Hirdetés:

Megérkezett a legújabb Sony milc: Sony A7 III

Sony A7 III
Sony A7 III

A Sony bemutatta a full-frame, tükör nélküli család legújabb tagját, az a7 III-at, amely kompakt vázban teszi elérhetővé a legfejlettebb képalkotási technológiákat

  • Új fejlesztésű full-frame, 24,2 megapixeles[i], hátulról megvilágított Exmor R™ CMOS képérzékelő továbbfejlesztett képfeldolgozással
  • 100 és 51200 közötti (állóképeknél 50–204800-ra bővíthető) széles ISO-tartomány és alacsony érzékenységnél 15FÉ[ii] dinamikatartomány rögzítését teszi lehetővé
  • Világszínvonalú AF-rendszer, a képterület 93%-át lefedő 693 fázisérzékeléses AF-ponttal, 425 kontraszt AF-ponttal, valamint gyors és megbízható Eye AF funkcióval
  • Akár 10 képkocka/mp[iii] sebességű sorozatfelvétel mechanikus zárral vagy csendes felvételkészítéssel[iv] és teljes automatikus élességállítás (AF)/automatikus expozíció (AR) követéssel
  • Öttengelyes, optikai, vázba integrált képstabilizálás az 5,0 fokozattal[v] gyorsabb záridő előnyét kínálva
  • Nagy felbontású 4K[vi] mozgóképrögzítés teljes pixelkiolvasással pixelösszevonás nélkül a full-frame képérzékelő teljes szélességében
  • A tükör nélküli fényképezőgépek[vii] között a leghosszabb névleges akkumulátorkapacitás: feltöltésenként 710 felvétel[viii]
  • Optimalizált működtetés és funkciók, pl. joystick a fókuszpontok egyszerű mozgatására, dupla SD-kártyanyílás, SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1) USB Type-C™ csatlakozó stb.

 

A Sony bemutatta a vállalat full-frame, tükör nélküli fényképezőgép-családjának legújabb tagját, az α7 III-at (ILCE-7M3 modell).

A Sony képérzékelők terén megvalósított egyedülálló technológiai megoldásai jelentik az új α7 III legfontosabb újdonságát, hiszen ez a készülék egy vadonatúj, 24.2 megapixelesi, hátulról megvilágított, nagyobb érzékenységű Exmor R CMOS képérzékelőt tartalmaz, valamint kiemelkedő felbontást és lenyűgöző, alacsony ISO beállításoknál 15FÉii dinamikatartományt kínál. Az említett képérzékelő és további nagyszerű jellemzők (úgy, mint a 93%-os AF-lefedettség, akár 10 képkocka/mp sebességű sorozatfelvétel mechanikus zárral vagy csendes felvételkészítéssel, változatos 4K mozgókép-rögzítési lehetőségek) révén a Sony olyan eszközt ad a felhasználók különféle csoportjainak kezébe – az amatőröktől egészen a hivatásos fotósokig –, amellyel a témáikat az eddigiekhez képest teljesen új és eltérő módokon örökíthetik meg.

Hirdetés:Kiváló full-frame képminőség

Az új fejlesztésű, 24,2 megapixeles, hátulról megvilágított Exmor R CMOS képérzékelő egy külön memóriaegységgel van ellátva, amely lényegében megduplázza* a képérzékelő kiolvasási sebességét, és a továbbfejlesztett BIONZ X™ képfeldolgozó processzor közel 1,8-szor gyorsabb feldolgozási sebességre képes, mint az α7R II készüléké. Ez a két fontos összetevő közösen teszi lehetővé a képfelvételi sebesség növelését és az elismerésre méltó 100–51200-as (állóképeknél 50–204800-ra bővíthető) ISO-tartományt, valamint a képminőség összesen 1,5 FÉ[ix] értékű javítását. Az új modell alacsony érzékenységi beállításoknál elérhető 15FÉ dinamikatartománya is lenyűgöző, amelynek köszönhetően bármilyen beállításban és bármilyen képkészítési körülmények között kiemelkedő teljesítményt nyújt, illetve az emberi bőrszín árnyalatai és a természet élénk színei sokkal élethűbben jelennek meg a felvételeken.

