Canon,  pletykák

Retro újratöltve – a Canon is beszáll?

canon retro milc

 

Dübörög a retro, és egyre nagyobb az érdeklődés a gyártóknál (is) a régiből – újat kreálni.

Miután a NIKON piacra dobta a ráncfelvarráson átesett, és újragondolt (Zfc)-t, kiadta a NIKON Zf-et. Ezen felbuzdulva a Canon sem akar lemaradni erről a vonatról. Igaz kicsit megkésve, de elkezdte a folyamatot az új digitális kütyü megjelenéséhez.

A pletykák szerint a Canon nemrégiben felmérést készített de csak Kínában, hogy megismerje az ügyfelek véleményét egy retro stílusú digitális fényképezőgépről. A felmérés során a vállalat arra volt kíváncsi, hogy az ügyfelek érdeklődnek-e egy olyan Canon digitális fényképezőgép iránt, amely egy vintage analóg kamera stílusában készül. Jogos a kérdés, hogy miért csak őket, és miért csak ezen válaszolók alapján fog egy multinacionális vállalat döntést hozni. Bizonyára Európában és az USA-ban más arányokat tapasztalnának.


Hirdetés:

A Weibo kínai közösségi média platformon közzétett bejegyzés szerint a Canon egy szavazást indított, amelyben megkérdezte az embereket, melyik retro Canon kamerát szeretnék látni egy jövőbeli digitális fényképezőgép formájában. A szavazásban szereplő kamerák a Canon legikonikusabb és legnépszerűbb analóg kamerái közül kerültek ki.

A felmérésben szereplő kamerák közül a Canon QL17 vezetett, amit a Canon P, Canon AE-1 és Canon F-1 követett. A Canon QL17 egy távmérős kamera, amely kultikus követőtáborral rendelkezik stílusos dizájnjával. A “QL” a “Quick Loading” (gyors töltés) funkcióra utal, amelyet a Canon vezetett be a filmtekercs egyszerűbb betöltése érdekében. Volt még egy “egyéb kategória”, ahol a szavazók adhatták meg javaslatukat. A szavazás eredménye természetesen titkos.

A Canon egyelőre még csak a lehetőségeket vizsgálja, és nincs garancia arra, hogy valaha is piacra kerül egy ilyen retro stílusú kamera, amely az EOS R sorozatú tükör nélküli kamerákat is felöltöztetheti egy stílusos vintage köntösbe. Egyelőre csak találgatni lehet, de legalább van némi remény a fotósok számára.

Mindenesetre, ha nagyon nem akar lemaradni erről a réspiacról, akkor mihamarabb érdemes bemutatni az új retro stílusban megépített MILC modellt.

Te mit gondolsz a retro őrületről a kamerák terén? Írd meg kommentben.

 

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Make a review?

7
Your Final Score: 7.0