Hirdetés:

Canon 30-dik születésnapi összejövetel

Azt már bizonyára olvastad korábbi cikkünkben, hogy a Canon idén ünnepli a 30. születésnapját. Ebből az alkalomból egy exkluzív  születésnapi bulit rendezett Budapesten, ahol többed magammal lehetőségem volt megismerni a cég eddigi és közeljövő béli terveit. Ezek közül egy új képmegosztó platformot is bemutattak, ami nem kívánja lecserélni az eddig is jól szereplő Iristát, hanem ellenkezőleg azt egészíti ki kicsit más megközelítésből.

Ezek mellett bemutatásra kerültek a DSRL a MILC vázak is, nem beszélve a megannyi optikáról, szóval igazi “nyálcsorgatós” élményben volt részem, de csakis mint hasonlat írtam… szóval a látvány magáért beszélt, vagyis hozzám… no mindegy is, inkább nézzük a sajtóanyagot. 🙂


Sajtóközlemény:

Idén márciusban ünnepli a cserélhető objektíves fényképezőgépeket, és a rengeteg kompatibilis kiegészítőt is magában foglaló EOS-rendszer debütálásának harmincadik évfordulóját a Canon.  Ennek alkalmából a vállalat egy családias hangulatú közös ünnepségen mutatta be, az idén bejelentett EOS 77D, 800D és EOS M6 fényképezőgépeket, illetve azt a koncepciót, mellyel a cég hozzájárul a képek elkészítéséhez, tárolásához, visszanézéséhez és megosztásához, vagyis egy fotó teljes életciklusához.

Hirdetés:


30 éve a tökéletes képekért

Az EOS-rendszer első tagjai az 1987 márciusában piacra került EOS 650 típusjelzésű tükörreflexes (SLR) filmes fényképezőgép, és az azzal kompatibilis EF objektívek voltak. A név nem más, mint az „Electro Optical System”, vagyis az elektrooptikai rendszer rövidítése, amely az angol írásmódban azonos Éósszal, aki a görög mitológiában a hajnal istennője.

Harminc évvel korábbi bemutatásakor az EOS-rendszer legfontosabb újítása az volt, hogy az ezzel kompatibilis fényképezőgépek kizárólag elektronikus, nem pedig mechanikus úton vezérelték az objektívek fókuszát. E kialakítás révén a lencséket mozgató motorokat már az objektívbe is be lehetett építeni, ami mára széles körben alkalmazott gyakorlattá vált a teljes iparágban.

Minden képnek van egy története.

Minden képnek megvan a maga története. Ahogyan készült, amit mutat, vagy amire emlékeztet. Ha valaki elkészít egy képet, akkor azzal mindig mondani akar valamit: bemutatni a kreativitását, egy helyzetet, élményt, vagy csak egy el akar raktározni egy szép emléket. De minden képnek van egy utóélete is: szerkesztjük, javítjuk, filterezzük, alakítjuk, tároljuk, megosztjuk, nyomtatjuk, fotókönyvbe helyezzük. És minden fotó elkészítése lehet egy jó lecke is: amikor valaki kommentben odaírja, hogy mit lehetne másképp, jobban, szebben, érdekesebben; vagy lehet akár önbizalomépítés eszköze is, ha sokan megdicsérik a képet.

Canon DSRL, MILC

Támogatás egy kép életének minden fázisában


Hirdetés:

A Canon eszközeivel évtizedek óta segít a tökéletes képek elkészítésében és kinyomtatásában. A vállalat minden alkalmazottja pontosan tuja, hogy azok a történetek, melyeket képekkel mesélünk el, rendkívül fontosak, mind a kép készítőjének, mind pedig befogadójának. Ezért is támogatja a Canon évek óta Magyar Sajtófotó és a World Press Photo kiállításokat a fotók nyomtatásával.

Ez is érdekelhet:  Két új Nikon Z objektívet fejlesztenek

2017-től viszont – az iparágban egyedülálló módon – a fényképek elkészítésén és nyomtatásán túl, a fotók életének minden szakaszában tudunk támogatást adni a „képíróknak”.

A Camera Connect alkalmazással wi-fin keresztül egy mobil telefonról is el tudjuk sütni a fényképezőgépet, illetve fotókat tudunk átmásolni mobil eszközünkre.

A Canon Photo Companion applikáció abban segít, hogy ha valaki fejleszteni szeretné a fotós tudását, akkor egyszerű feladatok végrehajtásával a legtöbbet tudja kihozni a fényképezőgépéből. Az alkalmazás EOS 1200D, 1300D, 100D, 700D, 750D, 760D, 80D, 7D Mark II, EOS M3 és M10 gépek kezeléséhez ad modellre bontott tanácsokat, mintaképeket, és végrehajtható feladatokat, de a belekerülő gépek száma folyamatosan növekszik.

LifeCake: időutazás a szülőknek – egy olyan biztonságos fotótároló, illetve -megosztó eszköz, mellyel a családi fotóalbum csak azokhoz jut el, akiknek valóban szeretnénk azt megmutatni. Az alkalmazással végig kísérhető ahogy a gyerekek felnőnek, a feltöltött képek mellett látjuk, hogy a gyermek az adott fotón pontosan mennyi idős, a képek kommentelhetőek, megoszthatóak. Az alkalmazásból közvetlenül lehet nyomtatni, vagy fotókönyvet illetve posztert, naptárat, igény szerint mobiltelefon tokot rendelni. Ugyan ez az alkalmazás egyelőre még csak angol nyelven érhető el, de a benne szereplő könnyen értelmezhető ikonoknak köszönhetően nincs szükség nyelvtudásra a használatához.

Az Irista ugyancsak tárhelyként üzemel. Ezen az oldalon – akár csak a LifeCake esetében – a képeinket eredeti felbontásban tudjuk tárolni egy reklámmentes környezetben és csak azok férhetnek hozzá az egyes képekhez, akiknek erre feljogosítást adunk, azaz elküldjük a képek linkjét. Az Iristán könnyen megtalálhatóak a korábbi fotók, hiszen azokat a program időrendbe teszi, illetve szűrhetünk géptípusra (telefonra is) vagy objektívre is. A képeket természetesen fel lehet tölteni tömörítettelen formában is. Nagyon fontos, hogy ennek a két platformnak az esetében a képek szerzői joga mindig a készítőnél marad.

A képek nyomtatásának az egyik kedvelt formája a fotókönyvek készítése. A Canon Dreamlabo 5000 gépén készülő hdbook minden képzeletet felülmúló minőségben őrzi meg az emlékeket az utókor számára. A gyönyörű képek mellett a különleges kötészeti munkának köszönhetően a lapok teljesen kihajthatóak, így a képek egyetlen részletét sem takarja el a hajtás. Az Iristán és a LifeCake-en tárolt fotókból mindössze pár kattintással nagyon egyszerűen készíthető el a személyre szabott hdbook,

A fotók elkészítésen után tehát a Camera Connect, a Canon Photo Companion, a Lifecake, az Irista és végül kezünkbe véve a hdbook az, ami teljessé teszi a Canon élményt.

Canon

Oszd meg barátaiddal:

Híreinket szemlézi:
imedia
Tárhelyszolgáltatónk:
abplusz

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Edit Template
Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 950
  • 130
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x