Az új full-frame készülék 14-bites RAW formátum[x] rögzítésére is képes, még csendes és sorozatfelvételi módban is, akár 5,0 fokozattal gyorsabb záridőt eredményező, öttengelyű, képstabilizáló rendszert használva is.

 

Jelentős fejlődés az AF-sebesség és teljesítmény terén

Az új α7 III full-frame tükör nélküli fényképezőgép az α7 II készülékhez képest sokkal magasabb szintű AF-teljesítményre képes, amelyhez az új 4D FOCUS™ funkció is hozzájárul. Az új készülék 425 kontraszt AF-pontja és a nagy sikerű α9 modellből átvett 693 pontos fázisérzékeléses AF-rendszer együtt segítik a tökéletes képek készítését. A képkocka kb. 93%-át lefedő, AF-rendszer még a legnehezebbnek bizonyuló témák esetében is megbízható élességállítást és követést tesz lehetővé.

Az új fényképezőgép AF-reakció és követés funkciója is jelentősen javult, amellyel a gyorsabb képérzékelő-kiolvasás eredményeként gyenge fényviszonyok között közel kétszeres élességállítási sebesség és kétszeres követési sebesség érhető el a korábbi modellhez képest. Ennek köszönhetően még az összetettebb és kiszámíthatatlanabb mozgások is sokkal pontosabban és élethűebben rögzíthetők.

Az új modellben a nagy elismerésnek örvendő Eye AF funkció is elérhető, még AF-C módban is, amely azokban a helyzetekben rendkívül hasznos, amikor a téma éppen fordul, lefelé néz vagy bármilyen módon takarva van. Ez a funkció akkor is működik, amikor az α7 III-at a Sony A-bajonettes objektívjeivel és az opcionális LA-EA3 adapterrel[xi] használják. Az élességállítás rugalmassága terén megvalósított további fejlesztések közé tartozik a fókuszpontok gyors mozgatására szolgáló választógomb vagy „joystick” és az érintéses fókusz funkció beépítése, az automatikus élességállítás a Fókusznagyító módban, az „AF On” gomb stb.

Sebesség, amivel minden döntő pillanat rögzíthető

Az új α7 III továbbfejlesztett képfeldolgozó rendszerének köszönhetően teljes felbontású képek készíthetők akár 10 kocka/mp sebességgeliii, folyamatos, pontos AF/AE követéssel egészen 177 standard JPEG, 89 tömörített vagy 40 tömörítetlen RAW felvételig[xii]. Az új modell rendkívüli rugalmasságát bizonyítja az is, hogy a nagy sebességű üzemmód mechanikus zárral vagy teljesen hangtalan felvételkészítésseliv is alkalmazható. Sorozatfelvétel az élőnézet módban – minimális késéssel a képkeresőn vagy az LCD-kijelzőn – akár 8 képkocka/mp sebességgeliii is készíthető.

A használati kényelem növelése érdekében a fényképezőgép legtöbb fő funkciója sorozatfelvételek nagy csoportjainak memóriakártyára írása közben is elérhető, így az „Fn” (Funkció) és a „Menü” gombok, a képvisszajátszás és egyéb menük és paraméterek*, például a képosztályozás és a képek helyi csoportosítását lehetővé tevő egyéb funkciók.

Amikor a kompakt fénycső vagy sávosan világító fényforrások fényénél kerül sor a felvételre, a felhasználó bekapcsolhatja az Anti-flicker[xiii] villódzásmentesítés funkciót, amellyel az α7 III automatikusan észleli a fények frekvenciáját és úgy állítja be a záridőt, hogy ezek a lehető legkisebb hatást fejtsék ki a készülő képekre. Ezzel minimalizálhatók azok az expozíciós vagy színbeli rendellenességek, amelyek a nagy zársebességgel készített felvételek alsó és felső részén alkalmanként előfordulnak.

 

Kiváló minőségű 4Kvi mozgóképrögzítés

A filmkészítésre is kiválóan alkalmas új α7 III 4Kvi (3840×2160 pixel) mozgóképrögzítést tesz lehetővé a full-frame képérzékelő teljes szélességében. Mozgóképrögzítési módban a készülék pixelösszevonás nélküli teljes pixelkiolvasást alkalmazva gyűjti össze a 4K filmekhez szükséges adatmennyiség kb. 2,4-szeresét[xiv], és túlmintavételezéssel állít elő kiváló minőségű, kivételes részletgazdagságú és mélységű 4K tartalmat.

Az α7 III modellben azonnali HDR munkafolyamatot támogató HLG (Hybrid Log-Gamma)[xv] képprofil érhető el, amely révén a HDR (HLG) kompatibilis televíziók gyönyörű és élethű 4K HDR képek lejátszására képesek. Az új modell további funkciói közé tartozik a fényelés terén még nagyobb rugalmasságot biztosító S-Log2 és S-Log3 opció, a Zebra funkció, a Gamma Display assist és a proxy rögzítés. Az új készülék szintén képes Full HD felvételek rögzítésére 120 képkocka/mp sebességgel akár 100 Mbps-igvi, lehetővé téve a felvett tartalom visszanézését és 4-szeres vagy 5-szörös lassított videofájlokká alakítását Full HD felbontásban AF-követéssel.

 

Továbbfejlesztett összetevők, kialakítás és testre szabás

A Sony legújabb full-frame fényképezőgépe több olyan fejlett jellemzővel is rendelkezik, amelyek először az α9, majd később az α7R III modellnél jelentek meg újdonságként. Ezek közé tartozik a dupla memóriakártya-nyílás, amelyből az egyikbe UHS-II típusú SD-memóriakártya csatlakoztatható. Több lehetőség kínálkozik a tartalom kártyánkénti tárolására is, pl. külön JPEG/RAW formátumú felvétel, külön állókép-/mozgóképfelvétel, memóriaváltásos rögzítés stb. Az akkumulátorkapacitás is jelentősen növekedett – a CIPA-szabvány szerint feltöltésenként akár 710 felvételreviii, így az összes tükör nélküli fényképezőgép közül ez a modell büszkélkedhet a világ legnagyobb akkumulátorkapacitásával, amely a Sony Z-sorozatába tartozó NP-FZ100 akkumulátor használatának köszönhető, amely az α7 II-nél alkalmazott, W-sorozat NP-FW50 termékénél kb. 2,2 hosszabb üzemidőt biztosít.

  Sony A7 III

Az új készülék tartalmaz egy ún. „Saját menü” funkciót is, amellyel akár 30 menüelem tehető közvetlenül elérhetővé a felhasználó számára. Az α7 III által kínált további opciók közé tartozik az állóképek csillaggal való értékelése a fényképezőgép vezérlőgombjain keresztül, amely a képek lejátszását és visszanézését könnyíti meg, valamint az összes állóképfájl első három karakterének módosítása. Ezen kívül, a fényképezőgép 81 különböző funkciója 11 egyéni gombhoz rendelhető, és a készülék por- és nedvességálló[xvi].


Hirdetés:

Az α7 III modellben a nagy felbontású, nagy kontrasztú, gyors indítású XGA OLED Tru-Finder™ képkereső kb. 2,3 millió képpontja biztosítja minden részlet rendkívül pontos és élethű megörökítését. A kijelzés minőségének beállításánál „Standard” és „High” opció közül lehet választani a képkereső és a monitor esetében is. Az új fényképezőgép adatfájljai Wi-Fi® kapcsolaton keresztül megbízhatóan továbbíthatók okostelefonra, táblagépre, számítógépre vagy FTP-szerverre, míg a SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1) USB Type-C™ csatlakozó a tápellátásban fokozottabb rugalmasságot és a távoli felvételkészítés során nagyobb adatátviteli sebességet biztosít.

Az α7 III modellnél a Sony új „Imaging Edge” elnevezésű szoftvercsomagja is elérhető, amely a felvételi folyamat egészére vonatkozóan – az előfeldolgozástól az utómunkálatokig – kínál változatos alkotói lehetőségeket. Az „Imaging Edge” három asztali applikációt tartalmaz, „Remote”, „Viewer” és „Edit” néven, amelyek ingyenesen letölthetők, és támogatják az élőnézetes PC távoli felvételkészítést és a RAW feldolgozást. Az 1.1-es legújabb verzió több fejlesztést is tartalmaz, pl. az adatátviteli sebesség kb. 10%-kal[xvii] megnövelt sebességét távoli PC felvételkészítés esetén és a reakciósebesség kb. 65%-os[xviii] javítását RAW formátumok szerkesztése esetén. Részletes tájékoztatás az Imaging Edge honlapján olvasható. www.sony.net/disoft/d/.

Az új készülék a Sony E-bajonettes kiegészítőinek széles választékával, pl. a BC-QZ1 akkumulátortöltővel[xix] és a VG-C3EM függőleges markolattal kompatibilis.

Az új α7 III 2018 márciusától kapható Európában.

www.sony.hu


[i] Körülbelüli, valós

[ii] A Sony saját tesztkörülményei állóképeknél

[iii] Folyamatos „Hi+” módban. A legmagasabb képkocka/mp érték a fényképezőgép beállításaitól függ

[iv] Gyorsan mozgó témáknál bizonyos mértékű torzulás fordulhat elő

[v] CIPA-szabvány. Csak dőléses/kilengéses rázkódás esetén. Planar T* FE 50mm-es F1.4 ZA objektívek. Kikapcsolt hosszú expozíciós zajszűrés mellett

[vi] XACV S formátumú mozgóképrögzítéshez Class 10 vagy magasabb besorolású SDHC/SDXC memóriakártya, illetve 100 Mpps felvételhez 3-as vagy magasabb UHS sebességosztályú kártya szükséges.

[vii] A nem tükörreflexes, cserélhető objektíves és automatikus élességállítás funkcióval rendelkező digitális fényképezőgépek között, 2017. februártól kezdődően, a Sony saját kutatása alapján

[viii] CIPA-szabvány. Az LCD-monitor használata esetén. A képkereső használata esetén 610 kép

[ix] Az α7 II modellhez viszonyítva. A Sony saját tesztkörülményei

[x] Tömörített RAW formátumú sorozatfelvétel készítésénél, hosszú záridős expozíciónál vagy bekapcsolt hosszú expozíciós zajszűrés esetén csak 12 bit

[xi] Kizárólag SSM vagy SAM objektívekkel. Az LA-EA3 bajonettadapterrel. Az Eye AF funkció mozgóképrögzítésnél nem támogatott. Az AF-C csak a „Fázisérzékelés” AF-rendszer választásakor használható, de az élességállítás fix az első képkockánál

[xii] Folyamatos „Hi+” mód. UHS-II kompatibilis SDXC memóriakártya szükséges. A Sony saját tesztkörülményei

[xiii] A készülék csak a 100 és 120 Hz-es villódzást észleli. A sorozatfelvételi sebesség csökkenhet. A villódzásmentes felvételkészítésre csendes módban, hosszú záridős expozíciónál és mozgóképrögzítésnél nincs mód.

[xiv] 24p rögzítés. 30p-nél kb. 1,6-szoros adat

[xv] HDR (HLG) filmek lejátszásakor a készüléket USB-kábelen keresztül kell HDR (HLG) kompatibilis Sony tévékészülékhez csatlakoztatni

[xvi] A Sony nem vállal szavatosságot a 100%-os mértékű por- és nedvességállóságra.

[xvii] Az átviteli sebesség mérése több képpel és az α7R III-mal, SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1) eszközzel és tömörítetlen RAW (L: 7952 x 5304)+JPEG Extra fine használatával történt

Hirdetés

Pragerfoto - kreatív fotózás Budapesten

Kreatív portréfotók rólad szabadtéren, vagy stúdióban / fotóoktatás kezdőknek egyénileg, vagy kis csoportban, jó hangulatban. Kérj személyre szabott ajánlatot. 

[xviii] A méréshez használt konfiguráció: CPU Intel® Core™ i7-6700 processzor 3,40GHz, 8GB memória, Windows® 7 Professional operációs rendszer és tömörítetlen RAW (α7R III L: 7952 x 5304)

[xix] Nem része az alapcsomagnak.


Hírlevél feliratkozás

... hogy ne maradj le semmiről!

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x