Hirdetés:
pletykák

Nikon D6 fejlesztések és egy új objektív a láthatáron


 

NIKON D6 és AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR

 

Közel 1 éve pletyka szinten már hírt adtunk arról, hogy a NIKON gőzerővel dolgozik a legújabb pro vázának fejlesztésén, amit valószínüleg a 2020-as nyári olimpia előtt fognak majd bemutatni, hogy azt élesben is tudják használni a fotósok. Azóta nem sok hír keletkezett ez ügyben, csendesen teltek a hónapok, de most végre hivatalosan is megkaptuk a hírt a Nikontól, ami lentebb olvasható.

Amit fontos még megemlíteni, és a bejelentésben is van, hogy a D6 és az új fix fényerejű zoom objektív is egy jubileumi kiadás lesz (ahogy egyébként volt ez a Z milcek esetében is). A D6 pro váz a D sorozat 20. évfordulóját ünnepli (D1 1999-ben jelent meg digitális vázként), míg az AF-S Nikkor 120-300mm f/2.8 objektív pedig a F bajonettes objektívcsalád 60. évfordulóját fogja ünnepelni. Szép számok ezek és boldogsággal öntik el a szívünket, reméljük a tiédet is. :J

Visszatérve a D6-ra…

Eddig ezeket a műszaki adatokat tudjuk a D6-ról, ami természetesen nem tekinthető véglegesnek:

Ami várható volt, hogy 4k videó készítésére alkalmas lesz, illetve értelemszerűen megkapja a legújabb dual? EXPEED processzort is.
Dupla CFExpress kártyafoglalattal és beépített Wi-Fi-vel már szinte biztosan rendelkezni fog, ahogy azt a modern kor megköveteli.
3.2 millió “tapiképernyő” lesz hátul, minimális előre programozott funkció, mégiscsak egy pro váz. Jobb AF rendszer, mint az elődjének jelenleg van.

Ennyi, de most lássuk a hivatalos bejelentést.


Hirdetés:

Sajtóbejelentés:

A NIKON büszkén jelenti be a NIKON D6 professzionális, digitális SLR fényképezőgép és a NIKON FX formátumú fényképezőgépekkel kompatibilis AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR zoomos telefotó objektív fejlesztését.

A D6 – a jelenleg legkorszerűbb NIKON digitális SLR fényképezőgép – fejlesztése az egyszámjegyű D-sorozat 20. évfordulója alkalmából történik. A D1 1999-es megjelenése óta a NIKON fényképezőgép-csúcsmodelljei az iparág legfejlettebb technológiáival párhuzamosan fejlődtek, és a fényképészeti szaktudás egyre kifinomultabbá vált a NIKON fényképezőgép-fejlesztés terén nagy múltra visszatekintő történelme során. Az elődökhöz hasonlóan a D6 fejlesztése is a professzionális fényképészek szigorú követelményeinek való megfelelés mentén történt, hogy a fényképezőgép még a legzordabb körülmények között is a legkiválóbb teljesítményt nyújtsa.

A NIKON továbbá bejelenti az új AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR objektív fejlesztését is a NIKON D-sorozathoz készült F-bajonett 60. évfordulójának megünneplésére. Az új, zoomos telefotó objektív még nagyobb támogatást nyújtva fog kiszolgálni professzionális fotósokat olyan területeken, mint például a sportfotózás.

Az új termékfejlesztések a Nikonnak a fényképészet kifejezési lehetőségeinek bővítése iránti elkötelezettségét mutatják, ugyanakkor vezető szerepet biztosítanak a fényképészeti kultúrában mind a digitális SLR, mind a tükör nélküli fényképezőgép-rendszerekkel, valamint az objektívek rendkívül népes családjával.

* Az olyan részletek, mint a termékek megjelenési dátumai és kereskedelmi árai későbbi időpontban lesznek bejelentve.

www.NIKON.hu

Te mit saccolsz a D6 milyen áron fog megjelenni a hazai piacon? Írd meg kommentbe.

Hirdetés:
0
0