Hirdetés:

CAPA-JÁRAT: szakmai utazás a világ legnagyobb sajtófotó-fesztiváljára

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ pályázatot hirdet a világ legnagyobb sajtófotó-fesztiváljára, a franciaországi Perpignanban évente megrendezett Visa pour l’Image fesztiválra való kiutazásra. A Capa Központ elkötelezett a magyar fotográfia lehetőségeinek fejlesztése mellett, ezért hét fő számára lehetővé teszi a rangos fesztiválon való részvételt.

A CAPA-JÁRAT fesztiválútjának résztvevőit pályázat úton választjuk ki. A pályázatra megalapozott tudással rendelkező, aktív professzionális fotóriporterek, képszerkesztők és fotórovat-vezetők, azaz a sajtófotózás területén dolgozók jelentkezését várjuk. A Capa Központ a hét résztvevő utaztatását és a fesztiválra történő akkreditációs díját állja. Az utazás minden további költsége (így a szállás, étkezés, biztosítás stb.) a résztvevőket terheli. Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy az úton való részvételhez szükséges az angol nyelv társalgási szintű ismerete. A résztvevőktől az utazást követően beszámolót várunk, melynek típusáról és módozatairól később adunk tájékoztatást.


Hirdetés:

Az utazást a Visa pour l’Image fesztivál szakmai hetére időzítjük.
A rendezvény első hete, a szeptember 1. és 7. közötti időszak a szakmának szól; ekkor városszerte zajlanak a szakmai programok: a mintegy húsz kiállítás megnyitója, esti vetítések, kerekasztal-beszélgetések, film- és könyvbemutatók. Emellett a világ nagy fotóügynökségeinek standjainál folyamatos lehetőség van portfólió-konzultációra és számos alkalom nyílik szakmai kapcsolatok kiépítésére is.
További információ a fesztivál honlapján.

A pályázatokat 2014. június 30-án éjfélig a program@capacenter.hu e-mail címre várjuk.
A pályázatnak tartalmaznia kell:
 • a JELENTKEZŐ NEVÉT
 • ELÉRHETŐSÉGÉT (e-mail, mobiltelefon stb.)
 • maximum 1 oldalas ÉLETRAJZOT/RESUMÉT (lehetőség szerint netes megjelenés feltüntetésével)
 • egy minimum 10, maximum 30 képből álló PORTFÓLIÓT közepes felbontásban, jpg fájlformátumban (címmel, leírással)
  – képszerkesztők esetében a portfólió helyett elfogadunk 5-10 olyan tetszőleges referenciát, amely jól érzékelteti a szerkesztői munkáját
  – fotórovat-vezetők esetében a portfólió helyett elfogadunk egy maximum 1 oldalas leírást, amelyben kifejti vezetői munkaköreit, komolyabb szakmai eredményeit
 • egy ½-1 oldalas LEÍRÁST arról, hogy miért tartja szakmailag fontosnak az úton való részvételt
 • valamint egy rövid NYILATKOZATOT arról, hogy legalább társalgási szinten beszéli az angol nyelvet (amennyiben van erről bizonyítványa, úgy ennek típusát)
Ez is érdekelhet:  Két új Nikon Z objektívet fejlesztenek
A beküldött anyagokat a Capa Központ által felkért szakemberek válogatják és ennek alapján áll össze a kiutazók végleges névsora.
Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ

Oszd meg barátaiddal:

Híreinket szemlézi:
imedia
Tárhelyszolgáltatónk:
abplusz

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Edit Template
Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
 • 948
 • 130
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x