Nikon mustra 2020

Oszd meg barátaiddal:

Kishírek a nagyvilágból

Ahogy korábbi cikkünkben már a Canon felhozatalt elemeztük, úgy most a Nikonnál is megtesszük. Ezek egyelőre csak pletykák, és a koronavírus járvány is sajnos jócskán keresztbe tett az egész évnek, így egyelőre azt sem tudni, hogy NIKON fronton mikor várhatóak a bejelentések, de ha a saját megérzéseimre hagyatkozom (és tudva, hogy elmarad a Photokina), akkor én április közepét-végét saccolom egy online bejelentésre – ahogy a konkurencia is teszi.

Ami a pletykák alapján érezhető, hogy a japán gyártó is egyre erősebben a MILC vonalra koncentrál váz és objektív terén egyaránt, és az eddig megszokott 4k videófelvételt 2020-tól felváltja a 6k (pro vázaknál a 8k sem ritka – tök jó csak éppen még kicsi az a réteg, aki ezt ki tudja használni minden téren / a szerk./), illetve a felbontás terén pedig haladunk szépen a 60 megapixel felé, ezzel párhuzamosan pedig a kijelzők felbontása is növekszik. Minél nagyobb, annál jobb … vagy mégsem?

Node, milyen új modellek érkezése várható idén?

Szinte már mindenki várja, hogy mi lesz a Z6/Z7 vonalon. Az tuti, hogy jön a következő modell, ami valószínű Z8 vagy Z9 néven fog futni (de meglepő). Egyes pletyik szerint a NIKON kezd a MILC vonalon is érdeklődni a sportfotózás iránt, ám azért valljuk be elég nagy lemaradásban van a SONY-hoz képest e téren / első SONY fullframe szenzoros váz 2013-ban jelent meg/. Ha hihetünk a nem megerősített híreknek, akkor a 6k-s videófelvétel, és a lassan alap felszereltségnek számító dupla kártyafoglalat is helyet kap majd a Z sorozat új vázában, de ehhez (mármint a 6k felbontású videókhoz) kelleni fog olyan megoldás, ami a szenzor melegedést kordában tartja. Ha már szenzor itt említeném meg, hogy a korábbi 45 megapixelt is elfelejthetjük, és a korábban írt 60 megapixel felé vehetjük az irányt. Ez közel azonos méret lehet, mint a legújabb SONY A7RIV, ami azért is érdekes, mert tudjuk, hogy a NIKON is a SONY-tól kapja az érzékelőket, de annak egy “butítottabb” verzióját értelemszerűen.

Ez is érdekelhet:  Megjelent: SONY A6700

Mi a helyzet az objektívek terén?

Szintén MILC lencsék fejlesztéséről tudunk beszámolni. A Z bajonettes kínálat tovább bővül 4 db lencsével. Ezek a Z 70-200mm f/2.8 S, Z 20mm f/1.8 S, Z 50mm f/1.2 S, végezetül aZ 14-24mm f/2.8 S. E modellek mind alkalmasak street fotósoknak, természetfotósoknak, de a 70-200 milis, akár portréfotósoknak is. Egy biztos az 50 mili 1.2 fényerő ígéretesnek tűnik, biztos az ára is az lesz. :J

A pletykák szerint 2021-ben további 9 db Z bajonettes objektív várható.

A tervek alapján mindezt a NIKON a Photokinán mutatta volna be, de mint tudjuk ezt törölték a járvány miatt, így nagyon izgatottan várjuk az áprilist, de ha tolódik májusra azt is ugyan úgy várni fogjuk. :J Azt azért tudni érdemes, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben és küszöbén a gazdasági világválságnak nem könnyű meghozni azt a döntést, hogy mikor jelentsék be az új modelleket, egyáltalán lesz e rá megfelelő kereslet most, vagy érdemesebb halasztani és tovább fejleszteni rajta.. és még számos megválaszolatlan kérdés lehet a listán, de reméljük mihamarabb megláthatjuk ezeket a szépségeket.

 

Hirdetés:
Hirdetés:
imedia
Híreinket szemlézi
abplusz
Tárhelyszolgáltatónk

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Hirdetés:
Edit Template
Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 1 016
  • 96
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.