Bejelentés,  Sony

Megjelent: SONY FE 16-35mm F2.8 GM II

SONY FE 16-35mm F2.8 GM II
SONY FE 16-35mm F2.8 GM II

 

A Sony bejelentette a G Master™ FE 16-35mm F2.8 GM II nagylátószögű zoomobjektívet, amely egy 35 mm-es, full-frame α™ (Alpha™) E-bajonettes objektív, és amely 16 mm-től 35 mm-ig terjedő gyújtótávolságokat fed le, a teljes zoomtartományban F2,8 maximális rekeszértékkel.

Az FE 16-35mm F2.8 GM II kielégíti a nagy teljesítményű objektíveket kereső fotósok és videósok igényeit, és a G Master egyedülálló ábrázoló erejével és nagy sebességű AF (autofókusz) segítségével teljes mértékben kihasználható a fejlett Sony fényképezőgép vázak nagy teljesítménye. Emellett a világ legkisebb és legkönnyebb súlyávali optimális a gyors és rugalmas fényképezéshez.

A nagylátószögű zoomobjektív bővítésével F2,8 maximális rekesznyílású második generációsi zoomobjektív, valamint standard (24-70 mm) és teleobjektív (70-200 mm) válik elérhetővé. Ezek az objektívek, amelyek a világ legkönnyebb objektívjeiii, kiváló felbontási teljesítménnyel rendelkeznek, tovább erősítve az Alpha rendszert, gazdag és változatos fényképezési környezetet teremtve.

 

A világ legkisebb és legkönnyebb nagy felbontású F2.8 nagylátószögű zoomobjektíve

A rendkívül nagy felületi pontosságú XA (extrém aszférikus) lencsét hatékonyan elrendező új optikai kialakításnak köszönhetően az FE 16-35mm F2.8 GM II a teljes zoomtartományban nagy felbontást ér el F2,8 maximális rekeszértékkel. Ezt a korábbinál nagyobb szabadságfokkal rendelkező aszférikus forma kialakítása teszi lehetővé. A lenyűgöző G Master bokeh mellett a nagylátószögű objektív a teljes zoomtartományban kiemelkedő közelkép-teljesítményt, 0,22 m-es minimális felvételi távolságot és 0,32x-es maximális nagyítást kínál. Továbbá a Sony eredeti Nano AR Coating II bevonata elnyomja a szellemképeket és a becsillanásokat, hogy tiszta képek készülhessenek még akkor is, ha erős fényforrás kerül a képbe. Ez a világ legkisebb és legkönnyebb nagylátószögű zoomobjektívje, amelynek teljes hossza 111,5 mm, tömege pedig körülbelül 547 g, ami körülbelül 20%-kal könnyebbiii, mint az előző modellé.

 

Kiemelkedően gyors és pontos AF, amely a fejlett vázakból is kihozza a lehető legtöbbet

Az FE 16-35mm F2.8 GM II a legújabb XD (extrém dinamikus) linear motorokkal rendelkezik, csendes, állóképekhez és filmekhez egyaránt alkalmas AF-et ér el, és akár kétszer olyan gyors, mint a hagyományos modellekiv. Még az olyan nagy képkockasebességű videóknál is, ahol a fókusz eltolódása észrevehető, az alany nagy pontossággal követhető. Az α1 fényképezőgépvázzal kombinálva nagy sebességűiv, akár 30 kép/mp-es sorozatfelvételek készíthetők gyors, pontos és csendes fókuszálással.

 

 

Működőképesség és megbízhatóság mind az állóképek, mind a filmek kényelmes felvételéhez

Az FE 16-35mm F2.8 GM II kényelmes kezelhetőséget, valamint kiváló állókép- és filmfelvételi teljesítményt kínál, amely megfelel a professzionális és haladó amatőr felhasználók igényeinek. Azáltal, hogy a korábbi modellekhez képest csökkentett a fókuszlégzés videofelvétel közben, kiváló minőségű képkifejezés érhető el a látószög ingadozása nélkül. Ezenkívül elnyomja a súlypont mozgását a zoomolás során, és stabil felvételkészítést tesz lehetővé, így kényelmesen készíthetők felvételek gimbal segítségével. A kezelhetőséget olyan funkciókkal is javították, mint a be- és kikapcsolható rekeszgyűrű, valamint a két fókusztartó gomb, amelyekhez a fényképezőgép vázáról rendelhető a kívánt funkció.

Az elülső objektívre fluorbevonatot helyeztek, így az annak felületére tapadó szennyeződések könnyen eltávolíthatók. A por- és fröccsenésálló kialakítás lehetővé teszi, hogy a kamera biztonságosan használható legyen akár a szabadban isv, így nagyobb szabadságot biztosítva a fényképezéshez.

 

Árazás és elérhetőség

Az új FE 16-35mm F2.8 GM II szeptembertől lesz elérhető nagyjából 2700 eurós áron. A készüléket a Sony számos hivatalos márkakereskedőjénél lehet majd megvásárolni Európában.

 

SONY FE 16-35mm F2.8 GM II

Gyújtótávolság 116-35 mm
Maximum rekesz f 2.8
Minimális blende f 22
Blendék  11 db lamella
Kiosztás  13 csoport / 16 elem
Közelpont 28 cm
Betekintési szög 107 – 63°
Filter méret 82 mm
Rajzolat fullframe
Élességállítás autófókusz / manuális
Beépített stabilizátor nincs
Súly 680 g
bajonett SONY E

 


i Standard zoomobjektív “FE 24-70mm F2.8 GM II” / Telephoto zoomobjektív “FE 70-200mm F2.8 GM OSS II”
ii A 2023. augusztusi termékbejelentésnél. Sony felmérés.
iii Az ”FE 16-35mm F2.8 GM”-hez viszonyítva
iv Az α1-gyel: “Hi+” sorozatfelvételi mód. Hatékony 1/125 mp vagy nagyobb zársebességnél.
v Nem garantáltan 100%-ig por- és nedvességálló.

www.sony.hu

Hirdetés:

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Make a review?

7
Your Final Score: 7.0