Hirdetés:

Együttműködés a SONY és a Profoto között

 

A Sony a kölni Photokina kiállításon bejelentette, hogy a svéd Profotoval együttműködve egy új, közös platformot hoznak létre, amelynek célja olyan kreatív és ambiciózus fotográfusok támogatása, akik munkáikban keltik életre fantáziájukat.

A két vállalat közötti kollaboráció optimális működést tesz lehetővé a Profoto stúdióvakuk és fényformáló eszközök, valamint a Sony tükör nélküli, cserélhető objektíves fényképezői között (ILC). A Sony jelenleg négy[i] ILC típusú fényképezőgépének műszaki paramétereit nyújtotta át a Profotonak, így a két vállalat olyan termékeket fejleszthet, amelyek bőséges beállítási és fényformálási lehetőségeket kínálnak a Sony α fényképezőgép használói számára.

„Ami biztosan közös bennünk a Profotoval, az a szenvedély, amit a fényképészet iránt érzünk. Izgatottan várjuk, hogy a Sony α felhasználói is élvezhessék azokat a lehetőségeket, amik ebben az együttműködésben rejlenek” – mondta Yosuke Aoki, a páneurópai képalkotási termékekért felelős marketingvezetője és a Sony Europe Ltd. alelnöke.

Hirdetés:


 


Hirdetés:

Az első termék, amely a Sony és a Profoto együttműködésével jött létre, a Profoto Air Remote TTL-S távkioldó, mely vezeték nélkül integrálja a Profoto Air TTL vakuját a támogatott Sony α fényképezőgépekbei. Az Air Remote TTL-S egy kompakt, vezeték nélküli rádiós vaku távvezérlő, melyet könnyedén csatlakoztathat Sony fényképezőgépeinek vakupapucsaihoz, valamint TTL fénymérést végezhet bármelyik Profoto AirTTL vaku segítségével.

TTL mód lehetővé teszi a felhasználó számára a teljesen automatikus “célozz és fotózz” fényképezést, valamint az Air Remote TTL-S elektronikája úgy kommunikál a vakuval, hogy az automatikusan megtalálja a tökéletes expozíciót. A távkioldó rendszer támogatja még a – szabadalmaztatás alatt álló – Profoto Nagysebességű Szinkron technológiáját – amely gyorsabb, erősebb és megbízhatóbb, mint bármely más HSS megoldás a piacon.


Az Air Remote TTL-S távkioldó rendszer 2017 elejétől érhető el világszerte.

[i] Jelenleg csak a Sony α7 II, α7R II, α7S II és az α99 II fényképezőgépekkel kompatibilis

www.sony.hu

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x