Hirdetés:

Sony,chiphiány,leállás,fotós hírek,sony kivont termékek

Kishírek a nagyvilágból

Bár maga a bejelentés / pletyka már nem újkeletű, de mindenképpen említést érdemel egy post erejéig. A globális chiphiány az egyik vezető márkát sem kímélte, ezért drasztikus lépést kellett hozniuk.

Hirdetés:


Mint megannyi területen, így a fotós piacon is erősen mutatkozik a globális szinten is igen nagy gondokat okozó chiphiány, éppen ezért a SONY néhány termékének gyártását felfüggeszti / megszünteti – a sorsát ezen modelleknek majd a jövő megmondja, de ha tippelni kellene…


Hirdetés:

Az érintett modellek a7II, a6100, a6400. Ebből látható, hogy mind fullframe, mind APS-C vonalon kénytelenek lépéseket tenni. Maga az a7II a mai napig elég kelendő / volt, annak ellenére, hogy egy igen koros (2014. novemberi kiadás) típusról van szó, és a maga 7 évével, már csak a törpök száma egyezik, minden más roham léptekben megváltozott azóta, ám mint bizonyos DSRL vázaknál, ennél is talán elmondható, hogy ez egy igazi igásló, még annak ellenére is, hogy váltotórsa az a7III orrhosszal veri a célegyenesben.

Ugyan ez mondható el a másik kettő APS-C típusról is. Nem mai csirkék, de a belépő szintet tökéletesen kiszolgálták 2019 óta, egészen mostanáig.

Azt sajnos senki nem tudja, hogy ez a hiány meddig lesz még, így valószínűsíthető, hogy további modellek fognak áldozatul esni ennek, reméljük azért mihamarabb normalizálódik a helyzet, vagy legalábbis javul a helyzet.

0
Neked volt / van SONY milc vázad? Ha igen melyik?x

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x