hírek

Bokeh mágus: NIKKOR Z 58MM f/0.95 S NOCT

Nikkor Noct 58mm f1.8

Korábbi cikkünkben a NIKON bejelentette a legújabb aps-c MILC vázát, és vele együtt a legújabb fényerős objektívjét is, ami egy igazi bokeh mágus. A Nikkor Z 58 mm f0.95 S Noct kívül is és belül is egy profi objektív, mindent beleraktak, ami a modern kor fotósának kellhet, fényerő, könnyű kezelhetőség.

Emlékszem, hogy több, mint egy éve (2018. augusztus), amikor a nagy felhajtás volt az új NIKON fullframe milcek terén (sajtóbejelentés itt), akkor a sajtótájékoztató része volt, hogy ez év elején lesz várható ez az objektív, ami hát kicsit megcsúszott, de végre itt van – legalábbis a bejelentés. Nagyon ígéretesnek tűnik, de nézzük mit is tud valójában.

 

Sajtóbejelentés:

A NIKON egy ikonikus objektívet mutatott be tükör nélküli fényképezőgépeihez: a NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct objektívet. A NIKON legendás F-bajonett Noct klasszikus megjelenésével és forradalmi optikai kialakításával, rendkívül szélesre nyitott rekeszével és kivételes élességével páratlan új lehetőségeket kínál kedvezőtlen fényviszonyok mellett is.

A hibátlanul kialakított NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct egy vadonatúj kézi élességállítású objektív. A széles Z-bajonett és a nagy f/0,95 rekesz az új lehetőségek egész tárházát kínálja kedvezőtlen fényviszonyok mellett is. A portréktól kezdve, az éjszakai látképeken át a videózásig a hihetetlen mélységélesség az élességgel párosítva teszi lehetővé, hogy minden kép mozifilmbe illő stílusban készülhessen el.

Két tükröződésgátló bevonat – az ARNEO bevonat és a nanokristály bevonat – együttműködése hatékonyan csökkenti a szellemképek és tükröződések előfordulását, a színeltérés-korrekciót pedig a precíziós, nagy átmérőjű zúzott aszférikus objektívelemeknek és a magas törésmutatónak köszönhetően drámaian javítja. A kemény fluorbevonat taszítja a port, a szennyeződéseket és a nedvességet a képminőség feláldozása nélkül.

Nikkor Noct 58mm f1.8

Az OLED információs panel segítségével az objektíven gyorsan és közvetlenül ellenőrizheti a rekeszértéket, a fókusztávolságot és a mélységélességet, az értelemszerű vezérlőgyűrűvel pedig zökkenőmentesen és csendesen vezérelheti a funkciókat, például rekeszértéket és az expozíciókompenzációt is. AE-rögzítés, fénymérés, sorozatkészítés: a kibővített Fn gomb segítségével akár 17 hozzárendelhető funkció feleltethető meg a fényképezőgép vázán lévő Fn gombnak. A feliraton lévő betűk rögzítik az objektív nevét és adatait a kifinomult megjelenésért és tartós olvashatóságért.

A portréfotósok témája éles lesz – még a legnagyobb, f/0,95 rekesszel készült fényképeken is – és kivételes esztétikai vezérlés lesz birtokukban, bármilyen fényben. A lenyűgöző háttérelmosás garantált, egyenletes átmenetekkel rendelkezik a kép szélei felé.

Az éjszaka megörökítése még sosem volt ennyire egyszerű. 10 csoportban 17 objektívelemmel rendelkező optikai kialakítás biztosítja, hogy a pontszerű fényforrások is gyönyörű részletességgel jeleníthetőek meg, még a legnagyobb rekesznyílás mellett is. Az éjszakai tájképektől kezdve a csillagokról készített fényképekig az eredmények lenyűgözőek.

A videósok élvezni fogják a NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct maximális rekeszének hatalmas szabályozási terjedelmét a mélységélességben, az erőteljes filmes felvételek készítése során, amely érzelmekkel, karakterrel és hangulatossággal teli.

Főbb jellemzők

  • ARNEO bevonat + nanokristály bevonat: A két tükröződésgátló bevonat hatékonyan csökkenti a szellemképeket és tükröződéseket. A NIKON ARNEO bevonata kiküszöböli a függőlegesen beeső fényt. A nanokristály bevonat az átlósan érkező beeső fényt szűri ki.
  • Zúzott aszferikus objektívelemek: A precíziós, nagy átmérőjű aszferikus objektívelem magas törésmutatóval drámaian javítja a színeltérés-korrekciót.
  • Fluor bevonat: A NIKON strapabíró lencsebevonata taszítja a vizet, a szennyeződéseket és a nedvességet a képminőség feláldozása nélkül.
  • Nagy pontosságú élességállító gyűrű: Állítsa be az élességet extrém pontossággal és természetes nyomatékkal. Állóképek és mozgóképek készítéséhez is ideális.
  • Felirat: A feliraton szerepel az objektív neve és adatai a kifinomult megjelenésért és tartós olvashatóságért.
  • OLED információs panel az objektíven: Gyorsan ellenőrizheti a rekeszértéket, a fókusztávolságot és a mélységélességet az objektíven.
  • Értelemszerű vezérlőgyűrű: Hozzárendelhet és vezérelhet funkciókat, például a rekeszértéket és az expozíciót.
  • Kibővített Fn gomb: A hozzárendelhető funkciók megfeleltethetők a fényképezőgép vázán lévő Fn gomboknak.

www.NIKON.hu

Te mit gondolsz az új objektívről?

Hirdetés: