Hirdetés:

Megjelent: Fujifilm X-T3

Fujifilm X-T3

A világ első (*2), APS-C tükör nélküli digitális fényképezőgépe a professzionális videósok igényeire válaszul 4K/60P 10 bites felvételre képes.

A FUJIFILM bejelentette, hogy megjelenteti a FUJIFILM X-T3 fényképezőgépet (a továbbiakban: „X-T3”), az X Szériás tükör nélküli digitális fényképezőgépek legújabb modelljét, amelyek egyedülálló színvisszaadási technológiájuknak köszönhetően kiemelkedő képminőséget biztosítanak mind állóképek, mind videófelvételek rögzítéséhez.

Az X Széria az X100 kamera 2011-es kiadásával kezdődött. A 2012-ben kiadott X-Pro1 lett az első olyan modell, amely X-Trans CMOS érzékelővel rendelkezett, amely egy egyedülálló színszűrő tömböt alkalmaz a FUJIFILM fotográfiai szaktudására alapozva, a kivételes képfelbontási teljesítmény elérésére és a hamis színek kiküszöbölésére, melynek az érzékelője kompatibilis az EXR Professor Pro képfeldolgozó motorral. Az X Széria és annak szenzor-képfeldolgozó motor kombinációja hét év alatt rengeteget fejlődött, miközben 2014-ben megjelent az X-T1-ben “X-Trans CMOS II” / “EXR Processor Pro II” majd 2016-ban az X-Pro2 és az X-T2 “X-Trans CMOS III” / “X-Processor Pro”processzora. Az evolúció három generációja folyamatosan fejlesztette az X Széria képminőségét és mobilitását.

Hirdetés:


A legújabb X-T3 modell az új X-Trans CMOS 4 érzékelővel és az X-Processor 4 képfeldolgozó motorral rendelkezik, bevezetve az új, negyedik generációs X Szériát.
1.    . X-Trans CMOS 4: Egy hátsó megvilágítású APS-C érzékelő, mely felszínén a jelenlegi modellek fázisérzékelő képpontjainak több mint 4-szeresével (* 3), rendelkezik. Magas S / N arányt és 26MP felbontása ellenére ISO160 legkisebb érzékenységi tartományt kínál. Az alacsony fényerejű autofókusz értéke 3EV-ra növelt, így az AF még gyenge fényviszonyok mellett, pl. csak gyertyafényben megvilágított jelenet, is pontos.

2.    X processzor 4: Ez a motor 4 CPU egységgel rendelkezik, így képfeldolgozási sebesség kb. 3-szor gyorsabb, mint a jelenlegi modelleké (* 3). Nem csak az AF pontosságát és sebességét növeli, motorja a professzionális videográfusok igényeire válaszul a világ első (* 2), 4K / 60P 10 bites teljesítményt biztosító egysége egy APS-C vagy nagyobb méretű érzékelővel rendelkező tükör nélküli fényképezőgépben. Képes a bonyolult képfeldolgozási feladatok azonnali kezelésére is A FUJIFILM egyedülálló “Color Chrome Effect” és “Monochrome Adjustment” funkcióival, miközben a hideg/meleg fekete tónust, amelyet a monokróm nyomtatás egyik kifejezési módjaként alkalmaznak ezüst-halogenid filmben, digitálisan éri el.

Az X-T3 teljes mértékben kihasználja a negyedik generációs készülékek azon képességét, melyek jelentős teljesítményjavulást kínálnak.

(1)  (1) Magasabb képminőség: A legmagasabb, 26,1mp felbontás egy APS-C méretű érzékelőben. Ráadásul megnövelt képpontszámának ellenére, a jelenlegi modelleknél (* 3) alacsonyabb zajszinttel rendelkezik.

(2)  (2) Jelentősen javult AF teljesítmény: 1,5-szer gyorsabb feldolgozási sebességgel, mint a jelenlegi modelleké (* 3), gyorsabb és pontosabb AF-értéket biztosítva és a 2.16M fázisérzékelő pixeleknek köszönhetően lényegesen nagyobb teljesítményt kínálva az arc / szem érzékelő AF-nál.

(3)  Gyorsan mozgó tárgy követési teljesítményének jelentős javulása: Szünetmenetes sorozatfelvétel felvétel készítése (* 4) legfeljebb 30 képkocka / s sebességgel, sima Live View-t használva 60fps sebességgel a téma ellenőrzéséhez.

