Hirdetés:

Canon EOS RA

A Canon ismét egy egyedi megoldással rukkolt elő. Az EOS RA az asztrofótósok kedvence lesz, mert a milcektől megszokott kis méret, és nagy felbontás mellett, az ISO érzékenysége is kiemelkedő, a maga 40.000-es értékével, de emellett beépített infraszűrő is van, és a pixelek is nagyobbak az EOS R-hez képest, így még részletgazdagabb felvételeket készíthetünk vele.

Sajtóbejelentés:

A Canon szüntelenül fejleszt, hogy a világ vezető képalkotó megoldásait kínálhasa a fotósok számára. Az elismert EOS R rendszer új tagja az EOS Ra az első Canon full frame fényképezőgép, amelyet kifejezetten a csillagfotózásra fejlesztett.

Hirdetés:


Az EOS Ra egyedi a piacon – az ismert full frame asztro fényképezőktől eltérően ez könnyen hordozható, és nem szükséges számítógéphez vagy külső erőforráshoz csatlakoztatni. A kompatibilis változatos objektív sorozattal egészen kivételes fotókat készíthetünk az éjszakai égboltról.

A 2018 szeptemberében bemutatott EOS R alapjaira tervezett EOS Ra is gyors autófókuszt kínál és éles képeket sötétben is ( -6EVi), 35mm full frame CMOS érzékelőt megközelítőleg 30.3 millió effektív pixeltii és a DIGIC 8 processzort.

Az EOS Ra érzékelője előtt egy új, infravörös szűrőegység található, amely négyszer több hidrogén-alfa fény továbbítását teszi lehetővé a normál EOS R-hez képest. Ez lehetővé teszi, hogy a fényképezőgép megörökítse a csillagködök jellegzetes vöröses színét.

A Canon optikai szakértelme megtestesül az EOS Ra fényképezőgépben. Szenzora mind a 30.0 millió pixelt megörökíti, nem veszhet el fontos részlet a képből. Ha a csatlakoztatott teleszkóp keresője kisebb a szenzor képmezőnél, akkor különböző arányokban crop-olható akár 11.6 MP (4176×2784) arányra.


Hirdetés:

Az EOS Ra nagyobb teljesítményű nagyításos megtekintő funkcióval rendelkezik a képek a fényképezőgép LCD-kijelzőjén történő megtekintéséhez, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy 180%-ban ráközelítsenek a képekre és megvizsgálják a rögzített tartalom minden részletét.

A csillagfotózásban eddig egyedülálló módon az EOS Ra 4K videókat és 4K timelapse sorozatokat is készít az éjszakai égboltról.

Az EOS R rendszer objektív foglalat rengeteg kreatív opciót tesz lehetővé. Három féle adapterével teleszkópiii és több, mint 70 féle EF és EF-S objektíviv használható hozzá, így a korábbi EOS DSLRv gépekkel megszokott fantasztikus képminőséget adja.

Az EOS Ra kicsi, könnyű és egyszerűen rögzíthető teleszkópra. A kiváló képek készítését megkönnyíti az EOS R rendszer ergonomiája és az érintéses és áthúzásos AF funkcióval rendelkező, változtatható látószögű érintőképernyő.

Távirányítható a felvételkészítés az EOS Utility és a Canon Camera Connect alkalmazások segítségével, ami nagy hidegben hasznos, hiszen sem kell odafagyni a géphez a különleges képekért. A Bluetooth és Wi-Fi csatlakozással egyszerűen továbbíthatók a képek és a GPS a helyszín pontos meghatározását is segíti.

 

Hirdetés

Pragerfoto - kreatív fotózás Budapesten

Kreatív portréfotók rólad szabadtéren, vagy stúdióban / fotóoktatás kezdőknek egyénileg, vagy kis csoportban, jó hangulatban. Kérj személyre szabott ajánlatot. 

EOS Ra főbb jellemzők:

 • Méretek (ma × szé × mé): 135,8 × 98,3 × 84,4 mm
 • Tömeg (csak a váz): Kb. 580 g; kártyával és akkumulátorral: 660 g
 • IR: Optimalizált infravörös szűrő
 • 30,3 megapixel, teljes képmezős CMOS-érzékelő
 • IS0 100–40 000
 • -6 EV AF: fókuszálás kevés fény mellett
 • 4K és 10 bites felvételek, video és timelapse
 • Bluetooth és Wi-Fi kapcsolat
 • USB 3.1

 • i kis területen 1pt AF módban
 • ii 31.7 millió pixel
 • iii külön kapható idegen adapterrel
 • iv A fényképezőgép specifikációjától függően, bizonyos EF objektív funkciók nem használhatók
 • v Nem tartoznak ide EF-M objektívek vagy az EF Cinema objektívek. RF objektívekhez nem kell adapter.

www.canon.hu


Hírlevél feliratkozás

... hogy ne maradj le semmiről!

Ez is érdekelhet: