Hirdetés:

Oszd meg barátaiddal:

Panasonic Lumix FZ82

 

A Panasonic bemutatta legújabb, a népszerű FZ családhoz tartozó fényképezőgépét, a LUMIX FZ82-t, amely erős optikai zoommal rendelkezik, és a felhasználó számára széles kontrollt biztosít, beleértve ebbe a manuális beállítási lehetőségeket is mind fénykép-, mind pedig videófelvételekhez. A LUMIX FZ82-t a kivételesen sokoldalú LUMIX DC VARIO 20 mm ultraszéles látószögű, 60x optikai zoommal (35 mm ekvivalens: 20-1.200 mm) rendelkező objektívet kapta, amely ideális dinamikus tájképek rögzítésére, valamint távoli állatok és madarak fényképezésére.

Az újonnan beépített 18,1 megapixeles nagy érzékenységű MOS szenzor és a fejlett Venus Engine képfeldolgozó nagy sebességű reagálást és kiváló minőségű képek készítését teszik lehetővé, még magas érzékenységgel készült felvételeknél is.

A még gyorsabb reagálás és a könnyebb hordozhatóság érdekében a LUMIX FZ82 gyors, precíziós autofókusz (AF) funkcióval rendelkezik, amelyet DFD (Depth From Defocus) élesítő technológia egészít ki[1],így még kevesebb időre van szükség a fókusz beállításához. Ez a technológia két, különböző élességi szinttel rendelkező kép 240fps sebességgel történő értékelésével kiszámítja a tárgy távolságát. Ennek eredményeképpen a LUMIX FZ82 nagy sebességgel, 0,09 másodperc[2]alatt képes az autofókusz beállítására. A fókusztávolság növekedésével a sebesség és  a pontosság tovább javul.

A LUMIX FZ82 nagy sebességű 10 fps (AFS) / 6 fps (AFC) sorozatfelvételre is képes, amellyel éles fotókat készíthet gyorsan mozgó tárgyakról. Az érintőképernyős rendszernek köszönhetően gyorsan ráfókuszálhatunk a témára, és a képernyő megérintésével lencsevégre kaphatja a hirtelen múló pillanatokat.

A LUMIX FZ82 tiszta, nagy felbontású QFHD videóképet rögzít 3840×2160 méretben, 4k formátumban. Az erős 60x optikai zoom és a POWER O.I.S. (optikai képstabilizátor) Active Mode funkcióban videófelvételek esetében is megakadályozza az életlen részek keletkezését. A 4k technológiának köszönhetően élvezheti a 4k PHOTO felvételeket és a különböző járulékos funkciókat is, mint például az új fókuszhalmozás (Focus Stacking), utófókusz (Post Focus), fénykompozíció (Light Composition) és 4k Live Cropping. A nagyobb kreatív szabadság érdekében a Creative Control és Creative Panorama opciók is alkalmazhatók.

A LUMIX FZ82 1.040K képpontos hátsó érintőképernyővel és 0,5 mm-es, 1.170K képpontos EVF (Electronic View Finder) elektronikus keresővel rendelkezik, amelyek éles képek készítését teszik lehetővé. A LUMIX GF9 Wi-Fi csatlakozási képességgel rendelkezik, hogy rugalmasabb fotózási élményt és azonnali, könnyű képmegosztást biztosítson. A kimagasló tartozékokkal rendelkező és több különböző opcionális kiegészítővel kompatibilis LUMIX FZ82 jóval több, mint egy szokványos fényképezőgép, mivel magas minőségű fényképek és rendkívüli 4k videók készítésének élményét is nyújtja.

 

Csökkentse a távolságot az erős 60x optikai zoom objektívvel

A LUMIX FZ82, a kivételesen sokoldalú LUMIX DC VARIO 20 mm ultraszéles látószögű, 60x optikai zoommal (35 mm ekvivalens: 20-1.200 mm) rendelkező objektívvel felszerelve, ideális választás dinamikus tájképek rögzítésére, valamint távoli állatok és madarak fényképezésére vagy videón történő rögzítésére. A 20 mm-es ultraszéles látószögű objektív hozzávetőlegesen 140 százalékkal szélesebb látószöget rögzít a 24 mm-es látószöghöz viszonyítva. A POWER O.I.S. (optikai képstabilizátor) Active Mode funkcióban hatékonyan kompenzálja a kézremegést mind fotó-, mind videófelvételek készítésekor.

A LUMIX FZ82 intelligens zoom funkciója a nagyítási arányt akár 120-szorosra is képes növelni, miközben megőrzi a kiváló képminőséget. Emellett a nagyítási arány tovább javítható az intelligens zoom és a külön forgalmazott DMW-LT55 telekonverziós objektív kombinációjával, amellyel akár a Hold felszíni krátereiről is éles képet lehet készíteni.

 

Rögzítsen kihagyhatatlan pillanatokat nagysebességű reagálással, a 4k PHOTO és 4k Video funkciókkal

A 18,1 megapixeles nagy érzékenységű MOS képérzékelő újonnan került a LUMIX FZ82-be. A nagy teljesítményű képfeldolgozó LSI a Venus Engine-nel kombinálva még magasabb szintre emeli a válasz sebességét, az érzékenységet és a képminőséget. A nagy sebességű digitális jelkimeneti technológiának köszönhetően az FZ82 mechanikus zárral képes 10 fps (AFS) / 6 fps (AFC) felvételi sebességre, 18,1 megapixeles felbontás mellett.

A 4k technológiának köszönhetően a LUMIX FZ82-vel 30 fps sebességgel kaphatja lencsevégre a hirtelen múló pillanatokat, a 4k sorozatfelvétel képkockáiból pedig kiragadhatja a legjobbat, és fényképként mentheti el. Ezen felül több 4k PHOTO formátumban készített fénykép is elmenthető egyszerre. Maximum 150 képkocka menthető el öt másodpercen belül a kijelölt paramétereknek megfelelően.

Ez is érdekelhet:  EISA 2023: kettő díj a Tamronnak

A beépített utófókusz funkcióval minden egyes képkockához külön kiválasztható a fókuszterület a fényképezést követően is. Ez különösen makrofényképezés esetén bizonyulhat hasznosnak, amikor igen pontos fókuszálásra van szükség, vagy amikor a fókuszban lévő témát kívánjuk később változtatni. A funkció kifejlesztése a nagysebességű és nagy precizitású DFD (Depth From Defocus) autofókusz technológia és a 4k technológia kombinációjának eredménye. Mind az utófókusz, mind a fókuszhalmozási funkció gyorsan beállítható a kamera tetején található gomb segítségével.

A LUMIX FZ82 hihetetlenül tiszta, nagy felbontású QFHD 4k videóképet rögzít 3840×2160 méretben, valamint full-HD 1920×1080 felbontású képet AVCHD Progressive vagy MP4 (MPEG-4 / H.264) formátumban, praktikus AF-funkcióval.

A LUMIX FZ82 Live Cropping funkciója lehetővé teszi, hogy a videókép svenkelés és zoomolás közben is stabil maradjon. A digitális működés következtében svenkelés és zoomolás közben az átmenet egyenletes, mivel az objektív nem végez fizikai mozgást.

Különböző videórögzítési lehetőségek is a felhasználók rendelkezésre állnak, mint például a High Speed Video, a Time Lapse és a Stop Motion animáció. A High Speed Video funkcióval gyorsan mozgó tárgyakat rögzíthetünk.

 

Készítsen lenyűgöző képeket és videókat, még erős napfényben is

A statikus 3 inch (7,6 cm) képátlójú, 1.040K képpontos érintőképernyő majdnem száz százalékban mutatja a képet. A vezérlést úgy alakították ki, hogy érintésre lehet vele fókuszálni vagy akár exponálni is.

