Kezdőlap » hirek » Czabán György fotókiállítás

Czabán György fotókiállítás

Budapest – legalábbis eddig – egyetlen példányban megjelent útikönyvének meglepetésekkel teli képeiből válogattunk a kiállításra. A város egy fotográfiákban megjelenített szubjektív térképén juthatunk el ’kisvakond’ piros autójától a kizökkent világban is az égbemutató, egyirányú forgalmat jelentő tábláig.


A különös nézőpontokból megragadott városrészletek összefüggései egy jelekkel és jelentésekkel teli életteret mutatnak be. A város e fotográfiákon nem szép vagy csúnya, hanem önmaga. Az emberi jelenlét nyomait magán viselő hely, ahol békés egymás mellettiségben élnek a siető emberek a város rejtett jelrendszerével, például a zöld arcú manóval.
A különös fotógyűjteményben egyrészt a véletlenek egymás mellettiségének keretbe foglalásával született képeket, másrészt a közterekben elhelyezett másiknak, másoknak szóló ismeretlen feladójú üzeneteket találhatjuk, kiegészülve a városi lét poétikájával, az úttesten a sehovába vezető öt lépcsőfoktól a hatalmas tűzfal egében és felhői fölött lebegő színes léghajókig.

Czabán György fotókiállítás

Czabán György fotókiállítás

Némelyik lehet akár ismerős számunkra, másokat pedig már sosem lelhetünk, hisz csak éppen akkor és ott voltak időszakos installációk és konstellációk, de találhatunk olyat is, amelyet akár kereshetünk is ismert vagy eddig még sosem bejárt útjaink során.
Csizek Gabriella, a kiállítás kurátora

Hirdetés:

A kiállítás megtekinthető: 2014. március 14. – 2014. április 13. között

Hirdetés:

Czabán György
1957-ben született Budapesten
1982-1989 elvégezte a Közgazdaságtudományi Egyetemet
Számos nagyszabású egyéni fotókiállítása volt Magyarországon. Néhány különösen jól sikerült fotójából hiperrealista festmény készült. Hat vaskos album készült válogatott fotóalkotásaival, ezek egyike a Budapest sorozatot mutatja be.
Hét nagyjátékfilmet rendezett, tizennégy televíziós filmet és számtalan dokumentumfilmet. A Közgáz Vizuális Brigád független filmstúdió megalapítója és vezetője. Az első magyar avantgárd jazzklub, a Közgáz megalapítója és hosszú éveken át vezetője. A független budapesti Tilos Rádió szerkesztője és műsorvezetője.

Ez is érdekelhet:  Természetfotó kiállítás Budapest szívében

Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház

Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház
1065 Budapest, Nagymező u. 20.

Social:
Latest posts by FotósHírek.hu (see all)

Hírlevél feliratkozás


Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése

Impresszum

0
Írd meg a saját véleményedet.x