Hirdetés:

A FUJIFILM bejelenti az új “Fujinon XF55-200mmF3.5-4.8 R LM OIS” objektívet, a FUJIFILM X-Pro1 és X-E1 kompakt rendszerű fényképezőgépekhez.

Fujinon XF55-200mm objektiv
Fujinon XF55-200mm objektiv

A Fujinon XF objektívek fejlett lencse technikával rendelkeznek, amely képes a nagyérzékenységű “X-Trans CMOS érzékelő” maximális teljesítményének visszaadására a FUJIFILM X-Pro1 és X-E1 kameráknál. Az új Fujinon XF55-200mm objektívvel éles képeket készíthet a teljes zoomtartományában, jól megoldott „saroktól sarokig” fedéssel. A gyors F3.5-4.8 objektív megkönnyíti a képrögzítést a gyors zársebességet igénylő jeleneteknél.

A képstabilizálási funkció használata lehetővé teszi a záridő 4,5 lépésközzel való lassítását, megakadályozva a kézben tartott fényképezőgép rázkódását, még gyenge fényviszonyoknál, vagy egy blende-ugrásnál is. Mi több, két lineáris motorral rendelkezik a nagy sebességű 0,28 mp*1 AF-hoz, hogy azonnal ráfókuszálhasson a jelenetre.

  • Fejlett optikai kialakítással rendelkezik, hogy kompakt mérete ellenére lefedje a közepes telefotó (84mm*2) és a telefotó (305mm*2) közötti tartományt és biztosítsa a nagy, maximálisan F3.5-4.8 rekeszértéket, mobilitást és nagy teljesítményt kínálva magas képvisszaadással egybekötve..
  • Képstabilizálási funkciója, amely lehetővé teszi a záridő 4,5 lépésközzel való lassítását, továbbfejlesztett korrekciót kínál számos kamerabemozdulás és rázkódás kiküszöböléséhez, az alacsonytól a magas frekvenciákig.
  • Két lineáris motort használ a nagy sebességű AF-hoz és a csendes működéshez, így a lencse videó felvétel készítésére is alkalmas.
  • 2 ED lencsetaggal, köztük egy Szuper ED lencsetaggal rendelkezik, amely azzal dicsekedhet, hogy a teljesítménye megegyezik a fluorit lencsékével; kiegyenlíti a kromatikus aberrációt, ami a hosszú gyújtótávolságnál jellemző, és saroktól sarokig jól megoldott képet készít a teljes zoom tartományban.
  • A Fujinon szabadalmaztatott “HT-EBC bevonatának” a lencse egész felületén való alkalmazásával nagymértékben megelőzi a visszaverődést, és kontrolálja az érzékelést és a szellemképet.
  • A legkisebb munka távolságot kínálja, kb. 1,1 m a teljes zoomtartományban, hogy képes legyen közeli telefotót készíteni, a tárgy legkisebb részletét is rögzítve.
  • 1/3EV lépésű blende gyűrűvel rendelkezik, hogy a felhasználók könnyen beállíthassák a rekesznyílást miközben szemükhöz emelik a kamerát.
  • A fókusz gyűrű és a blende gyűrű fémből készült, és úgy tervezték, hogy érezhető legyen a magas színvonal, az extra erősség előnyével kombinálva.


Az új szoftverfrissítés felgyorsítja az X-Pro1 és X-E1 Autofókusz teljesítményét

Hirdetés:


Az XF55-200mmF3.5-4.8R LM bevezetésével egyidejűleg, a Fujifilm frissíteni fogja az X-Pro1 és az X-E1 szoftververzióit. Az új algoritmusnak köszönhetően, a szoftver maximalizálni fogja a lencse előnyeit, lehetővé téve a kameráknak hogy a gyújtótávolság teljes tartományában gyorsan keressék az AF kontrasztot. A fókuszsebesség 0,7 mp lesz még akkor is, ha a minimális objektum távolságtól a végtelenig keres a telefotón.

Amint az új szoftverre frissít, az X-Pro1 és az X-E1 más, már meglévő XF lencsék* *3 AF sebességét is javítani fogja


Hirdetés:

A szoftver letöltése elérhető lesz a www.fujifilm.com címen, amikor az XF55-200mmF3.5-4.8R LM bevezetésének ideje elérkezik.

 


 

*1 CIPA szabványokon alapul
*2 35 mm-es formátummal egyenértékű
*3 Az XF55-200mmF3.5-4.8 R LM OIS kivételével szükséges a lencse szoftverfrissítése. A lencse szoftverfrissítése 2013. Júliustól érhető el

Fujinon XF55-200mmF3.5-4.8 R LM OIS specifikáció:

Fujinon XF55-200mm F3.5-4.8 R LM OIS
Lencse konfiguráció 14 elem 10 csoportban
(magába foglalva 1 aszférikus és 2 extra alacsony szórású elemet)
Gyújtótávolság: f=55 – 200mm (35mm formátummal egyenértékű) (84-305mm)
Látószög 29.0°- 8.1°
Max. rekeszérték F3.5-4.8
Min. rekeszérték F22
Rekeszbeállítás: Lamella szám: 7 (kerekített rekesz nyílás)<br/> Leállítási méret: 1/3EV (17 lépésben)
Fókusztartomány: Makro :1.1 m ~ 3m (teljes zoom pozíció)
Normal  : 1.1m~∞  (whole zoom position)
Max.nagyítás: 0.18 x (Telephoto)
Külső méretek (átmérő x hossz * kb.):*
Távolság a bajonett peremétől
Φ 75mm x 118mm (Széles) / 177mm (Telefotó)
Súly (megközelítőleg): 580g (a kupakot és az ernyő nélkül)
Szűrő méret: φ62mm

www.fujifilm.hu

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x