Hirdetés:

Egy újfajta szűrő Canon milcekhez

Az STC Optics hazánkban nem annyira ismert márka/cég. Valahol érthető, hiszen megannyi konkurense már jelen van itthon. Ez a tajvani cég számos fotós kiegészítőt gyárt a legkülönfélébb márkájú fotográfiai eszközökre már 2010 óta. Most egy újdonsággal rukkoltak elő, amit ezidáig én (a szerk.) még nem láttam. Ezt a Canon milc tulajdonosok imádni fogják.

Ez egy filter, amit nem az objektív menetére, vagy elé helyezhetünk fel, hanem a vázra. Igen jól olvasod ez egy olyan újítás, ami a szenzor, és az objektív közé kerül.  3 féle verzióban adják ki, egy IR szűrős, egy neutrális szűrős, és egy asztrofotósoknak kialakított szűrő lesz a kínálatban. Utóbbinál a nem kívánatos fényzajt (sárgás fény) igyekeznek csökkenteni.


Hirdetés:
Hirdetés:


Ami nagy előnye ennek a kiegészítőnek, hogy pillanatok alatt felpattintható a vázra, és elegendő csak az objektíveket cserélni, a szűrővel nem kell bíbelődni. Mit jelent ez, hát sokkal több idő marad a fényképezésre és a komponálásra. :J Nagyon ötletes, és gazdaságos is. Ok utóbbit lehet elszóltam, mert bár gazdaságosnak hangzik a 90 dolcsis fogyasztói ára, hát koránt sem biztos, hogy userfriendly, de azt is lássuk, hogy egyszeri költség.

Természetesen ettől függetlenül még rá lehet helyezni egyéb szűrőt is az objektív elé, kérdés kell e mindenféle “filter-hack” a tökéletes kép eléréséhez.

A cég egyelőre csak Canon rendszerekben gondolkozik?, így hamarosan a DSRL tulajdonosok is megrendelhetik a nagyobb külföldi webshopokban.

Ez is érdekelhet:  Megjelent: NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S

Oszd meg barátaiddal:

Híreinket szemlézi:
imedia
Tárhelyszolgáltatónk:
abplusz

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Edit Template
Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 948
  • 130
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.