztett ISO 50 és 102400 között állóképek esetében).
A 7,0 fokozatúiv optikai, 5 tengelyes, testbe épített képstabilizátor mellett az eszköz még az 1 pixeles szintű elmosódást is érzékeli és korrigálja.
pixel shift Multi Shooting funkcióval felszerelt, amely több képet készít és szintetizál a számítógépen a nagy felbontású képek érdekében.
Az Alpha 7C R-hezv mellékelt GP-X2 markolathosszabbítóval kombinálva kényelmesen, stabil tartással lehet fényképezni, még hosszú ideig tartó felvételek készítésekor vagy teleobjektív használata esetén is.

sony alpha 7c r
sony alpha 7c r

SONY Alpha 7C R specifikáció:

Felbontás 61 MP
Érzékelő fullframe, Exmor R CMOS-érzékelő
Kártyafoglalat SD UHS-I/II kompatibilis
EVF kijelző

2 359 296 képpont, (XGA OLED)

LCD kijelző TFT, érintőképes, 1 036 800 képpont
Zár típusa  Mechanikus zár/Elektronikus zár
Zársebesség

Állóképek (Mechanikus zár): 1/4000–30 mp, Izzó, állóképek (Elektronikus zár): 1/8000–30 s, videók: 1/8000–1 mp

ISO ISO 100 – 32 000
Fókuszálás

Fast Hybrid AF (fázisérzékelős AF/kontrasztérzékelős AF),

–4 Fé – +20 Fé (ISO 100-zal egyenértékű F2.0 objektívnél)

Fókuszpontok száma

 Állóképek: Max. 693 pont (fázisérzékeléses AF), Videók: Max. 693 pont (fázisérzékeléses AF)

IBIS van, 5 tengelyes
Akkumulátor NP-FZ100
Súly csak a váz   430 g

 

***

Az Alpha 7C II és az Alpha 7C R közös funkciói

1. Kompakt méret és magas szintű mobilitás

Mindkét modell egyszerűen kezelhető és könnyen hordozható. Mérete kompakt (mindkét modell kb. 12,4 cm széles x 7 cm magas x 6,4 cm mély) és súlya kb. 513 gramm az Alpha 7C II és kb. 515 gramm az Alpha 7C R esetében. Az új FE 16-35mm F2.8 GM II széles látószögű zoomobjektívvel kombinálva a G Master™-re jellemző kiváló képkifejezést és nagy sebességű AF-et a teljes zoomtartományban elérhető F2,8 fényerővel éri el. A felhasználó kiválaszthatja kedvenc objektívjét a Sony több mint 70 objektívből álló, kiterjedt E-bajonettes sorozatából, és élvezheti a teljes méretben egyedülálló képkifejezés sokféleségét mind az állóképeken, mind a filmeken.

2. AF teljesítmény a beépített MI feldolgozó egységnek köszönhetően javított témafelismerési teljesítménnyel

Mivel ugyanazzal az MI-feldolgozó egységgel szerelték fel a termékeket, mint az α7R V kamerát, nagy pontossággal ismeri fel az alanyokat, tárgyakat a Real-time Recognition AF segítségével. Személy fényképezése esetén akkor is beazonosítja, ha az alany bonyolult pózt vesz fel vagy arcát elrejti. A pózbecslési technológia segítségével nagy pontossággal rögzítheti a felhasználó az arcokat és követheti az alanyt. Az α7C sorozatban emberek és állatok mellett mostantól a madarak, rovarok, autók, vonatok és repülőgépek is ugyanolyan nagy pontossággal felismerhető alanyok.

3. Fejlett videóteljesítmény

Az Alpha 7C II és az Alpha 7C R nagy felbontású és részletes, 7K-nak, illetve 6k-nak megfelelő videóadatokat sűrít, és kiváló minőségű 4k videót képes előállítani. Az S-Log3-mal felszerelve, amely széles, 14+ stopvi szélességet támogat, gazdag gradációt ad vissza, kevés túl- és alulexponáltsággal, még a kontrasztos jelenetekben is. Log felvételkészítési módban a felhasználó által importált LUT is megjeleníthető a kamera monitorképén, így a felhasználó fényképezhet, miközben az utómunka során ellenőrizheti a kész képet. Ezen túl rendelkeznek az eszközök a Sony egyedülálló S-Cinetone™ funkciójával, amely utófeldolgozás nélkül, közvetlenül a kamerából hoz létre filmszerű megjelenést. A Sony Cinema Line technológiáján alapuló S-Cinetone természetes középtónusokat biztosít a filmes minőség érdekében, így biztosítható az egészségesnek tűnő bőrszín is a felvételeken. Emellett a termékek Creative Look funkcióval is rendelkeznek, amely lehetővé teszi a videó- és állóképek megjelenésének egyszerű megváltoztatását.

 

4. Üzemképesség és csatlakoztathatóság

Az érintéssel vezérelhető, változtatható látószögű LCD-monitorral felszerelt, intuitív működés a legújabb érintésvezérlésű menüvel a kényelmes képrögzítést támogatja. Könnyen kezelhetők az olyan beállítások miatt, mint az elülső tárcsa, amellyel a felhasználó hozzárendelheti kedvenc funkcióit, az állókép/film/S&Q kapcsolótárcsa, valamint a nagy felbontású XGA kereső. Az eszközöket egy 7,0 fokozatúiv optikai 5 tengelyes, testbe épített képstabilizátorral szerelték fel, amely támogatja a stabil fényképezést.

Ami a csatlakoztathatóságot illeti, a fényképezőgép újonnan kompatibilis a Creators’ Appvii okostelefon-alkalmazással, amely könnyedén feltölti a fényképezőgéppel készített videókat és állóképeket egy felhőszolgáltatásba, lehetővé téve a fényképezőgép távoli működtetését és a képek átvitelét mobileszközökre.

 

5. Környezetbarát tervezés

A Sony az elmúlt 11 év során a digitális fényképezőgépekben és digitális videokamerákban körülbelül 395 tonnaviii „szűz” műanyagot cserélt újrahasznosítottra. A fényképezőgép vázához újrahasznosított anyagokat, köztük SORPLAS™-tix használnak, ami a funkcionalitás feláldozása nélkül csökkenti a környezeti terhelést. Amellett, hogy az eszközöket Sony Screen Readerx funkcióval szerelték fel, amely a műveletek segítése érdekében hangosan felolvassa a menüket és a videólejátszás képernyőjét, a menü egy új Magnify Display (Nagyító) kijelző funkcióval is kiegészült a kreatív tevékenységét támogatása érdekében.

 

Árazás és elérhetőség

Az új Alpha 7C II 2023 szeptemberétől, az Alpha 7C R pedig 2023 októberétől lesz elérhető a Sony viszonteladóinál.

www.sony.hu


i Hozzávetőleges effektív megapixel.

ii A súlyba beleszámítjuk az akkumulátort és a memóriakártyát is.

iii ALPHA 7C II:QFHD (3840×2160). A 4K60p/50p felvétel csak Super 35mm üzemmódban érhető el. ALPHA 7C R: A látószög kb. 1,2x nagyobb 4K 60/50p filmek felvételekor.

iv CIPA szabványnak megfelelő, Pitch/Yaw irány, FE 50 mm F1.2 GM csatlakoztatásával, hosszú expozíciós zajcsökkentés kikapcsolva.

v Az „ALPHA 7C II” markolathosszabbítás külön kapható.

vi S-Log3 felvételek készítésekor. Sony belső mérés alapján.

vii Ellenőrizze a szolgáltatások és alkalmazások regionális elérhetőségét.

viii A Sony forrásából. A termékvázakhoz és tartozékokhoz felhasznált újrahasznosított anyagokat 2012 áprilisától 2023 márciusáig használták eredetileg.

ix A gyártás időpontjától függően előfordulhat, hogy a SORPLAS™ nem használható egyes alkatrészekhez.

x A támogatott nyelvek az értékesítési régiótól függően eltérőek.

Hirdetés:

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Make a review?

7
Your Final Score: 7.0