Hirdetés:

Czabán György fotókiállítás

Budapest – legalábbis eddig – egyetlen példányban megjelent útikönyvének meglepetésekkel teli képeiből válogattunk a kiállításra. A város egy fotográfiákban megjelenített szubjektív térképén juthatunk el ’kisvakond’ piros autójától a kizökkent világban is az égbemutató, egyirányú forgalmat jelentő tábláig.


A különös nézőpontokból megragadott városrészletek összefüggései egy jelekkel és jelentésekkel teli életteret mutatnak be. A város e fotográfiákon nem szép vagy csúnya, hanem önmaga. Az emberi jelenlét nyomait magán viselő hely, ahol békés egymás mellettiségben élnek a siető emberek a város rejtett jelrendszerével, például a zöld arcú manóval.
A különös fotógyűjteményben egyrészt a véletlenek egymás mellettiségének keretbe foglalásával született képeket, másrészt a közterekben elhelyezett másiknak, másoknak szóló ismeretlen feladójú üzeneteket találhatjuk, kiegészülve a városi lét poétikájával, az úttesten a sehovába vezető öt lépcsőfoktól a hatalmas tűzfal egében és felhői fölött lebegő színes léghajókig.

Czabán György fotókiállítás
Czabán György fotókiállítás

Némelyik lehet akár ismerős számunkra, másokat pedig már sosem lelhetünk, hisz csak éppen akkor és ott voltak időszakos installációk és konstellációk, de találhatunk olyat is, amelyet akár kereshetünk is ismert vagy eddig még sosem bejárt útjaink során.
Csizek Gabriella, a kiállítás kurátora

A kiállítás megtekinthető: 2014. március 14. – 2014. április 13. között


Hirdetés:
Hirdetés:


Czabán György
1957-ben született Budapesten
1982-1989 elvégezte a Közgazdaságtudományi Egyetemet
Számos nagyszabású egyéni fotókiállítása volt Magyarországon. Néhány különösen jól sikerült fotójából hiperrealista festmény készült. Hat vaskos album készült válogatott fotóalkotásaival, ezek egyike a Budapest sorozatot mutatja be.
Hét nagyjátékfilmet rendezett, tizennégy televíziós filmet és számtalan dokumentumfilmet. A Közgáz Vizuális Brigád független filmstúdió megalapítója és vezetője. Az első magyar avantgárd jazzklub, a Közgáz megalapítója és hosszú éveken át vezetője. A független budapesti Tilos Rádió szerkesztője és műsorvezetője.

Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház

Ez is érdekelhet:  Megvannak a győztesek - VII. MediaMarkt fotópályázat

Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház
1065 Budapest, Nagymező u. 20.

Oszd meg barátaiddal:

Híreinket szemlézi:
imedia
Tárhelyszolgáltatónk:
abplusz

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Edit Template
Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 948
  • 130
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x