hírek

Sony kamerák új kedvence: Pergear 1TB!

pergear 1tb cfexpress

A Pergear új, rendkívül költséghatékony 1TB-os CFe Type-A memóriakártyát dobott piacra a Sony kamerákhoz. De vajon megéri az árát?

A Pergear, melyet kedvező árú, de minőségi fotós kiegészítőiről ismerünk, nemrégiben mutatta be új CFexpress Type-A memóriakártyáját a SONY MILC kamerákhoz. Ez az kártya kiváló adatátviteli sebességet és nagy tárhelyet kínál. A Pergear 2022 vége óta foglalkozik a CFexpress kártyákkal, de csak egy évre rá váltott a Type-B formátumról a Type-A tervezésre és forgalmazására. Ez a formátum, bár lassabb a Type-B-nél, viszont olcsóbb, és a Sony kamerák is ezt a formátumot támogatják.

A Pergear első Type-A terméke 2023 júniusában került piacra, és 80GB, 260GB és 520GB kapacítást kínált. Sok fotós számára ez elegendő lehet, de amióta a vázak videófelvétel rögzítést is biztosítanak a felhasználóiknak, az ultra-HD videók annyira eszik a bájtokat, hogy szükség lesz a nagyobb méretre. :). No és itt jön a képbe a Pergear új 1TB-os kártyája, különösen a 4k videóval rendelkező Sony kamerák sok-sok felhasználója számára.

Az új kártya jelenleg az egyik kevés CFexpress Type-A lehetőség a piacon 1 terabájtos tárhellyel, és mindössze ~472 dollárba kerül (kb. 170 ezer Ft), ami rendkívül olcsó ezen kártyatípusok esetében. Csak egy másik márka kínál hasonlót, az Angelbird, melynek 1TB-os Type-A kártyája 500 dollárért kapható. Ha ezeket sokallod, akkor vedd figyelembe azt a tényt is, hogy a SONY sajátmárkás CFexpress Type-A kártyája bizony jóval drágább, ha az ár-érték arányt nézzük, ráadásul kisebb is a kapacítása. / A 160 GB Type A, ami ehhez a leginkább hasonló ~155.000 Ft a hazai kereskedőknél. / 


Hirdetés:

Ennek ismeretében azért el kell gondolkodni azon is, hogy valóban megéri e a SONY, vagy az olcsóbb, de third party gyártó terméke is tökéletes lesz a feladathoz.

A gyártó honlapja szerint a következő modellekkel kompatibilis: Sony A7 IV、A1、A7SIII、A7RV、FX3、FX6

Írási sebesség: 700 MB/S, olvasási sebesség 800 MB/S

 

 

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Make a review?

7
Your Final Score: 7.0