(4)  Videoképessége profiknak: 4K / 60P 4: 2: 0 10 bites belső SD kártya felvétel, valamint 4K / 60P 4: 2: 2 10 bites HDMI kimenet, melyekre egyszerre készíthet filmeket. Emellett az X-H1 kameránál népszerű “ETERNA” videószimulációs móddal is rendelkezik.

 

Fujifilm X-T3
Fujifilm X-T3 markolat

1. A sorozat negyedik generációs eszközei, az új X-Trans CMOS 4 érzékelő és az új “X-Processor 4” processzor használata az X Széria történetének legmagasabb képfelbontási teljesítményéhez, színvisszaadásához és a leggyorsabb képfeldolgozás eléréséhez. 

(1) Az X-T3 az X Szériás “negyedik generációs APS-C szenzorral és az újonnan kifejlesztett X-Trans CMOS 4” (26,1MP, aluláteresztő szűrő nélkül) rendelkezik. Az egyedülálló színszűrő tömböt az X-Trans CMOS szenzorok szinonimájaként a moaré és a hamis színek kiküszöbölésére használják, a Széria első hátsómegvilágítású felszínének alkalmazásával, mely anélkül javítja a képfelbontást, hogy veszélyeztetné az S / N arányt. Az ISO160 érzékenység, amely korábban csak kiterjesztett ISO-ként volt elérhető, mostantól a normál ISO tartomány része. Nagyon jól használható nappali szabadtéri felvételekhez vagy szép bokeh megjelenítés eléréséhez gyors, nagy fényerejű objektívekkel.

(2) Az X-T3 az új “X-Processor 4” képfeldolgozó motort használja az új “monokróm beállítás” funkció hozzáadásával a FUJIFILM saját technológiáján alapuló Filmszimulációs módokhoz, különböző színkifejezéseket kínálva. A meleg vagy hűvös fekete, amelyet hagyományos fotográfiai papírokkal és fejlesztőkkel választottak ki, hűen reprodukálja digitálisan a monokróm kifejezésmód széles skáláját. Ez a funkció a normál “monokróm”, valamint az “ACROS” módban érhető el, amely sima féltónusokat, mély feketéket és gyönyörű textúrákat kínál.

(3) 3) A “Color Chrome Effect”, amely korábban csak a FUJIFILM közép formátumú tükör nélküli digitális fényképezőgépében “GFX50S” volt elérhető, már megjelenik az X-T3-ban is, ezzel első az X Szériában. Az effekt mélyebb színeket és átmeneteket eredményez a nagyon telített színekkel rendelkező témánál, például az élénk színű virágoknál, árnyékoknál. Az X-Processor 4 nagysebességű képfeldolgozási teljesítményével ez a hatás nemcsak egyetlen felvételen, hanem sorozatfelvételnél is alkalmazható.

2. Az új eszközök használata és a továbbfejlesztett algoritmus az AF teljesítményének jelentős javításához, alacsony fényviszonyok mellett és mozgó tárgy követésénél

(1) Az X-Trans CMOS 4 2.16M fázisérzékelő pixelekkel rendelkezik, melyek száma több mint 4-szerese a jelenlegi modellekhez képest (* 3), növelve a fázisérzékelő AF területét a teljes keretben (kb. 100%). Gyors és pontos fázisérzékelő AF még az olyan témánál is használható, amely távol esik a keret közepétől. Az alacsony fényű fázisérzékelő autofókusz határértéke szintén 2-szeresére nőtt -1EV-ről -3EV-ra, lehetővé téve az alacsony fényviszonyok közötti pontos megfigyelést, pl. egy gyertyafényes jelenet vagy éjszakai fényképezés. Továbbá az X-Processor 4-es nagy képfeldolgozási sebessége és a továbbfejlesztett fázisérzékelő algoritmusa azt jelenti, a fényképezőgép 1,5-szer gyakrabban refókuszál (AF) és végez méréseket (AE) a jelenlegi modellekhez képest (* 3), a pontos autofókusz eléréséhez például akadozó mozgású sportjelenetek rögzítésénél a keretben.


Hirdetés:

(2) Az mozgó személyeknél az arcfelismerő AF teljesítménye az aktuális modellekhez képest megduplázódott (* 3). A szemérzékelő AF támogatja az AF-C üzemmódot, mely mozgásban is megtartja a pontos fókuszkövetést portré fotózásnál. Az X-T3 pontosan akkor fókuszál ha szemből vagy oldalról éppen készül a kép, még olyan helyzetekben is, amikor az arc- vagy szemérzékelő AF korábban nehézségekbe ütközött. Az arc- és szemérzékelő AF a felvételek rögzítése közben is elérhető így egyszerűen készíthet felvételeket.

Ez is érdekelhet:  39. Nikon Photo Contest

3. A továbbfejlesztett képkereső teljesítmény megnövelt mozgó tárgy követési képesség

(1) Az X-T3 egy 3,69 millió képpontos nagy felbontású EVF-el rendelkezik, nagyítási aránya pedig 0,75x. Képernyő késleltetése mindössze 0,005 másodperc míg frissítési gyakoriság kb. 100 fps mely biztosítja a mozdulatok egyenletes megjelenítését, lehetővé téve a tárgyak mozgásának és fókuszpozícióknak pontos azonosítását. A jelenlegi modellekkel ellentétben (* 3) a 11 fps a sorozatfelvétel mechanikus zárral már nem igényli az opcionális függőleges markolatot, így egyszerűen készíthet sorozatfelfételeket anélkül, hogy növelné a fényképezőgép súlyát.

(2) Az új “Sportkereső mód” segítségével könnyedén rögzíthet a mozgó témát. Az üzemmód kb. 16.6M (1.25x vágási) terület jelöl az LCD kijelzőn / keresőben, és a jelölésnek megfelelő területen exponál. Ez különösen hasznos a sportfotózásnál és a természet fotózásnál, mert így a képkereten kívül is ellenőrizheti a tárgy mozgását, és kihasználhatja a szokásosnál rövidebb black-out időt.

(3) Az érzékelővel és a nagysebességű feldolgozási képességgel megnövelt olvasási sebesség miatt élvezheti az AF / AE követést a szünetmentes sorozatkép készítést (* 4) akár 30 kép / mp is kb. 16.6M (1.25x vágási) módban, miközben 60fps élőképet használ a téma ellenőrzéséhez. A redőny-torzítás, az elektronikus redőnyök tipikus problémája a jelenlegi (* 3) modellekhez képest felére csökkent.

(4) Hogy soha ne maradjon le egy fontos záridőről, az X-T3 egy új “Pre-Shoot” funkcióval (* 4) rendelkezik, amellyel a fényképezőgép elkezdi a felvételt, ha exponáló gombot félig lenyomva tartja. Így soha nem marad le a fontos képekről, amelyet korábban az exponáló gomb teljes megnyomása és a fénykép tényleges készítése közötti pillanat időeltolódása miatt elveszített.

4. Tervezés / működőképesség és bővíthetőség

(1) Az X-T3 örökölte az X-T2 népszerű design funkcióit, mint például a tárcsák elhelyezése a felső panelen, a központi kereső stílusa a nagyobb stabilitáshoz és a kiváló tapadás érzetéhez. Az ezüst szín alap, amely klasszikusabb tónussal rendelkezik, mint a grafit ezüst. A hagyományos filmkamerákra emlékeztető stílusát kiváló gyakorlatiassággal ötvözi, így sok évig készíthet örömmel fényképeket.

(2) Megnövelt működtetés és bővíthetőség a felhasználói visszajelzésekre válaszul

<A működőképesség fokozásának meghatározott területei>

  • Az EVF dioptriabeállítása zárható, melyet a dioptria-gomb elhúzásával és forgatásával érhet el, így elkerülhető a kamera véletlenszerű beállítása.
  • · Az X-T3 érintőképernyős panelje nagyobb kontrasztú, szélesebb látószöggel és jobb működtethetőséggel rendelkezik, mint a korábbi modellek, intuitív működést kínálva.
  • Az X-T3 örökölte az X-H1 olyan funkcióit, mint a nagyméretű felső panelek / hátsó gombok és az első és a hátsó gombnyomás kényelmes kattintása.
  • · A fényképezőgép testén egy fejhallgató-csatlakozó található, így a videorögzítéshez szükséges összes tartozék, például a mikrofon és a HDMI-eszközök központilag csatlakoztathatóak a testhez, növelve a mobilitást.
  • · A csatlakozóburkolat kivehető, így könnyen csatlakoztatható HDMI kábelekhez, mikrofonokhoz, fejhallgatókhoz és nem zavarja meg a felvételkészítést.
  • · Az USB-terminál támogatja az USB C típusú (USB3.1 Gen1) specifikációkat. Anker (* 5) akkumulátor csatlakoztatható, mely jelentősen megnöveli a képkockák maximális számát és a maximális rögzítési időtartamot.

5. Továbbfejlesztett videó teljesítmény

(1) Ez a világ első (* 2) tükör nélküli digitális fényképezőgépe, amely képes belső SD kártya felvételre 4K / 60P 4: 2: 0 10bit. Szintén a világ első (* 2) tükör nélküli digitális fényképezőgépe APS-C vagy nagyobb érzékelővel, 4K / 60P 4: 2: 2 10bit HDMI kimenettel. A támogatott videoformátumok közé tartozik a széles körben használt H.264 / MPEG-4 AVC, valamint a H.265 / HEVC a nagyobb adat tömörítés érdekében. Ez lehetővé teszi nagy, 200Mbps bitráta használatát a 4K / 60P 4: 2: 0 10bit felvétel, valamint a felvétel közben egyidejű HDMI kimenet használatát. A videó tömörítési lehetőségek ALL-Intra (* 6) és a Long GOP. ALL-Intra használata esetén a videót 400 Mb / s sebességgel rögzítik (* 7).

Az érzékelő olvasási sebessége körülbelül 50% -kal gyorsabb, mint a jelenlegi modelleké (* 3), biztosítva a 4K / 60P videó gyors, 17 ms-os leolvasását. A gördülõzár torzulását csökkentették így zavartalan a gyorsan mozgó téma visszajátszása. A fényképezőgép támogatja a 10 bites színmélységet, a színinformáció mennyisége 64-szerese a 8 biteshez képest. Ezt kombinálva a 400% -os (kb. 12 stops) dinamikai tartománnyal, gazdag átmenetek rögzíthetők egy naplementés tájképnél.

(2) Az új zajcsökkentési eljárás és az új “4K interframe zajcsökkentés” funkció bevezetése kb. 2 stop. Az új NR eljárásnak köszönhetően a zajkibocsátási pontosság fokozódott a megfelelő zajtalan teljesítmény mellett. A 4K interframe NR funkció (* 7) különbözõ adatot használ a szomszédos képkockák között, a zaj csökkentése érdekében. Továbbá az F-Log és DR400% felvételek készítésének minimális érzékenysége a videográfusok igényeihez igazodva.az aktuális modellekhez képest (* 3) ISO800-tól ISO640-ig terjed.

(3) (3) A fent említett funkciók mellett az X-T3 a 2018 végéig kiadandó firmware-frissítés alkalmazása után támogatja a videofelvételt a Hybrid Log Gamma (HLG) -en, ITU-R BT .2100 nemzetközi szabvány. A felhasználói visszajelzésekre adott válaszként a firmware frissítésnek köszönhetően az X-T3 képes a Film Szimuláció és az F-Log felvételek egyidejű kiadására.


*1 Az X-TransTM a FUJIFILM vállalat védjegye vagy bejegyzett védjegye. Az érzékelő egyedülálló színszőrővel rendelkezik mely csökkenti a moire és a hamis színek megjelenését optikai aluláteresztő szűrő használata nélkül.
*2 2018. szeptember 6-án, a FUJIFILM adatai szerint
*3 Összehasonlítás az aktuális modellekkel “FUJIFILM X-T2” és “FUJIFILM X-H1”
*4 Csak elektronikus zár használata esetén használható
*5 Az Anker az Anker Innovations Limited vagy társult vállalatok védjegye vagy bejegyzett védjegye.
*6 A H.265 / HEVC kiválasztása esetén 4K / 29.97P, 25P, 24P, 23.98P és FHD / 59.94P, 50P, 29.97P, 25P, 24P, 23.98P elérhető. Nem kompatibilis a H.264-tel.
*7 elérhető 4K / 29.97P, 25P, 24P vagy 23.98P esetén.

SD kártya szükséges a V60 vagy újabb video sebességosztályhoz, 400 Mbps bitráttal történő rögzítéshez

www.fujifilm.hu

Oszd meg barátaiddal:

Híreinket szemlézi:
imedia
Tárhelyszolgáltatónk:
abplusz

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Edit Template
Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 949
  • 130
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x