Kezdőlap » pletykák » Az Olympus leáll Dél-Koreában

Az Olympus leáll Dél-Koreában

Kishírek a nagyvilágból

Az sajnos nem újdonság, hogy a járvány negatív gazdasági hatása lassan, de beszivárog a vállalatok működésébe. A gazdasági szereplők sorra jelentik be a különféle részlegük részleges vagy teljes leállítását. Nincs ez másképp az Olympusnál sem, bár ez a hír teljes egészében nem róható fel a vírusnak, ám az idei eladásokat biztosan nem segítette.

Hirdetés:
Hirdetés:

A The Korea Times információi szerint az Olympus 2020. június 30-án fejezi be fényképezőgép értékesítését Dél-Koreában. A döntés már mondhatni időszerű volt, mivel az slr vázak eladásai igencsak csekélynek mondható az elmúlt 1 évre vetítve (ebben a jelentésben egyébként nem szerepelt a koronavírus okozta eladási hiány, bizonyára ez “csak” megerősítette a döntést).
Az Olympus egyébként igen kiemelkedő szerepet tölt be – nem csak itt, világszerte – az orvosi berendezések gyártásában és értékesítésében. Éppen ezért ebben az országban erre fogják fektetni a nagyobb energiát – és pénzt is.

Az Olympus tükör nélküli vázainak eladási számai valamivel jobban teljesítettek, de még így sem érték el azt a szintet, amit a cég kitűzött maga elé Dél-Koreában. Fontos megemlíteni, hogy bár kivonulnak a fényképező piacról ebben az országban, de a társaság ügyfelei számára 2026. március 31-ig továbbra is biztosít szerviz szolgáltatást.

A múlt hónapban közzétett CIPA számadatok szerint az ázsiai kamerás eladások 2020. márciusában a tavalyi év azonos időszakának mindössze 39,8% -át tették ki, míg világszerte a tükör nélküli kameráknál ez az arány 47,8% volt, szemben a 2019-hez képest. Szóval ebből is jól látszik, hogy nagyon nem jöttek azok a számok az Olynál.

Te mit gondolsz az Olympus SLR és MILC vázairól?

Petyusz
Social:
Latest posts by Petyusz (see all)

Ez is érdekelhet:  Pletyka: Canon EOS R3

Hírlevél feliratkozás


Impresszum