Hirdetés:

Szupergyors CFexpress kártya a SONY-tól

Sony CFexpress Type A kártya

A SONY kártyák terén 2017 óta mindössze három modellt mutatott be, ezek közül kettő SD, és egy CFast kártya. Természetesen a sebességgel akkor sem volt gond, hozta az elvártakat, de azóta a gépek is egyre gyorsabbak, így haladni kell a fejlesztésekkel e téren is, és így jött létre a CF piacon eddigi talán leggyorsabb kártya.

Sajtóbejelentés

A Sony bejelentette a világ első CFexpress Type A nagy sebességű, kiemelkedő teljesítményű és állóképességű memóriakártyáját

Hirdetés:


 • Akár 700 MB/s írásiii és 800 MB/s olvasási sebesség i
 • Kompakt kialakítás és fejlett felhasználhatóság
 • Hatékony hőálló kialakítás
 • A TOUGH kialakítás nagy tűrőképességet és por/vízállóságot biztosít
 • File Scan Utility memória diagnosztikai szoftveres és Memory Card File Rescue adathelyreállítási támogatás

A Sony bejelentette a média új generációját – a világ elsőiii CFexpress Type A memóriakártyáját, 80GB és 160GB verzióban (CEA-G80T és CEA-G160T). A memóriakártyák a Sony TOUGH specifikus kártyáinak kínálatát bővítik. A Sony új CFexpress Type A kártyái gyors átviteli sebességet, nagy tűrőképességet és megbízhatóságot biztosítanak a professzionális és stresszmentes munka érdekében, fotósoknak és tartalomgyártóknak.

Gyors teljesítmény

A CEA-G80T (80GB) és a CEA-G160T (160GB) is a legújabb flash memória technológiákat használja, így akár 700 MB/s írásii és 800 MB/si olvasási sebességre képesek, jelentősen csökkentve a buffer törlési idejét a hatékony és stresszmentes fotózás érdekében. A CFexpress Type A kártya ideális választás nagysebességű, folyamatos fotózáshoz, így a felhasználók akár 1000 tömörítetlen RAW állóképet tudnak elkészíteni. Ezen felül az új Sony Alpha 7S III használatával (mely két dedikált memóriakártya-foglalattal rendelkezik, és UHS-I, valamint UHS-II SDXC/SDHC kártyákkal is kompatibilis) 4k 120 képkocka/másodperc sebességű, magas bitrátájú filmek gyorsított és lassítottiv felvételére is alkalmasak.

Hatékony hőelvezető kialakítás

A Sony kiváló hővezető megoldásaihoz hűen az új CFexpress Type A memóriakártyákat hűtőbordákkal látták el, amelyek a kártya külső részére terelik a nagyméretű fájlok átvitelekor keletkező hőt. Ennek köszönhetően a felhasználók hosszú ideig folyamatosan rögzíthetnek videókat,v akár 4K 120p minőségben is.

Magas tűrőképesség


Hirdetés:

A Sony TOUGH specifikációihoz hűen az új CFexpress Type A memóriakártyák az értékes adatok védelme érdekében hajlítás- és ütésállóak, így a felhasználók számára nem jelent problémát, ha nehéz körülmények között kell gyakran kártyát cserélni. A korábbi CFexpress kártyákhoz képest a kártyák ütésállósága ötszörös, hajlítás-állósága pedig tízszeres, így kiemelkedő tűrőképességgel rendelkeznek. Ezen felül a specializált felépítésnek köszönhetően IPx7 szabvány szerint vízállók, és IPx5 szabvány szerint (IP57) porállók.

Megbízhatóság

Időnként történnek balesetek. A Sony Memory Card File Rescuevi adathelyreállító szoftvere lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy helyreállítsák véletlenül letörölt RAW képeiket és 4K videóikat a memóriakártyáról. Ezen felül a Sony Media Scan Utilityvii médiadiagnosztikai szoftvere frissülni fog a CFexpress kártyák támogatása érdekében, így a felhasználók ellenőrizhetik a kártyát, a szoftver pedig figyelmezteti őket, mielőtt az írás/olvasási ciklusok meghaladják a kártya kapacitását.

CFexpress Type A/SD kártyaolvasó

Az új CFexpress memóriakártyákhoz optimalizálva érkezik a CFexpress Type A/SD kártyaolvasó (MRW-G2), amely SuperSpeed USB 10Gbps (USB 3.2 Gen 2) átviteli sebességet biztosít USB Type-C® csatlakozón keresztül, így az alkotók hatékony munkafolyamatot alakíthatnak ki képek, 4K videók és más, nagyméretű adatok átvitele során. A CFexpress Type A kártya a hagyományos médiatároló-eszközökhöz képest 2,8-szoros sebességű adatátvitelt tesz lehetővé. Az MRW-G2 kártyaolvasó CFexpress Type A és SDXC/SDHC (UHS-I és UHS-II) kártyákkal használható.

Elérhetőség

A CFexpress Type A memóriakártyák 2020 szeptemberétől lesznek kaphatók Európában.

www.sony.hu


 • i A tényleges teljesítmény használattól és környezettől függ.
 • ii 2020. júliusáig bezárólag, a Sony felmérései alapján
 • iii 10-bites mélységig, 4:2:2 színmélység. All-Intra felvételi módban, lassított felvétel esetén
 • iv A fényképezőgép teljesítményétől függően
 • v Védett tartalmak és játékokkal kapcsolatos adatfájlok esetén az adathelyreállítás nem támogatott. Nem minden adat állítható helyre.
 • vi MRW-G2 CFexpress Type A/SD kártyaolvasó szükséges a CFexpress Type A kártya diagnosztizálásához. Más gyártók kártyaolvasóinak használata, illetve közvetlen fényképezőképes kapcsolat esetén a diagnózis nem elérhető.

Ez is érdekelhet: