Oszd meg barátaiddal:

Időutazással érkeznek Puskásék a Millenárisra

Megdöbbentően részletgazdag, digitálisan felújított sportfotók, az ötvenes évek futballsztárjairól készített szuperlassított, korábban elképzelhetetlen színvonalú kisvideók, tudáspontok, digitális kijelzők, interaktív tárlatvezető teszik teljessé a látogatás élményét A labdarúgás művészete kiállításon. A kiállítás anyaga másfél focipályányi hosszúságú falon tekinthető meg, amelyen összesen közel ötven négyzetméternyi fotófelületet nézhetnek meg a látogatók.

Több hónapos előkészítés után, június 12-től fogadja a látogatókat A labdarúgás művészete a budapesti Millenáris Teátrumban. A multimédiás kiállításon az ötvenes évek legendás labdarúgóinak zseniális mozdulatai Puskástól Kocsisig, Hidegkutitól Bozsikig korábban elképzelhetetlen minőségben csodálhatók meg. A varázslatos, 21. századi technológiának köszönhetően a korabeli fázisfotók életre kelnek, a képsorokból full HD minőségű videók, szuperlassított kisfilmek készültek, így Puskásék játéka valóban olyan élményt ad, mintha egy mai prémium sportcsatornán nézné valaki a most zajló brazíliai vb szupersztárjait.

A labdarúgás művészete c. kiállítás
A labdarúgás művészete c. kiállítás

 

„Örülök annak, hogy a fotókon a korabeli világsztárok mellett olyan labdarúgók is láthatóak, akik nevét ma már kevesebben ismerik. Ez a kiállítás talán kicsit az ő újrafelfedezésüket is jelentheti” – mondta el ünnepi megnyitóbeszédében Fenyvesi Máté dr., a Ferencváros legendás balszélsője. A kiváló sportember reményét fejezte ki, hogy a mai csemeték ezeket a fotókat és videókat látva tanulhatnak az egykori sztároktól és ez segítheti a magyar labdarúgás ismételt fellendülését.

A szervezők az 1975-ben elhunyt sportfotós, Kozák Lajos hagyatékából 1500 képkockából kiválogatott, mintegy hetven képet állítanak ki. A képek mérete a 41*50 centiméterestől egészen a 151*100 centiméteres óriásképekig változik. „Minket is megleptek a roppant számok a kiállítás előkészítése során. Egytucat tonnányi újrahasznosítható fa falanyagot használtunk fel, ami közel 400 négyzetméter falfelületet hozott létre” – érzékelteti a kiállítás méreteit Bujáki István, főszervező. A teljes kiállítás a Millenáris Teátrum 1300 négyzetméteres terében valósult meg.

A labdarúgás művészete c. kiállítás
A labdarúgás művészete c. kiállítás

 

Kozák Ágnes, a sportfotós lánya nyitóbeszédében leszögezte, hogy ez a kiállítás negyven évvel Kozák Lajos halála után emeli végre méltó helyre a fotográfus életművét, akinek az életében kapott díjak ellenére sem lehetett ilyen elismerésben része. Kozák Ágnes, apja emlékét felidézve, méltatta a fotós szakmai megszállottságát és azt a nagylelkűséget, amellyel a szaktudását örömmel megosztotta bárkivel.

Ez is érdekelhet:  Pletyka: A SONY A6700-al két új obi is érkezik

„Leginkább úgy lehet elképzelni a kiállítást, mintha Puskásék egy fordított időutazáson vennének részt, vagyis nem a látogatók utaznak vissza időben, hanem az ötvenes évek legendái érkeznek meg a mába” – mondja el Bujáki István. A legmodernebb technológiával felújított, óriási fotók, a mai, prémium sportcsatornák többkamerás közvetítéseit idéző, 3D-s videók, valamint egy digitális trükkel, Puskással közös filmkészítési lehetőséget biztosító kiállítás segít megérteni azt a csodát, ami egészen az ötvenes évek derekáig a magyar labdarúgást jellemezte.

A labdarúgás művészete c. kiállítás
A labdarúgás művészete c. kiállítás

 

„Igyekeztünk minél több aspektusból bemutatni a magyar labdarúgás fénykorát, már a ’910-es évektől kezdődően. Szakértők segítségével térképeztük fel a korabeli, iskolateremtő futballstílusokat, az innovatív játéktechnológiát, amelyeket látványos tudáspontokon keresztül mutatunk be” – mondja el a főszervező, aki arra is felhívja a figyelmet, hogy a világbajnokság szünnapjain, illetve a világeseményt követően szakmai programokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel is készülnek a rendezvénysorozat részeként.

Hirdetés:
Hirdetés:
imedia
Híreinket szemlézi
abplusz
Tárhelyszolgáltatónk

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Hirdetés:
Edit Template

Ez is érdekelhet:

Mit szólsz hozzá?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 1 014
  • 96
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x