Oszd meg barátaiddal:

Budapest FotóFesztivál

A 2017 tavaszán első alkalommal megrendezésre kerülő Budapest FotóFesztivál két hónapot átívelő kiállítássorozat keretében mutatja be a kortárs és a klasszikus magyar, valamint a nemzetközi fotográfia értékeit, újdonságait. A főváros támogatásával megvalósuló rendezvénysorozatot a nagyközönség számára változatos programok, workshopok, múzeumpedagógiai foglalkozások színesítik, de lesznek szakmai események, portfolio review, photobook bemutató, illetve fotómaraton is.

A Fesztivál a magyar és nemzetközi fotográfia klasszikus értékeit, a fotográfiai tradíciókat, valamint a kortárs fotóművészet kiemelkedő tendenciáit és alkotóit állítja középpontba az évente megrendezett kiállítássorozatok tükrében. A fotóművészek különböző generációinak, de elsősorban a fiatal alkotóknak nyújtva kiállítási lehetőséget és nyilvánosságot. Már indulásunk évében a The Photo Europe Network /PHEN/ tagjai lettünk, ahol Európa neves fotófesztiváljaival együttműködve dolgozunk célkitűzéseink megvalósításán. A Budapest FotóFesztivál fővédnöke Budapest főpolgármester-helyettese, Szalay-Bobrovniczky Alexandra.

A fesztivál időtartama: 2017. február 28. – április 30.

Maia Flore – Imagine France, L’Arbre à basket

A FESZTIVÁL PROGRAMJA

A fesztivál gerincét két reprezentatív kiállítás adja, mely ismert magyar és külföldi fotósok munkáiból mutat be válogatást

A Budapest FotóFesztivál induló évének nemzetközi sztárkiállítása a Magnum ügynökség híres fotográfusának, Alex Webbnek a „The Suffering of Light (A fény szenvedése) című tárlata a Műcsarnokban, amely az Amerikai Nagykövetség támogatásával jött létre. A kiállítás részeként tárlatvezetést és szakmai találkozót is szervezünk a művésszel.

A Webb-kiállítás és egyben a Budapest FotóFesztivál ünnepélyes megnyitójára 2017. február 28-án kerül sor a Műcsarnokban a művész részvételével.

A 2017. áprilisában nyíló magyar csoportos kiállítás, a SZUBJEKTUM a portré műfaját járja körül. A tárlat helyszíne a Várkert Bazár, a kiállítás a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjának is része. A Várkert Bazárban kerül megrendezésre a BPF-TRIPON fotómaraton is, amely külön gyerekeknek szóló versenyszámával családi programként színesíti a rendezvényt.

Fesztiválközpont a belvárosban. A főváros támogatásával a Budapest FotóFesztivál központja a város szívében álló Budapest Projekt Galéria lesz, amely a fesztiválvendég görög Photometria International Photofestival  és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotó tanszék kiállításának ad otthont, valamint workshopok, szakmai beszélgetések, a fiatal fotósgenerációt megcélzó portfolio review és alkotói bemutatkozások színesítik a programot.

Ez is érdekelhet:  Pletyka: A SONY A6700-al két új obi is érkezik

A fesztivál keretein belül minden évben egy-egy fotógyűjtemény is fókuszba kerül, idén a Szöllősi – Nagy – Nemes Gyűjtemény fotográfiai válogatása mutatkozik be három  helyszínen.

A fesztivál központi kiállításai mellett partnereink, múzeumok, kulturális intézetek, galériák is fotókiállítással várják majd a közönséget: Francia Intézet, Budapesti Olasz Kultúrintézet, Yunus Emre Enstitüsü Budapesti Török Kulturális Központ, Budapesti Cervantes Intézet, Lengyel Intézet, ArtBázis, Artphoto Galéria, D17 Galéria, Deák Erika Galéria, Faur Zsófi Galéria, FISE Galéria, Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, Központi Könyvtár, Kisgaléria, FUGA, Gregersen art Point, Horizont Galéria, KAS Galéria, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Magyar Nemzeti Múzeum – kerítés kiállítás, Magyar Olimpiai és Sportmúzeum, Molnár Ani Galéria, Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, PHOTON Gallery – Ljubljana, TOBE Gallery, Várfok Projekt Room, Viltin Galéria, VOKE Vasutasok Széchenyi István Művelődési Háza.

 

Hirdetés:
Hirdetés:
imedia
Híreinket szemlézi
abplusz
Tárhelyszolgáltatónk

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Hirdetés:
Edit Template

Ez is érdekelhet:

Mit szólsz hozzá?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 1 014
  • 96
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x