A LUMIX FZ82 5 mm-es LVF (Live View Finder) elektronikus keresővel rendelkezik, amely 1.170K képpontos, 2,59x / 0,46x (35 mm ekvivalens: 4:3) felbontást végez, és a teljes látómezőt mutatja. A magas 60 fps sebességnek köszönhetően az időbeli elmaradás minimális, így a kamera alkalmas gyorsan mozgó tárgyak rögzítésére erős napfényben.

A LUMIX FZ82 teljes mértékben vezérelhető manuálisan is, ami kreatívabb fényképezést tesz lehetővé. A fényképezőgép markolatát megújították, hogy stabilabban lehessen tartani hosszabb fotózás esetén is.

 

Egyéb funkciók

 • Gazdag lehetőségek a további bővíthetőség érdekében

A még nagyobb kreatív szabadság biztosítása érdekében a LUMIX FZ82 kimagasló tartozékokkal rendelkezik és kompatibilis több különböző opcionális kiegészítővel:

 • Telekonverziós objektív (1.7x): DMW-LT55
 • Teleobjektív: DMW-LC55
 • Konverziós objektívadapter: DMW-LA8
 • MC védő: DMW-LMCH55
 • ND szűrő: DMW-LNDH55
 • PL szűrő: DMW-LPL55
 • Külső vaku: DMW-FL200L (GN20) / DMW-FL360L (GN36) / DMW-FL580L (GN58)
 • Akkumulátor: DMW-BMB9
 • Hordtáska: DMW-BAG2, DMW-CG2, DMW-CZ18

 

 • Egyszerű vezeték nélküli Wi-Fi® csatlakoztatási lehetőség okostelefonra

A LUMIX FZ82 Wi-Fi csatlakozási képességgel rendelkezik (IEEE 802.11 b/g/n), hogy lehetővé tegye a rugalmasabb fotózási élményt és az azonnali képmegosztást. Miután csatlakoztatta a kamerát és installálta a Panasonic Image App for iOS / Android applikációt az okostelefonján vagy tabletjén, távirányítással is fényképezhet, böngészhet és megoszthat képeket. Mindemellett a felhasználók azonnal feltölthetik képeket a különböző közösségi oldalakra.

 • AC/USB töltés

A fényképezőgép akkumulátora feltölthető hálózati adapter vagy USB csatlakozás segítségével, a felhasználó választásának megfelelően.

 

Megjegyzések

 • Az AVCHD nagy felbontású (HD) digitális felvételi / lejátszási formátum, amelyet a Panasonic Corporation és a Sony Corporation közösen fejlesztett ki.
 • A Dolby és a dupla D emblémák a Dolby Laboratories védjegyei.
 • A HDMI, a HDMI embléma és a High-Definition Multimedia Interface a HDMI Licensing LLC védjegyei vagy bejegyzett védjegyei.
 • Minden egyéb vállalat- és terméknév az illető vállalat védjegye.
 • Egyes tartozékok nem kaphatók minden országban.
 • A rögzített vagy nyomtatott anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak, és nem használhatók fel személyes szórakozáson kívül semmilyen más célra. Az anyagok ettől eltérő használata a szerzői jogok megsértésével jár.
 • A tervezés és a műszaki adatok előzetes értesítés nélkül változhatnak.

[1] A DFD technológiás Contrast AF funkció csak Panasonic Micro Four Thirds objektívvel működik.

[2] AFS módban a H-FS14140 objektív széles végén (CIPA-szabvány).

 

Panasonic

Hirdetés:
Hirdetés:
imedia
Híreinket szemlézi
abplusz
Tárhelyszolgáltatónk

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Hirdetés:
Edit Template

Ez is érdekelhet:

Mit szólsz hozzá?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
 • 1 014
 • 96
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x