Hirdetés:

MAGNUM WORKSHOP BUDAPESTEN

A Robert Capa Kortárs Fotográfia Központ és a Magnum Photos fotóügynökség első alkalommal szervez Magyarországon Magnum Workshopot profi fotográfusoknak 2014. május 28. – június 1. között.

A Magnum Photos 2007 óta rendez nemzetközi szinten 4-5 napos intenzív workshopokat. Az elismert Magnum fotográfusok vezette műhelymunka résztvevői magas színvonalú, gyakorlat-orientált képzés keretében fejleszthetik fotográfiai készségeiket.

A Capa Központtal szervezett workshopon a Magnum Photos által válogatott résztvevők két, 10-12 fős csoportja a fotóügynökség két kiváló fotográfusával Ian Berry-vel és Chris Steele-Perkins-vel dolgozik együtt, s kap visszajelzést munkáival kapcsolatban 5 napon át. A kül- és beltéri helyszíneken zajló fotográfiai feladatok, valamint elemző- és szerkesztő-munkák végén a résztvevők egy záróesemény keretében prezentálják a program során készített alkotásaikat. Az egyedülálló szakmai fejlődés mellett egy, a munkája alapján kiválasztott résztvevő a workshop végén megjelenési lehetőséget is nyer a British Journal of Photography-ban.

Hirdetés:


 

CAPA KÖZPONT ÖSZTÖNDÍJ

A Magnum Workshophoz kapcsolódóan a magyar fotográfia lehetőségeinek fejlesztése mellett elkötelezett Capa Központ egy egyedülálló ösztöndíjprogramot is útjára indít, melynek keretében 5 fotográfus a Capa Központ támogatásával részvételt nyer a workshopon. (A workshopra alapvetően a Magnum Photos ügynökségen keresztül lehet jelentkezni, a részvételi díj 950 EUR. A Capa Központ ösztöndíját elnyerő fotográfusok teljes adminisztrációját a Központ intézi.)

Az ösztöndíjra megalapozott tudással rendelkező, aktív professzionális fotográfusok jelentkezését várjuk. Kiválasztásuk a Capa Központ által meghirdetett Capa Portfolio Review portfólió konzultáció keretében történik. (Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a workshopon való részvételhez szükséges az angol nyelv társalgási szintű ismerete.)

 • A Capa Portfolio Review időpontja: 2014. április 26. 10:00 – 18:00
 • Helyszín: Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ
  Capa Központ
  Capa Központ

 


Hirdetés:

A nemzetközi szakemberekből álló konzulensek névsorával és további információkkal hamarosan jelentkezünk.

A részvétel előzetes regisztrációhoz, valamint egyszeri, 5000 Ft-os részvételi díj befizetéséhez kötött.

Ez is érdekelhet:  Elhunyt: Móricz-Sabján Simon

Regisztrálni a program@capacenter.hu e-mail címen lehet
2014. április 6-án éjfélig.

 

A regisztrációhoz kérjük, küldje el e-mailben:

 • a JELENTKEZŐ NEVÉT;
 • ELÉRHETŐSÉGÉT (e-mail, telefon);
 • max. 1 oldalas ÉLETRAJZOT/RESUMÉT (netes megjelenés feltüntetésével);
 • 6-10 db JPG/JPEG formátumú MINTAKÉPET közepes felbontásban (címmel, leírással);
 • valamint egy magyar és/vagy angol nyelven írt, max. 100-300 szó hosszúságú MŰVÉSZI HITVALLÁS/ARTIST STATEMENT leírást.

 

A beküldött anyagokat a Capa Központ által felkért szakemberek előválogatják és ennek alapján áll össze a portfólió konzultáción résztvevők végleges névsora.

A részvételi díj befizetéséről a jelentkezést visszaigazoló e-mailben adunk tájékoztatást.

Capa Központ

Oszd meg barátaiddal:

Híreinket szemlézi:
imedia
Tárhelyszolgáltatónk:
abplusz

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Edit Template
Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
 • 948
 • 130
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x