Oszd meg barátaiddal:

Megérkezett: Olympus O-MD E-M10

Az Olympus többszörös díjnyertes O-MD családja egy új taggal bővült: az E-M10 fényképezőgéppel. A feltörekvő újonc kiemelkedő képminőséggel, klasszikus stílussal, az E-M5 élességállítási sebességével és az E-M1 vezérmodell színtiszta teljesítményével büszkélkedhet – mindezt pedig egy különösen kompakt, teljesen fémből készült vázban. A kivitel igazi design-paradoxonná teszi az E-M10 gépet: úgy néz ki és olyan érzést nyújt, mint egy DSLR – ráadásul az E-M1 TruePic VII processzorát és WiFi technológiai megoldásait hozza – de méretben csak a töredéke egy tükörreflexes gépnek.

A kifinomult, nagy teljesítményű, de napi használatra alkalmas fényképezőgépet kereső hobbifotósok számára az OM-D sorozat ideális választás. A kompakt méretek és a masszív részegységek mellett az E-M10 gépben elegendő hely áll rendelkezésre a nagyméretű és nagysebességű elektronikus kereső, az 1 440 000 képpontos, 3” méretű, dönthető LCD, a 3-tengelyes képstabilizátor, a villámgyors FAST AF élességállítás – és a praktikus szempontokat kedvelők számára különösen kedves felpattanó vaku számára. Az Olympustól már megszokott, ergonomikus, felhasználó-orientált tervezés és kivitelezés biztosítja, hogy az E-M10 egyrészt határozottan simul a kézbe, ugyanakkor magától értetődően kezelhető és eközben meglepően kisméretű.

Az E-M10 kétféle objektív-kitben is elérhető 2014 februárjától: az M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6 objektívvel 229.990.- HUF  áron, valamint az új, extravékony M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6 EZ elektronikus zoom objektívvel 264.990.- HUF áron. A váz objektív nélkül 199.990.- HUF áron kerül forgalomba.

Olympus O-MD E-M10
Olympus O-MD E-M10

 

OM-D design
Az elérhető ár és a praktikus méretek ellenére az E-M10 használói az OM-D sorozat minden előnyét élvezhetik. Az Olympus prémiumkategóriájának legújabb tagja több mint egy fényképezőgép azoknak, akik kivételes minőségű fotókat és videókat szeretnének készíteni – hiszen a szemet gyönyörködtető, ergonomikus kivitel az igényes dolgokra fogékony fotósok számára igazi különlegességet jelent. Amikor a hasonló tükörreflexes fényképezőgépek súlyának csökkentéséhez fröccsöntött műanyagot használnak, az E-M10 teljesen fémből készült váza egy felsőkategóriás fényképezőgép autentikus esztétikájával és masszív érzetével büszkélkedhet. Az E-M10 egyfajta kinyilatkoztatás. Használója a fotós felszerelés legkülönlegesebb részegységének érzetét és kinézetét élvezheti. Ráadásul a Mikro-négyharmad kategóriához mérten is relatív kisméretű – különösen az új M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm 1:3.5-5.6 EZ standard elektronikus zoom objektívvel szerelve. A keresőtől az objektív elülső pereméig mérve mindössze 63,9 mm méretével az E-M10 a „vékony” DSLR fényképezőgépek mélységével egyezik meg – mielőtt objektívet helyeznénk a tükörreflexes gépre.

Olympus O-MD E-M10 kezelőszervek
Olympus O-MD E-M10 kezelőszervek

 

OM-D képminőség
Az E-M10 az OM-D sorozat első osztályú képalkotó képességeit hozza, csakúgy, mint az Olympus átfogó Mikro-négyharmad objektív kínálatának teljes körű használhatóságát. Ahogyan azt független szakértők és tesztelők megjegyezték, a gép 16 megapixeles Live MOS szenzora (az OM-D E-M5-ben tesztelve) többet nyújt a hasonló tükörreflexes gépek által készíthető képekkel összehasonlítva. Ezt a szenzort az OM-D E-M1 vezérmodellben bemutatott, legújabb generációs TruePic VII processzorral ötvözve az Olympus mérnökei élvonalbeli képalkotó képességet adnak az E-M10 használóinak kezébe. A TruePic VII valóban képes arra, hogy a maximumot tudjuk kihozni nagy teljesítményű optikai felszerelésünkből.

Erre jó példa a Fine Detail II technológia, mely az egyes objektívek jellemzőit és a rekesz beállítást figyelembe véve segíti a képfeldolgozást. Másik erőssége a moiré eltávolítás funkció, mely az aluláteresztő szűrőt nem alkalmazó digitális fényképezőgépek használatakor jelent igen hathatós segítséget. Az E-M10 kiváló képminőségéhez nagyban hozzájárul a vázba épített 3-tengelyes képstabilizátor rendszer, mely a világ első, E-M5 és E-M1 gépben megismert, 5-tengelyes képstabilizátor rendszeréből származik. A 3-tengelyes verzió hatékonyan küszöböli ki az oldalirányú elmozdulást, a billentést és a függőleges bemozdulásokat – fotók és HD videók felvételekor egyaránt. A képstabilizátor az alkalmazott objektívtől függetlenül, gyenge fényviszonyok között, illetve 1/15 mp vagy ennél kisebb zársebességnél is kiváló segítséget jelent. Talán nem minden E-M10 tulajdonos igényli a fejlett technológiai megoldások működésének megismerését, de kivétel nélkül mindenki értékelni fogja a géppel készíthető felvételek tökéletességét.

Ez is érdekelhet:  EISA 2023: 5 díj a SONY-nak
Olympus O-MD E-M10 oldalnézet
Olympus O-MD E-M10 oldalnézet

 

OM-D elektronikus kereső
Az E-M10 több tulajdonságot is örököl az E-M5-től, melynek köszönhetően az éles, ragyogó felvételek készítése igen egyszerű – még ha a téma „nehéz” is. Ilyen jellemző a nagyméretű, gyors képfrissítésű, 1 440 000 képpontos elektronikus kereső (EVF), mely pontos kompozíciót és a fényviszonyok tökéletes ellenőrzését teszi lehetővé szélsőséges körülmények között is. A kategóriára jellemző keresőkkel összehasonlítva a megjelenített kép lényegesen nagyobb. Az E-M1-ben bemutatkozott Adaptive Brightness technológia a sötét és világos képrészleteket is úgy jeleníti meg, mint ahogy szabad szemmel láthatjuk. A hasonló rendszerek jellemzően túlkompenzálják az extrém fényviszonyokat, így gyakorlatilag lehetetlenné teszik a pontos, témának megfelelő expozíció beállítást.

Ezzel szemben az E-M10 használói a Creative Control funkció segítségével gyorsan és pontosan állíthatják be a fókuszt, a színeket és a fényeket – a felvétel elkészítése előtt a kereső által megjelenített képen ellenőrizve a beállítások megváltoztatásának hatását. Az elektronikus keresőkre korábban jellemző késés sem jelent problémát ennél a keresőnél, még a gyorsan mozgó témák követésekor sem. A FAST AF élességállító rendszerrel és a nagysebességű sorozatkép felvétel funkcióval együtt az E-M10 így készen áll a sportesemények, az állatvilág és más, gyorsan mozgó témák megörökítésére.

OM-D AF
A FAST AF az Olympus minden eddiginél gyorsabb élességállító rendszere, mely 81 célterület segítségével a teljes képet lefedi. A Small AF Target és Super Spot AF üzemmódok által a célterület felnagyítható, így még pontosabb élességállítás végezhető. A FAST AF mellett az E-M10 másodpercenként 8 kép sorozatfelvétel funkcióval is büszkélkedhet, szemben a kategóriatársakra jellemző 4-5 fps felvételi sebességgel.

 

Olympus O-MD E-M10
Olympus O-MD E-M10

 

OM-D használhatóság
A felpattanó vaku mellett az E-M10 beépített WiFi csatlakozási lehetőséggel is rendelkezik, így közvetlenül kommunikálhat kompatibilis okostelefonokkal – a kiválasztott felvételek így egyszerűen weboldalakra, illetve közösségi oldalakra tölthetők fel. Mindemellett a kompatibilis okostelefonok távirányítóként használhatók, ezáltal a hosszú expozícióval készülő felvételek rögzítésékor a fényképezőgépet meg sem kell érintenünk – mely ideális a gép bemozdulásának elkerüléséhez. A két eszköz párosítása QR kóddal végezhető, majd a telefonon a Live View LCD kijelző képe jelenik meg – a telefonnal ekkor a WiFi-n keresztül az élességállítás és az exponálás is elvégezhető (P, A, S, M és Művészi szűrő módokban). Az új M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm 1:3.5-5.6 EZ elektronikus standard objektív használatakor a kompatibilis okostelefon segítségével a zoom funkció is vezérelhető.

OM-D kompatibilis objektívek
Az E-M10 tulajdonosai számára kézzel foghatóvá válik az a kreatív potenciál, melyet jelenleg* a világ legnagyobb, tükör nélküli fényképezőgép rendszerhez kínált objektív termékskálája – az Olympus 35 tagból álló, speciális cserélhető objektívjeinek családja – nyújt. Két újdonság bemutatkozásával a Mikro-négyharmad objektívek kínálata 15 modellre bővül: az extravékony M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm 1:3.5-5.6 EZ pancake zoom objektív mindössze 22,5 mm mély, ezáltal a világ legvékonyabb standard zoom kit objektívje*. Kifinomult, halk vezérlésű elektronikus zoomja videofelvételkor is gond nélkül alkalmazható. Az extra-fényerős, könnyű és nagyteljesítményű M.ZUIKO DIGITAL 25mm 1:1.8 fix fókuszú objektív ideális portrék és közelképek készítéséhez is – akár 25 cm távolságról.

Az E-M10 váz feketében és ezüst színben, 2014 februárjától, 199.990.- HUF  áron érhető el. Kitben az M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm 1:3.5-5.6 objektívvel 229.990.- áron, vagy az extravékony, fekete M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm 1:3.5-5.6 EZ pancake elektronikus zoom objektívvel 264.990.- HUF áron választható.

 

Olympus O-MD E-M10 grip
Olympus O-MD E-M10 grip

 

OM-D E-M10 kiegészítők:

  • ECG-1 stílusos, ergonomikus kialakítású markolat a fényképezőgép stabil tartásához
  • BCL-0980 9mm* halszem vázsapka-objektív különleges hangulatú, szuper-nagylátószögű felvételek készítéséhez
  • LC-37C stílusos automatikus objektív sapka gyors felvételkészítéshez is, az objektív biztos és kényelmes por és karcolások elleni védelméhez
  • C-44SF prémium kivitelű, párnázott tok, melynek stílusa az E-M10-hez igazodik és a váz, valamint a hozzá csatlakoztatott 14-42mm objektív védelmét biztosítja
  • MCON-P02 makró konverter, mely hatféle Olympus Mikro-négyharmad objektívhez csatlakoztatható

– FotosHirek.hu-

www.olympus.hu

Hirdetés:
Hirdetés:
imedia
Híreinket szemlézi
abplusz
Tárhelyszolgáltatónk

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Hirdetés:
Edit Template

Ez is érdekelhet:

Mit szólsz hozzá?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 1 014
  • 96
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x