Hirdetés:

A Canon immár 12 éve világelső a cserélhető objektíves digitális kamerák[1] piacán. A vállalat először 2003[2]-ban tört az élre, amikor a digitális tükörreflexes gépek még igen újnak számítottak. Ugyanebben az évben jelent meg a cég úttörő jelentőségű EOS 300D modellje. Az EOS 300D – amely versenyképes áron kínált a vásárlóknak kompakt és könnyű gépet – a maga nemében igazi újdonság volt, és megalapozta a Canon számára a növekedést a digitális SLR-kamerák piacán.

A vállalat azóta is folyamatosan újít és keresi az újabb kihívásokat. Az elmúlt időben számos olyan meghatározó termékkel jelentkezett, mint például a profi felhasználóknak szánt EOS-1D termékcsalád, vagy az EOS 5D modellek, amelyek a digitális tükörreflexes gépekkel készült videofelvételek előtt nyitották meg a kaput a videorögzítési funkcióval ellátott full frame szenzornak köszönhetően.

Canon EOS 5DS és EOS 5DS R
Canon EOS 5DS és EOS 5DS R

A közelmúlt termékei közé tartozik az EOS 7D Mark II 2014. szeptemberi megjelenése. Ez a képzett, ugyanakkor amatőr felhasználókat megcélzó modell nagy sikert aratott 10 kép/másodperces folyamatos gyors expozíciós sebességével, illetve kiemelkedő autofókusz-teljesítményével. A termékcsalád idén februárban öt új modell bevezetésével bővült.

Az új termékek között van az EOS 5DS és 5DS R, amelyek a világ legnagyobb pixelszámú 35 mm-es full frame szenzorú digitális tükörreflexes fényképezőgépei[3]; illetve az EOS 760D és
EOS 750D – két belépő szintű digitális SLR-gép; valamint az EOS M3 – amely egy digitális kompakt kamera, elsősorban a lelkes hobbifotósok számára.


Hirdetés:
Hirdetés:


A Canon emellett alig egy évvel ezelőtt ünnepelte az EOS kamerákhoz elkészült 100 milliomodik EF-objektívet. A vállalat EF-objektívjeinek széles (jelenleg 97 modellt számláló) választéka[4] különösen erősnek számít a piacon, amely a képkészítési lehetőségek széles tárházát nyitja meg az EOS-vásárlók előtt.

A korai EOS 300D, a legújabb EOS 7D Mark II, de a 2015-ös év még be nem mutatott újdonságok létrejöttét is két dolog vezérli: a Canon folyamatos tökéletesítési szándéka és a lehető legszélesebb kameraválaszték biztosítása. Ez a két tényező, ami miatt a vállalat a legutóbbi 12 évben folyamatosan versenytársai előtt tudott járni, és ami miatt a Canon az ágazat mai napig meghatározó vállalata.

Hirdetés

Pragerfoto - kreatív fotózás Budapesten

Kreatív portréfotók rólad szabadtéren, vagy stúdióban / fotóoktatás kezdőknek egyénileg, vagy kis csoportban, jó hangulatban. Kérj személyre szabott ajánlatot. 

www.canon.hu


  • [1] digitális tükörreflexes és kompakt fényképezőgepek
  • [2] a Canon felmérése alapján
  • [3] 2015. február 6-i állapot, a Canon felmérése alapján
  • [4] Az EF Cinema objektíveket is beleszámolva

Hírlevél feliratkozás

... hogy ne maradj le semmiről!

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x