Rövidhírek,  Voigtlander

Nokton D35mm F1.2 APS-C

A digitálisan manuális objektív. Valahogy így lehetne a legegyszerűbben jellemezni a Cosina legújabb már-már hyperüber objektívjét, ami 2 in 1, legalábbis ami a felépítését illeti.

Az világos, hogy az SRL vonalat sorra szüntetik meg a gyártók váz és objektív vonalon egyaránt, annak érdekében, hogy kellő teret adjanak a milceknek, de az elég furcsa mondhatni fricska erre az állításomra, hogy két japán gyártó /a  Cosina és a NIKON / összefog annak érdekében, hogy valami teljesen újszerűvel dobbantsa meg azon fotósok szívét, akik szeretik a manuális objektívek adta képvilágot, ugyanakkor kényelmesek annyira, hogy minden digitális előnyt élvezve használhassák MILC vázukon. Nos, ezt lovagolták most meg, és alkotta meg a Cosina az APC-C szenzorra tervezett Nokton D35mm F1.2 manuális objektívet, ami csak félig az. :J

[wpdiscuz-feedback id=”os7j5nqzdv” question=”Mit szólsz ehhez az újításhoz?” opened=”1″][/wpdiscuz-feedback]

 

Mivan? Kérdezhetnéd – jogosan.

Igen felépítését és külsejét tekintve abszolút a megszokott manuális objektívet hozza, mégis egy apró kis chip segítségével tudták elérni azt, hogy érzékien visszajelezze a digitális vázon az értékeket, mint rekesz és zársebesség, így ezek az adatok az EXIF-be is beégnek és ott is maradnak. Továbbá az IBIS technológiával rendelkező vázakkal együttműködve képesek a rázkódás által keltett bemozdulás csökkentésére. Ezen funkciók azért is üdvösek, mert nincs szükség adapterre, így közvetlenül kommunikál objektív és váz, vagy ha úgy jobban tetszik anya és lánya – sicc. :J

Természetesen a buliból nincsenek kizárva a videósok sem, ha megfelelő Z bajonettes vázzal készítik el műalkotásaikat, akkor nekik kifejezetten előnyös lesz a manuális objektív, és a digitális visszajelzés, hiszen így azonnal tudnak reagálni és módosítani az értékeken, ha az igény úgy hozza.


Hirdetés:

aps-c jellegéből adódóan elsősorban a Z50 és Zfc tulajdonok arcára fog mosolyt csalni, de állításuk szerint fullframe vázon is működőképes – miért is ne lenne – természetesen croppolva. FF vázon egyébként kb. 50 miliméternek felel meg a gyújtótávolság.

Ja és az ára? Az valahol 720 dolcsi körül lesz, 2022. márciusától. 

 

NOKTON D35mm F1.2 PHOTO BY Tetsu Iida

 

NOKTON D35mm F1.2 PHOTO BY Tetsu Iida

 

NOKTON D35mm F1.2 PHOTO BY Tetsu Iida

 

NOKTON D35mm F1.2 PHOTO BY Tetsu Iida

 

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük