Hirdetés:

Tokina atx-i 11-20mm F2.8 CF

A TOKINA egy új objektívvel jelent meg az APS-C érzékelős DSLR váztulajdonosok piacán. A gyár egy ultranagy gyújtótávolságú, nagy fényerejű optikát helyez nemsokára a fotós boltok polcaira, ez pedig a Tokina atx-i 11-20mm F2.8 CF.


Hirdetés:

Ez konkrét számokban azt jelent, hogy egy fix f2.8 fényerejű, 11-20 mm zommos objektív fog hamarosan elérhetővé válni a fotósok számára. Bizonyos értesülések szerint már júliusban elkezdődhetnek az értékesítések. A nagy fényerő biztosítani fogja, hogy gyenge fényviszonyok közepette is szép és elegáns fotókat készíthessünk, akár esőben, hiszen nem kell aggódnunk – legalábbis az optika miatt – a vízlepergető bevonat teszi majd a dolgát. A váz már más kérdés, de annak védelmére is vannak megoldások (pl. ne menj ki esőbe fotózni. :J ). Emellett az AF pontosságán is javítottak, illetve elhelyeztek rajta egy gombot, amivel gyorsan tudunk váltani az AF/MF között.

Hirdetés:


Ez egyébként nem egy új modell, hanem egy 2015-ben? kiadott változat újragondolása és modernizálása. Teljesen más a design, az elődben a fókuszválasztó megoldást még a fókuszgyűrű tekergetésével lehetett megoldani, ami kissé macerásnak hangzik – és vélhetően az is volt. Ezen kívül maga a gyűrű kapott új designt. A lencsék száma, és eloszlása is hasonló, és 10 grammal nehezebb lett.

 

Ez is érdekelhet:  2022. évi Zalaegerszegi Sajtófotó Pályázat

Oszd meg barátaiddal:

Híreinket szemlézi:
imedia
Tárhelyszolgáltatónk:
abplusz

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Edit Template
Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 950
  • 130
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.