Hirdetés:

33. Magyar Sajtófotó kiállítás

Csaknem ötszáz kép, köztük a 33. Magyar Sajtófotó Pályázat összes díjazott alkotása látható a Magyar Sajtófotó Kiállításon péntektől május 17-ig a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporterek Szakosztálya által közzétett kiírásra 243 fotográfus, 2738 pályázattal, összesen 7164 képpel nevezett, ezek közül választotta ki a nemzetközi zsűri a tizenhárom kategória legjobb munkáit és a különdíjas fotókat – idézte fel a kiállítás csütörtöki sajtótájékoztatóján Szigeti Tamás kurátor, a Fotóriporterek Szakosztályának titkára.
Mint hozzátette, a kiállításon a díjazott alkotások mellé helyezve egy szubjektív kurátori válogatás is látható, a falakra így 413 kép került, míg vetítve 85 további fotóval találkozhatnak a látogatók. A tárlat követi a pályázat kategória-beosztását, az egyedi és sorozatok részeként benyújtott fotók között azonban nem tesz különbséget – jegyezte meg.

    “Szerettem volna megjeleníteni a sajtófotókat abban a közegben, amelyben talán a leginkább otthon érzik magukat” – mondta el Szigeti Tamás, hozzáfűzve: a kiállítás elrendezése és installációja ezért elsősorban a nyomtatott újságra utal.

Kováts Botond, a Canon Hungária Kft. kommunikációs igazgatója a 33. Magyar Sajtófotó Kiállítás kísérőtárlatáról szólt, melyet a vállalat támogatott.

Hirdetés:


Más segélyszervezetektől eltérően a Magyar Vöröskereszt nem a nagy, látványos mentőakciókban vesz részt, hanem mindennap segít, ezért kérte fel a Canon Pályi Zsófiát, hogy készítsen fotóriportot a szervezet munkájáról, bemutatva, kiknek és milyen körülmények között nyújt segítséget a Vöröskereszt – számolt be.


Hirdetés:

Virágvölgyi István, a Capa Központ szakmai igazgatója elmondta, hogy a 2013 végén megnyílt intézmény már második alkalommal fogadja be a sajtófotó kiállítást, amely reményeik szerint állandó otthonra talál a Nagymező utcában.

MTI

33. Magyar Sajtófotó kiállítás

fotó: Práger Péter

 

Ez is érdekelhet:  SONY: új G Master™ 300mm F2.8 érkezik

Oszd meg barátaiddal:

Híreinket szemlézi:
imedia
Tárhelyszolgáltatónk:
abplusz

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Edit Template
Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 948
  • 130
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x